Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Kedves ateisták, mi a vélemény...

Kedves ateisták, mi a véleményetek erről? A többi lent.

Figyelt kérdés

A hívők azt állítják, hogy Istennel, a fián Jézus Krisztuson keresztül, személyes kapcsolatba lehet kerülni.

Mivel ez kizárólag hit által lehetséges, mert ez a feltétele, akik imában hozzá fordulnak, azoknak Ő kijelenti önmagát. Ő egy reményteljes boldog életet kínál.

Minden félelmet, aggodalmat megbeszélhetsz vele, és Ő kész segíteni, átsegít az élet nehézségein, és végül örök boldogságban lehetsz vele. Nagyon sok a bizonyság erre, hogy ez működik. És még valami, Isten létezésére lehet nem bizonyítékot találsz,(ha nem akarsz) hanem embereket, akik bizonyságok. (ez sokkal értékesebb)

Isten szereti az embert, és kapcsolatban akar vele lenni, de ez csak úgy lehetséges, ha az ember nem ellenkezik vele. Mivel az Ő teremtményei vagyunk, Ő tudja mi a legjobb számunkra. A Biblia minden fontos kérdésre választ ad, ezért bátorítalak, hogy olvasd. A hívők ezért próbálnak Istenről beszélni, mert minden embernek erre van szüksége, még akkor is ha nem tud róla.

Viszont az is az igazság, hogy példát mutatni a legfontosabb. Szeretnétek látni, vagy találkoztatok már olyan emberrel, aki ezt így gyakorolja?

Miért esik rosszul nektek, ha valaki szeretné, hogy boldogok legyetek, és a legfontosabb dologról tájékoztat, ami ráadásul az igazság.

Például ha koldusok lennénk és barátok, és én megtalálnám a kivezető utat, de neked nem szólnák, milyen embernek tartanál?

2014. márc. 19. 21:16
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/76 anonim válasza:
92%

Hívők között úgy látszik menő dolog a testvérek/szülők közötti szex.

A nagy erkölcsösék megdugják a saját anyjukat, pedig az ilyesmi még egy ördögtől való ateistának is tabu...

Hogyisvanezkéremszépen?

2014. márc. 28. 16:09
 62/76 anonim ***** válasza:
100%

"Isten amikor korlátokat tesz, azt mindig az ember javára teszi. "

Ez a válaszod arra, hogy mért nem adta nekünk a tudást....ez megint csak azt bizonyítja: birkákat akart...akkor mért nem birkákat teremtett?

És affelől is nyilatkozzál légyszíves, hogy szerinted az a sok ősember csontváz meg dinó csontváz hogyan illik bele a bibliába...ja hogy erre megint azt mondod majd, hogy a biblia nem tér ki mindenre...ja, csak az egyik legfontosabb cáfolatra nem tér ki, végül is én is kihagytam volna a sztoriból azt, ami az egész sztorit romba dönti.

2014. márc. 28. 16:35
 63/76 anonim ***** válasza:
75%

"A palentológusok már száz éve ásnak, hogy bizonyitékot találjanak az evoluciós elméletre, de mindezidáig nem sikerült, százszázalékos bizonyitékot találni, mert minden élőlény egyidőben szerepel az őskövületekben."

Kérdező! Ez ostobaság, nem igaz, tudatlanság...A kormeghatározási módszerek szinte évtizedes pontosságúak és sokféle van, a különböző időintervallumokra. Ezeket nem ismered, mint ahogy az evolúció lényegét sem. Nem hülyeségeket kell beszélni, hanem többet tudni, akkor nem fognak megvezetni vallásos ostobaságok.

2014. márc. 28. 18:01
 64/76 A kérdező kommentje:

Azok a csontok nem meggyőző cáfolatok, és ha a dinókról nincs szó, akkor mi van? Nincs megemlítve minden állat név szerint, különben ír nagy furcsa állatokról csak nem dinónak van nevezve. Nincs meggyőző bizonyiték az evolució mellett, csak ha van egy jó nagy adag hit is mellette. A magyarázat mindenre az évmilliók és milliárdok, mert az időbe nem lehet vissza menni. Különben ami teremtve van, annak nem lehet megállapitani az idejét.

Ami pedig a birkákat illeti, Jézus tényleg juhainak nevezi az övéit, de Ő a jó pásztor és tudja mire van szüksége a nyájnak, és meg is védi őket, míg akik nem tartoznak hozzá, sodródnak mindenféle tanitástól, félelemmel és aggodalommal kell éljék napjaikat.

Őszintén mondom sajnálni való mindenki aki elutasítja őt, mert önmagát fosztja meg attól amire minden embernek szüksége van,és az a biztonság.

Ami a rokoni házasságot illeti, abban az időben az teljesen morális volt. A mai erkölcsöt is a Bibliából tudjuk, nem a neándervölgyitől.

2014. márc. 28. 22:56
 65/76 anonim ***** válasza:
66%
Tehát te a szüleiddel, és tesóddal szeretkezel?
2014. márc. 29. 06:50
 66/76 anonim ***** válasza:
92%

Már bocs, de az evolúciót én nem csak képzeletből hiszem, hanem azért, mert alá van támasztva az igaza, és mellesleg megjegyzem az evolúciót tanítják minden iskolában, a teremtést meg csak a vallásosokban. Az őskövületekről mind pontosan megállapították, hogy mennyi idősek és mivel ember és majomszerű csontvázakat találtak, amik az idő előrehaladásával fejlődtek, ebből következik, hogy a majomtól származunk. Egyébként a mai genetikai térképünk is hajszál híján megegyezik a majmokéval. Szóval én ezt nem hitnek nevezném, hanem inkább ténynek.

