A vallás szelíd báránnyá és agresszió nélküli emberré akar nevelni minket?
Én nem tartozom semmihez. Nem vagyok református, katolikus, zsidó, stb. sem. Én Istenben hiszek.
Én a logikai úton jöttem ra Isten létezésére és olyan dolgok történtek velem, amit nem lehet magyarázni, de nem "szerencse". 'Ellenzem az egyházat, de hiszem Istent.'- a jelszavam. Ha érdekel, privát.
Máté 10
16. Ímé, én elbocsátlak titeket, mint juhokat a farkasok közé; legyetek azért okosak mint a kígyók, és szelidek mint a galambok.
Senki sem mondta, hogy birka legyél.
Ha szeretet van benned, akkor megvéded a másik embert, nem pedig végig nézed az elnyomását és mindenféle aljasságot.
Az egészséges ember természetesen szereti magát is és nem okoz senkinek sem direkt fájdalmat.
A Biblia arra tanít, hogy testvérként éljünk, legalábbis ne bántsuk egymást, ha pedig tudunk segítsünk egymásnak.
Az életet meg kell becsülni és másokét is.
Semmiről sem kell csak úgy lemondani, ami senkinek sem árt.
A többit elfelejtettem :D Bocsi...
Én hívő vagyok, de nem járok gyülekezetekbe. És igen, Isten által kapunk annyi szeretetet, h letudjuk vezetni a feszültséget és nem lesznek negatív gondolataink, de ehhez Jézust is illik követni, mert Ő tudja legjobban megmutatni/megtanítani ezt, magunktól és csak a szeretettől még nem fog menni...szerintem legalábbis.
Azzal én se értek egyet, h mindenre bólogassunk, a szelíd bárány témája bonyibb dolog, de gyakorlott hívőként Isten rá mutat szerintem arra, h tudjuk ennek a témáját is helyesen alkalmazni. És szerintem Isten nem akarja, h eltapossuk saját magunkat akár magunk miatt, vagy akár mások miatt. Viszont ez attól is függ, h mi a küldetésünk, értem ez alatt azt, h Jézust ugye keresztre feszítették, de neki ez is volt a küldetése/feladata.
Talán még annyit, ami a fejemben van, hogy aki rossz úton jár, figyelmeztetni kell, de nem terrorizálni.
Istentől sem félni kell. Ő intelligens, igazságos és szerető.
Azoknak akik arra biztatják az embereket, hogy mondjanak le minden földi dologról és vonuljanak el, majd az Isten vérengzeni fog. Van egy jó példa beszéd is a talentumokkal kapcsolatban.
Kedves #3 én nem hiszem, hogy az embereknek soha nem lesz negatív gondolata. Akinek meg van, gonosz ember.
Inkább úgy mondanám, hogy meg kell tudni tanulni kezelni ezeket.
Nyilván nem fogok bárgyún vigyorogni egy rózsaszín világban, ha mellettem gyilkolásszák a szeretteimet. Nem az Isten iráni imádat és hála fog eltöltetni.
A keresztény vallás rendkívül agresszív, még akkor is, ha ellenkező képet szeretne magáról festeni.
A sallang, a hablaty, a szeressük még az ellenségeinket, azonnal értelmetlenné válik, ha alaposabban mögé tekint az ember, min is alapszik a gondolatvilág.
A hitetlenek, a más vallásúak, a másképpen gondolkodók mind kihullanak a rostán, értékteleneknek és hitványaknak bizonyulnak és az ellenségeskedés mértéke igazából szabadjára van engedve, akár a korszellem is kihozhatja a drasztikus cselekvést, vagy egy gyújtó szónoklat, így a birkákkal kapcsolatban azonnal módosul a kép, ha az elöljárók, a kolomposok azt szeretnék, akkor a bárányok harapóssá válnak és maguk is rögvest farkassá változnak, de még azok sem tiltakoznak a vadítás ellen, akik megmaradnak szelíd bökdösőnek, kitaszítják a másfajtát, elfogadják az értéktelenségét, ha máskor nem, hát a végítéletkor, ami ugyan ki tudja mikor következik be, de a súlya mégis akkora, hogy a jelenbe, sőt a múltra is kisugárzik, mindent meghatároz, megszab.
Ne hidd, hogy a keresztények mindent megbocsájtanak, vagy elnéznek, szó sincs róla, csak magukat kiveszik ebből a folyamatból, de mivel tudják, hogy az Istenük határozottan értékel, büntet, világos a számukra, hogy éppenséggel csak arról van szó, hogy nem az Ő kompetenciájuk az ítélet meghozása, végrahajtása, bár azért ettől nem mindig tudják magukat függetleníteni, ha komolyra fordulnak a dolgok, akkor sutba dobódik a tolerancia és a birkanyáj végiggázol azon, akit az útjában talál.
"Ne hidd, hogy a keresztények mindent megbocsájtanak, vagy elnéznek, szó sincs róla, csak magukat kiveszik ebből a folyamatból, de mivel tudják, hogy az Istenük határozottan értékel, büntet, világos a számukra, hogy éppenséggel csak arról van szó, hogy nem az Ő kompetenciájuk az ítélet meghozása, végrahajtása"
"Mt 12,31
Azt mondom azért néktek: Minden bűn és káromlás megbocsáttatik az embereknek; de a Lélek káromlása nem bocsáttatik meg az embereknek"
"Viszont hogy szelíd bárányok legyünk és mindenre bólogassunk azt határozottan tagadom"
Mi van azzal,amire nem bólogatsz? Hol a határ? Mi van,ha valaki meg akar verni,de nem tudsz elfutni? Az orcádat mutatod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!