Kedves ateisták, mi a véleményetek erről? A többi lent.
A hívők azt állítják, hogy Istennel, a fián Jézus Krisztuson keresztül, személyes kapcsolatba lehet kerülni.
Mivel ez kizárólag hit által lehetséges, mert ez a feltétele, akik imában hozzá fordulnak, azoknak Ő kijelenti önmagát. Ő egy reményteljes boldog életet kínál.
Minden félelmet, aggodalmat megbeszélhetsz vele, és Ő kész segíteni, átsegít az élet nehézségein, és végül örök boldogságban lehetsz vele. Nagyon sok a bizonyság erre, hogy ez működik. És még valami, Isten létezésére lehet nem bizonyítékot találsz,(ha nem akarsz) hanem embereket, akik bizonyságok. (ez sokkal értékesebb)
Isten szereti az embert, és kapcsolatban akar vele lenni, de ez csak úgy lehetséges, ha az ember nem ellenkezik vele. Mivel az Ő teremtményei vagyunk, Ő tudja mi a legjobb számunkra. A Biblia minden fontos kérdésre választ ad, ezért bátorítalak, hogy olvasd. A hívők ezért próbálnak Istenről beszélni, mert minden embernek erre van szüksége, még akkor is ha nem tud róla.
Viszont az is az igazság, hogy példát mutatni a legfontosabb. Szeretnétek látni, vagy találkoztatok már olyan emberrel, aki ezt így gyakorolja?
Miért esik rosszul nektek, ha valaki szeretné, hogy boldogok legyetek, és a legfontosabb dologról tájékoztat, ami ráadásul az igazság.
Például ha koldusok lennénk és barátok, és én megtalálnám a kivezető utat, de neked nem szólnák, milyen embernek tartanál?
Én csak egy kérdésre akarok tényleg értelmes, elfogadható választ, magyarázatot kapni:
Ha létezik Isten, miért kell meghalnia annak a sok ártatlan babának, gyermeknek? Hagyjuk a felnőtteket, és az ő szenvedéseiket, mondjuk, hogy ők megérdemlik, ezt fogadjuk el. De mi rosszat tett egy pár perces, napos, hetes, hónapos, éves gyeremek? Mért ad életet, ha rögtön el is veszi? És arról a fájdalomról már nem is beszélve, amit -legfőképpen-az édesanya él át gyermeke elvesztése után. És ugyanúgy szenved az apuka, a testvér a nagyszülők és az egész család. Mért kell azt látnom megannyi videón az interneten, hogy meghalnak a gyermekek betegségekben, balesetekben?
Leginkább ez a bizonyíték számomra arra, hogy nem létezik, vagy ha létezik is, akkor nem igazán olyan, mint ahogy azt sok ember képzeli. De őszintén remélem, hogy nem létezik, mert akkor vagyunk csak igazán nagy bajban.
"Hagyjuk a felnőtteket, és az ő szenvedéseiket, mondjuk, hogy ők megérdemlik, ezt fogadjuk el. "
Miért fogadnánk el?
Ha valaki nem hisz ebben az egész Istenmizériában, az mitől lenne bűnös?
Nem hisz, na és?
Tudd meg, ha létezne is Isten, én akkor sem törődnék vele, mert ártatlanokkkal szemben szörnyű vétkek terhelik.
Hogy Isten mit miért tesz, vagy miért enged meg, mert mint írtam, hogy van a másik hatalom is, akiről úgy is van írva, hogy a világ fejedelme, Ő a gonosz.
Sokmindenért Ő a felelős.
Mi nem is érthetünk mindent amit Isten tesz, de lessz egy nap, amikor minden napvilágra fog jönni, ez az ítélet napja lessz. Akkor megismerjük a számunkra még ismeretlent.
Mi csak egyik oldalát látjuk az éremnek. Hogy jobban megértsd, egy példát mondok. Azt tudjuk a Bibliából, hogy minden gyerek aki meghal, a menyországba jut, mert Jézus azt mondta, ha olyanok nem lesztek mint a kis gyerekek, semmiképpen nem láthatjátok az Isten országát.