Hát, ha valóban normálisnak tartod, úgy értem, elfogadod és nem undorodsz el a gondolattól, hogy ősapáid hugukkal hálták, áldásom rád, de kösz, ebből az undormányból nem kérek.

Külföldön élek, Angliában. Ez egy sziget, nem kicsi, de látszik itt is a beltenyészet. A pakik unokatestvéreikkel házasodnak, hát nem kevés a retardált ember. De az angolok körében sem ritka. Egy kis csapatban dolgozom, mindnyájan angolok rajtam kívűl. 8 főböl egynek nincs a szűk családjában fogyatékos. Az egyiknek a férje az, másiknak a neje, harmadiknak a férje és két gyereke.

Az első időkben, mikor kijöttem 6 éve, azt vettem rögtön észre, hogy minden 3. ember az utcán ilyen. Ma már észre sem veszem őket, de ott vannak. Ha valóban úgy van, ahogy mondod, hogy mindenki testvérével hált, mindenütt ugyanennek kéne lennie. És hidd el Magyarországon nincs ennyi sérült ember-mind a két helyen éltem már én tudom.

Jézus nyájának hívja híveit és akik nem követik, félelemben kell éljenek.

Én nem követem, mégse félek. Hidd el, a nem hívők nem félnek, de a hívők igen. Hiszen ti magatok mondjátok: ISTENFÉLŐ. Félitek az isteneteket. Gondosan ügyelnetek kell arra, hogy jók legyetek, imádkozzatok eleget, mert különben nem juttok a menyországba. Én magasról teszek rá, hogy hova kerülök halál után, mert halál után nincs semmi. Meghalsz és kész, csak ezt elég nehéz elfogadni, ezért kreálták a hívők azt, hogy van halál utáni élet....meg aztán valamivel ösztönözni kell a népet, hogy az utolsó lehelletükig jól viselkedjenek:D

A birkák ügyében egy az egyben elfogadod, hogy jó dolog, hogy tényleg agyilag birkákat akarnak nevelni belőlünk...ebből is látszik, mekkora birka vagy...már elnézést.

Nem mi nem nyitjuk ki a szemünket, hanem ti. És elnézést, hogy ezt mondom, de nem te vagy szabad, hanem én. Én nem élek korlátok között, nem köt békjóba az istened házirendje.

Te azt akarod, hogy irányítsanak téged, én meg nem.

Egy filmben láttam, hogy Mózes idejében bálványt imádtak, aztán jött Mózes, aki bemutatta Istent nekik. Ne haragudj de ez csövörből vödörbe dolog. Ez is bálvány imádás. Sőt, azt mondom, hogy a bálvány imádást talán még értelmesebbnek találom. Fizikai tárgyhoz kötik hitüket, legalább tényleg létezik az a bálvány, míg a tietek csak egy képzelt barát, aki ráadásul uralkodik rajtatok...

2014. márc. 29. 07:41
 67/76 Tom Benko ***** válasza:
100%

@Kérdező: Az evolúció hogy került ide? Amúgy arra is több a bizonyíték, mint a mesehőseidre. (Képzeld, még meg is lehet figyelni - élőben.) A kormeghatározásról, kövületekröl meg láthatólag fingod sincs.

Szóval szerinted arányos büntetés csúfolódásért a halál? (Mert ez is benne van a Bibliában.) Erkölcsös családokat szétszakítani? (Ezt ráadásul a főszereplő követeli meg.)

Tudományos elméletekhez nem kell hit, ne zavard a kettőt.

2014. márc. 29. 10:10
 68/76 A kérdező kommentje:

Kedves mindenki.

Én megértelek titeket, mert tudom mit jelent hitetlenül élni, hisz én is voltam az. Az ember bármit megtesz,és elhisz,hogy elkerülje az igazságot, aki egy személy, (Jézus Krisztus) . Olyan hatással nem volt még senki a világra, aki annyi összetört szivet meggyógyítson, új életet adjon, reményt, célt ,és sok embert a haláltól mentett meg.

Az ember fő problémájára soha nem a tudomány volt segitségül, mert az ember érző lény, és szeretetre biztonságra kapcsolatra vágyik.

Mindezt pedig egy személytől lehet megkapni, nem pedig tudománytól.

Egyébként azt még nem tudom, hogy szerintetek az inteligencia hogy fejlődött ki, és hogy pont olyan "állatnál" amelyiknek keze van, hogy dolgozhasson.

Minden emberben ott van a lázadás Isten ellen, mert ezt örököltük ősszüleinktől, de hála Istennek, hogy van hatalma meggyőzni embereket, hogy kipróbálják milyen a valódi élet.

Most aki kineveti és kicsúfolja Jézust és követőit, majd ő kerül nagy bajba, amikor meg kell előtte állnia.

Ma még meglehet bánni a bűnt, és Ő megbocsát, de lehet holnap már késő.

2014. márc. 29. 23:33
 69/76 anonim ***** válasza:
Ha már mesehősökket akarsz összehasonlítani akkor a Doctor mindent visz(Doctor Who/Ki vagy Doki?). Többször megmentette nem csak pár ember életét, de az egész univerzumot. Ugyanúgy feltámadt a halottaiból, 13x. Ugyanúgy megtanít minket erkölcsösen élni, csak emészthető, modern formában. Ugyanúgy van több millió kővetője, akik bármit megtennének érte, sőt nem egyedül én hiszek abban, hogy ő egy létező lény.
2014. márc. 30. 08:05
 70/76 Tom Benko ***** válasza:
100%
Az én életemet pont, hogy a tudomány teszi boldoggá. Elég csak körülnézni.
2014. márc. 30. 09:32
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!