Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Akiket nem érdekel a vallás (...

Akiket nem érdekel a vallás ( és annak különböző megnyilvánulásai ), de ide jönnek válaszolni, azokat mi érdekli?

Figyelt kérdés
További szép napot és ha lehetséges, akkor tartsuk meg a kulturált stílust !
2014. márc. 28. 09:48
 1/9 anonim ***** válasza:

Ha ide jönnek, ezek szerint mégis érdekli őket. Vagy szerinted hol van az leírva, hogy csak azt érdekelheti a vallás, aki hívő?

A kisgyereket, akit lenyűgöz a görög mitológia, szintén nem fanatikus hívője.

A fantasy regényeket is körberajongják, mégsem veszik komolyan.

2014. márc. 28. 10:37
 2/9 anonim ***** válasza:
67%

A vallás tanításai számomra csak történelmi és politikai szempontból érdekesek. A legtöbb népirtás ugyanis vallási vagy gazdasági okok állnak. Illetve a vallás volt a legjobb eszköz arra, hogy a néptömegek gondolkodásmódját homogenizálják, így téve őket hatékonyan irányítható rabszolgákká. Ma is ez zajlik, csak már nem a hagyományos vallásokkal, hanem a pénz köré épített kultusszal.

De maga az egyes vallások rituáléi, meg a papi hierarchia nem kifejezetten érdekelnek.

2014. márc. 28. 10:48
 3/9 A kérdező kommentje:
#2 - Köszönöm, ilyesmire gondoltam.
2014. márc. 28. 10:52
 4/9 anonim ***** válasza:

Mi érdekel?

Létezik saját elképzelésük az egyes kérdésekben feltett dolgokról vagy csak a régi válaszokat adják?

Figyelembe veszik a tudomány által elfogadott dolgokat?

Hogyan látják a többi vallás?

Miért gondolják,hogy az övék az igazi,mikor nekem így kívülről egyik sem hihetőbb?

Milyen emberek a vallásosak? Olyanok,mint a márkahű emberek,akik akkor se veszik észre,hogy rossz terméket kaptak,ha már naponta bosszankodnak miatta? Mint egy csapat rajongói,akik ha veszít a csapat,akkor a másik csapat a hibás vagy a bíró?

2014. márc. 28. 12:43
 5/9 anonim ***** válasza:

A vallásnak, a vallásos gondolkodásnak az élet minden területén vannak és mindig is voltak erős megnyilvánulásai.

Attól, hogy valaki nem hisz Istenben, még ezekkel a hatásokkal találkozhat.

Részemről az életben nem szívesen vitatkozom ilyen kérdésekről, ez nem is illett, nem is volt szokásban, egészen addig, amíg a JT-k meg nem jelentek, de egy ilyen fórumon, mint itt a valláskritika rovatban mindenki bátran kifejtheti a véleményét, hiszen ez pontosan ezért van.

Attól, hogy valaki nem hisz Istenben, még lehet véleménye a vallásról.

Fasiszta sem vagyok, mégis érdekel szinte minden dolog, ami vele kapcsolatos, megnézem a videókat, szoktam nézni a 2. vh. eseményeit és a történelmi hátterét, a csatákat és az összes dolgot, ami ezzel kapcsolatos, hiszen mondjuk a jaltai konferencia az én életemet is befolyásolta, nagyjából hasonlóak az okaim a vallás kérdéseivel kapcsolatban is, mert érdekel a múltja, jelene és jövője.

Miért zavar az Téged?

Ha csak rólad lenne szó, biztosíthatlak, hogy nem sokat törődnék, miket forgatsz a fejedben.

2014. márc. 28. 13:28
 6/9 A kérdező kommentje:

#4 - +1

#5 – „Attól, hogy valaki nem hisz Istenben, még lehet véleménye a vallásról. ” – Ez így van. Pont erre voltam kíváncsi, hogy konkrétan mi érdekli azokat, akiket nem érdekel maga a vallás, mint személyes téma, hanem objektív nézőpontból elemzik csak.

“Ha csak rólad lenne szó, biztosíthatlak, hogy nem sokat törődnék, miket forgatsz a fejedben. “ – Biztosan nem, mivel én elég ritkán szoktam ide járni és akkor is inkább mások véleményére vagyok kíváncsi.

2014. márc. 28. 15:16
 7/9 anonim ***** válasza:

Engem érdekel a vallás, a hit.

Sokat beszélgettem és beszélgetek különbözö világnézetü emberekkel.

Sokan meg tudják tartani a kulturális stílust is, ha ellenkezik is a nézetük.

Az én meggyözödésem az, hogy minden ember a lelke mélyén kutat, még ha talán nem is vallja be még magának sem.

Nem beszélhetek azok nevében akik ide jönnek válaszolni, de, hallottam amikor a kolleganöm, aki az elsö volt mindig az Isten ellenes vitában, egyszer mikor csak ketten maradtunk, bevallotta, hogy nagy kétségei vannak...

Lehet hogy egyesek, akik azt állítják, hogy nincs Isten , szükségük van bizonyítékokra, hogy másoktól is hallják, hogy igazuk van.

Lehet, hogy egyeseknek megfelel az életmód amit választottak Isten nélkül, azok általában nem is tartják szükségesnek, hogy beszéljenek róla....de ez is megváltozhat egyik napról a másikra

Ez az én nézetem, tapasztalatom....

Katy

2014. márc. 29. 09:24
 8/9 nagylzs ***** válasza:

> Akiket nem érdekel a vallás ( és annak különböző megnyilvánulásai ), de ide jönnek válaszolni, azokat mi érdekli?

Válaszolásuk a bizonyték hogy érdekli őket a vallás. (Hogy milyen mértékben az egy másik kérdés.)

Hogy mi érdekli még őket, azt nem lehet tudni. Sokféle emberről van szó, nagyon sok dolog érdekelheti őket.

> További szép napot és ha lehetséges, akkor tartsuk meg a kulturált stílust !

Úgy látszik, a kultúra fogalmába nálad belefér az hogy provokatív kérdéseket teszel föl?

2014. márc. 29. 22:19
 9/9 A kérdező kommentje:
# 8 - Nincs semmiféle provokáció, maximum amit mindenki belelát magának :).
2014. márc. 30. 08:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!