Tehát a példa: Egy történetet hallottam, hogy egy édesapa nagyon szerette a kisfiát, de halálosan megbetegedett a kicsi. Már lemondtek róla az orvosok, de Ő nem nyugodott bele, és mivel hívő ember volt állandóan könyörgött Istennek, hogy gyógyítsa meg a kicsit, azt mondta, hogy minden áron kéri.
Isten meghallgatta, a fiu meggyógyúlt, de az történt, hogy nagyon fiatalon, elkezdett zülleni, kábitószerezett, belekeveredett minden roszba, és fiatalon agyonlőtték.
Isten látja azt is amit mi nem.
Ha Isten egy céllal teremtette az embert, de az ember nem akarja azt tudomásul venni, akkor Ő kénytelen az ember társaságától megválni. Csak két lehetőség van, Istent választod, vagy a másik marad. Isten senkit sem kényszerít, Őt mindenki szabad akaratából választhatja.
Az pedig egyáltalán nem biztos, hogy Ő a felelős mindenért ami annak látszik.
Tom Benko
Bármennyire is törik magukat, nem tudnak azon a tényen változtatni, hogy Jézus Krisztus itt élt ezen a földön.
Egyetlen mai bíróság előtt sem lehetne megcáfolni, hogy Őt keresztre feszítették, meghalt, eltemették és feltámadt. Ezeket a tényeket nem lehet letagadni, ha nem akarják az egész ókori történetírást alapjaiban megrendíteni.
Hogy átkelt a karthágói Hannibal (Kr. e. 247-183) elefántháton a Pireneusokon, hogy a rómaiak ellen harcoljon, (Kr. e. kb 200-118)Polybius leírása szerint,
ez egyetlen fennmaradt levél alapján történelmi ténynek tekintik. Az ókori dokumentumok között nincs több utalás erre az eseményre, mégis elfogadják, és ez csak eggy a sok közül.
Akkor a Bibliát is történelmi tényekként kell kezelni.
Az emberi életek abban változnak, hogy sokan akik káros szenvedélyek rabjai,(dohányzás, ital, stb.) amikor megtérnek, ezektől megszabadúlnak egyik napról a másikra.
50-es vagyok: Ezek szerint a gonosznak nagyobb hatalma van.
Kötelezőből olvasni kellett Madách Ember Tragédiáját. Tudod nekem sokkal szimpibb volt benne az ördög. Isten el akarta takarni a tudást a két ember elől, és ezen valóban nem is ferdített Madách. Mert ez szerintetek is így volt. Megadott mindent, kivéve egy dolgot: a tudást. De ha már ő teremtette az embert, mért adott neki kíváncsiságot. Ha ő rakta össze fizikailag, akkor tudnia kellett, hogy milyen természetű lesz. Egyébként ha tényleg van Isten, és működött volna a paradicsomban való maradás, ha nem esznek a gyümölcsből és a mai napig mindenki ott élne: Mi a frászt csinálnánk? Mindenki olyan egyforma birka lenne, mint a beprogramozott robotok. Vagy még Isten se volt elég nagy hatalmú, hogy irányítsa az életet?:D Isten valóban birkákat akart? Mert ha nem kaptuk volna meg a tudást, azok lennénk. Vagy ha eleve tudta, hogy ott a kockázat, hogy meglépik, miért lett annyira dühös? Enyhén szólva durva büntetést kaptak. Pedig hát mit csináltak? Csak okosodni akartak, meg akarták tudni, miért léteznek? Ez bűn? Akkor minden tudós ezen a földön bűnös? És rajtuk kívűl mindenki, hiszen hiszen az emberek túlnyomó többsége iskolába jár/járt.
