Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Lehetetlen meggyőzni a valláso...

Lehetetlen meggyőzni a vallásosakat?

Figyelt kérdés

"...ha a világ összes bizonyítéka a kreacinizmus ellen fordul, én leszek az első, aki ezt elismeri, de mégis kreacionista maradok, mert az Úr Igéje erre utal. Nekem pedig itt kell állnom".

Kurt Wise fundamentalista

2014. márc. 28. 12:10
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
16%

...miért nem kérdezed meg öket? :-)...próbáld meg öket meggyözni a te nézetedröl, majd írd meg hogy végzödött, hidd el érdekes beszélgetés lesz. Gondolom van rá bátorságod

Katy

2014. márc. 28. 15:55
 12/44 Andizsuzsi ***** válasza:

Én katolikusként nem érzem magam bűnösnek, bűntetést akkor érdemlek, ha bűnt követek el (milyen érdekes, akkor az ateistákat is megbűntetik). A halálbüntetést a messzemenőkig elutasítom az abortusszal együtt (az én szememben az is halálbüntetés), és helyeslem a nők egyenjogúságát.

Akkor hol itt a probléma? Te olyan dologról mondasz véleményt, amiről felületes ismereteid vannak.

Az, hogy van, aki megpróbál téged megtéríteni, indok arra, hogy te is úgy viselkedj?

2014. márc. 28. 15:56
 13/44 anonim ***** válasza:
11%

Lehetetlen. A vallásos hit nem választás kérdése, nem racionális gondolkodáson alapul. A legjobban felépített érvrendszer is lepereg róla és nem számít, ha egy vitában felmosod a padlót a vallásossal. Kitérni nem ilyesmi hatására fog. Kitérésre egyébként is csak azoknál van esély, akiket kiskoruktól a vallásosságra kondicionáltak, de egyébként nem hívő alkat. Őket akármi kitérítheti, gyakorlatilag már az elég lehet hozzá, ha kiszakadnak a vallásos környezetből és hosszabb-rövidebb időre megszabadul attól, hogy sulykolják belé azt a szemléletmódot, amiben felnőtt. Aki viszont hívő alkat, annak nem számítanak a tények, nem számítanak a bizonyítékok, abban egy személyes tragédia sem fog kételyt ültetni.

Egy vallásost győzködni tehát teljes időpazarlás.

2014. márc. 28. 15:58
 14/44 anonim ***** válasza:

Kedves Andizsuzsi!

Az ismereteim csak részben felületesek, jeleztem, hogy hol, bár azért néhány könyvet átlapoztam, ami ilyesmiről szólt és megindokoltam a véleményem, szerintem megfelelően. Attól eltekintve, hogy ahol mélyebb a tudásom, ott sem teljes, mert manapság ném léteznek polihisztorok.

Annak örülök, hogy sok tekintetben értelmesen gondolkodsz, ezt sem titkoltam, tudok róla, hogy vannak ilyen emberek, sőt, a vallásosak jelentős része nagyjából normális véleményt alkot a legtöbb dologról, ami nem a vallással kapcsolatos, de nem mindenki.

Nem szoktam téríteni járni, még a család vallásos tagjaival (inkább csak tagjával) sem folytatok ilyen irányú beszélgetést, kitérek előle a békesség kedvéért, de ez a fórum megtetszett valamiért, miért ne vitatkozzak egyik, másik fundival, ha van véleményem és azt módom is van kifejteni.

(Időm is van, tejem is van...)

:)

Egyébként sok igazság van, mint mindig, Gyakoriválasz2 véleményében, lehet, hogy túlzott az a reményem, hogy bárkire is a legcsekélyebb hatást tudnak az ilyen jellegű viták gyakorolni, de már csak a kontraszt kedvéért is szükségesnek tartom, hogy ha van hittérítő, akkor legyen hitcáfoló is, illetve a valláskritika rovat ne a vallásosak fóruma legyen, arra van nekik sajátjuk, ahová ritkán kukkantok be. Amikor ez megtörtént, akkor is a főoldalon figyeltem fel kirívó és elképesztő zagyvaságot tartalmazó kérdésre, de oda be sem szoktam nézni.

