Lehetetlen meggyőzni a vallásosakat?
"...ha a világ összes bizonyítéka a kreacinizmus ellen fordul, én leszek az első, aki ezt elismeri, de mégis kreacionista maradok, mert az Úr Igéje erre utal. Nekem pedig itt kell állnom".
Kurt Wise fundamentalista
"Hogy nincs Isten? Be tudod bizonyítani?"
A nem létezőt, hogyan lehet bebizonyítani? Én azt állítom, hogy nem létezik, te azt, hogy létezik. Nos, mivel te létezést állítasz, azt neked kell bizonyítanod!
Pontosan ez az! Ha nem létezőt állítasz, te soha nem fogod tudni bebizonyítani, hogy igazad van... Nálam még mindig ott a lehetőség...
Bizonyítéknak nekem elegendő a Biblia, az, hogy másokhoz már szólt Isten, hogy megjelent nekik és a józan eszem, ami a körülöttem lévő világból azt szűri le, hogy létezik Isten. Meg vagyok győződve, ezért kérdeztem kissé pejoratívan, hogy ugyan hogyan, mivel akarsz engem meggyőzni? A tagadással nem fogsz tudni bizonyítékot felmutatni. Másrészről: nem én akarlak meggyőzni, hanem a kérdésed alapján te engem, tehát neked kell érvelned.
Utolsó, te alapvető tévedésben vagy!
Aki állít valamit-létező természetfeletti lényt- annak kell bizonyítani. Nem nekem kell bizonyítani, sem a létezését, sem a nem létezését, bár ez utóbbit könnyű volna, mert a nem létezőt lehetetlen bizonyítani, de mgis lehet, hiszen nincs.
"Aki állít valamit-létező természetfeletti lényt- annak kell bizonyítani."
Nekem semmit nem kell bizonyítanom, ugyanis én nem akarlak meggyőzni az igazamról. Nekem bőven elég a saját hitem, nincs szükségem a tiedre. Élj boldogan tovább hitetlenül, én is élek a magam hitében. Ez ennyire egyszerű.
Kedves Andizsuzsi!
Nem hinném, hogy közülünk bárki is megzavarna egy istentiszteletet, vagy más módon zaklatná a vallásosakat.
Itt azonban beszélgetések folynak és a felhozott érveket, kijelentéseket illik megindokolni.
Vidiripi
Róma 1:19 hiszen ami Istenből megismerhető, nyilvánvaló előttük, mert Isten nyilvánvalóvá tette számukra.
20 Mert ami benne láthatatlan, tudniillik az ő örökkévaló hatalma és istensége, a világ teremtésétől fogva alkotásaiból megérthető és meglátható. Nincs tehát mentség számukra,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!