Akkor most szerinted szabad itt véleményt mondanom?

2014. márc. 28. 16:41
 15/44 anonim ***** válasza:

" Elsősorban arról, hogy egy tisztességes ember nem bűnös, akár ateista, akár nem és nem érdemel büntetést, lenézést, gyanakvást. "

Kinek a nézete szerint nem vagy bűnös? A te nézeteid szerint, vagy épp az aktuális állami törvények szerint?

Milyen büntetésről beszélsz keresztények felől, mármint az életben? :D Hány keresztény nézett téged le? / Ki volt az, majd jól beolvasok neki hívő létemre, mert az akkor nem is keresztény volt! :D /

Milyen gyanakvásról beszélsz? :D

Ne felejtsd el, h a keresztényeknek is joguk van ahhoz, hogy Isten nézeteit képviseljék, és Isten a bűnökről egészen mást mond, mint az állami törvények, vagy épp a társadalmi szabályok, egy sokkal magasabb szinten van, de ez miért is rossz? :D

Sőt, a valódi keresztények egyik-e se várja el senkitől se, hogy saját erődből mindennek a magasabb szintnek megfelelj, nem is tudnál, kezdjük ott.

Szerintem te nem ismered igazán a valódi keresztényeket, se azt, h miről is szól a kereszténység valóban, de persze ez se részben a te hibád, ugyanakkor részben a tiéd is, mert megismerhetnéd.

Vki korábban még írta, h vallásosok/kerik miért téríthetik az illetőt?

Ez most komoly kérdés volt? :D

Hogy Tanúk, meg egyes vallás csoportok már pofátlanul lakásra is mennek zaklatni az embert, azt igen aláírom, h durva, de nehogy már vétek, vagy hiba legyen evangéliumot hirdetni az utcákon. Bár leszögezem, ne aggódj sajnos ez az idő is elfog jönni.

2014. márc. 28. 20:03
 16/44 Frigg ***** válasza:

Nos, én nem is szeretném meggyőzni őket. Miért akarnám/tenném? Szíve joga abban hinni minden vallásosnak, amiben akar. Mivel én ateistaként (vagyis fogalmazzunk úgy, hogy a keresztény Istenben nem hiszek) elvárom, hogy engem se akarjon meggyőzni senki, így fordítva is ez a természetes számomra. Szívesen beszélgetek velük, folytatok eszmecserét, de nem a másikra erőszakolva a saját nézőpontomat/pontunkat.

Mivel én a vallásszabadságot pártolom, nem az én dolgom, hogy ki-miben hisz :)

*Egy Wicca hívő*

23/N

2014. márc. 29. 01:12
 17/44 anonim ***** válasza:
Engem meg lehet győzni. Igaz, én nem vagyok kreacionista, "csak" Istenhívő.
2014. márc. 29. 11:21
 18/44 nagylzs ***** válasza:

A kiírt kérdés a vallásos emberek vonatkozik általában? Vagy csak a kreacionistákra?

Bárkire is vonatkozik, biztos vagyok benne hogy van olyan közöttük akit meg lehet győzni. És olyan is, akit nem tudnál meggyőzni ha megpróbálnád. Ez az igazság.

2014. márc. 29. 22:12
 19/44 anonim ***** válasza:
De, meg lehet, próbáld meg.
2014. ápr. 1. 08:14
 20/44 anonim ***** válasza:
Nekem vallásosként tetszik az idézet. Hogy valaki ateistaként elő tudott szedni egy ilyen idézetet? Bravó. Miről akarsz meggyőzni minket? Hogy nincs Isten? Be tudod bizonyítani? Én sem tudom bebizonyítani, hogy van, de mégis minden világban tapasztalható számomra arra utal, hogy létezik. Én szívesebben élek egy olyan világban, amiben van Isten, mint amilyenben nincs, már csak emiatt sem hagynám magam szívesen meggyőzni.
2014. ápr. 3. 02:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!