Pont arra tanítja a hívőket a biblia, hogy bocsássanak meg, de pont ő nem bocsátott meg. Ja, hogy azt mondod, hogy megbocsátott? Hát részben, de ha ő az Isten és világot teremtett, akkor mért nem rakta vissza Ádámot és Évát a paradicsomba? Egyébként arra kérdésemre még nem válaszoltál, hogy két ember hogy népesít be egy egész földet anélkül, hogy beltenyészet legyen belőle....Vagy Isten gyúrt még pár figurát?:D Ja igen, az emberek színére vonatkozóan is léci adj magyarázatot. Nem tudhatjuk, milyen színű volt Ádám és Éva, habár fehéren ábrázolják őket, meg Jézust is és Istent is, de ez enyhén szólva diszkrimináció a biblia részéről, nem gondolod?:D Ha ők fehérek voltak, akkor az ausztráliai és afrikai feketék pl hogy keletkeztek? Az egyik lebarnult és onnantól kezdve benne volt a génjeikben?:D
Szóval összegezve kérdező, magad is láthatod, hogy nagyon sok kérdés van, amire csak ködösített választ tudsz adni és csak a bibliából tudsz idézni, de valóban történelmileg elismert, bizonyított eseményt nem. Ezért van az, hogy ennyi kérdés van. És egyre se tudsz olyan választ adni, amit meg ne tudnánk cáfolni. És mi a különbség az evolúciós elmélet és a biblia között? Az, hogy az evolúciót fizikailag bizonyították. Sokan azt mondják, hogy megdőlt ez az elmélet, szerintem csak arról van szó, hogy hiányzik néhány lépcsőfok, de szerintem már az is hatalmas szerencse, hogy ennyi minden megmaradt évezredeken keresztül -csontvázak, tárgyak, barlangrajzok.
A dinoszauruszokra mit mond a biblia, az evolúciót elfogadta a Vatikán...akkor hogy is van ez?
Akármit csinálsz, a tény, tény marad. Isten létezését nem támasztod alá. A biblia meg ne legyen a mankód, mert azt meg ...bocs, hogy nem tudom mikor készült, de marha régen pár ember összehajigálta, mondván, hogy Isten elmesélte nekik, hogy mi történt, ők meg papírra vetették. Ha akkor nem találják ezt ki, ha nem írják meg akkor a bibliát. Tudod mit csinálnának azzal az emberrel, aki azt mondaná: Irtam egy könyvet, csak az igazságot írtam, a Hangok mondták nekem, hogy mit írjak bele" Igen, a diliházban kötne ki. Egyedül azért fogadták el a nem hívők, hogy nem őrültek, és egyedül azért engedték, hogy bálványozzák, hogy építsenek neki templomot és megengedik, hogy tanítsák az iskolában, mert annyi birkát úgyse tudnának diliházba dugni, amúgy meg általában ártalmatlanok a hívők. Csak néha rámenősek, és azt hiszik, ők jobban tudják:D Pedig semmi bizonyítékuk nincs
Még komolyan vannak emberek, akik hisznek abban a mesekönyvben? De vicces. :D
Gondolom akkor ti a húsvéti nyulat és a mikulást is izgatottan várjátok húsvét és mikulás reggelén, az erdõbe meg nem mertek kimenni, mert bármikor megtámadhat a jeti vagy a csupakabra...
LoL, azt ezek még szavazhatnak is sajnos. :D
Tom Benko
Ha valamit nem akarsz elhinni, ami az ókorban történt, fogsz találni bizonyitékot, ami szintén bizonyitékra szorul.
Mindenkinek van egy világnézete, nevezzük vallásnak, és ez sokszor attól függ, hogy ki nevelte az illetőt, de amikor felnő valaki, dönteni tud, hogy miben hisz, vagy kinek.
A palentológusok már száz éve ásnak, hogy bizonyitékot találjanak az evoluciós elméletre, de mindezidáig nem sikerült, százszázalékos bizonyitékot találni, mert minden élőlény egyidőben szerepel az őskövületekben. A másik bizonyiték, nemhogy egymásból fejlődnének új fajok, hanem százával mennek a kihalás felé.
#50,56
Isten amikor korlátokat tesz, azt mindig az ember javára teszi. Ha a gyerek nem lenne nevelve, milyenné válna?
Minél neveletlenebb valaki, annál gonoszabb tettekre képes. Ez egy törvényszerüség.
Hogy népesiti be két ember a földet? szaporodás által.
Ami a sötétbőrüeket illeti, a logika is azt mutatja, hogy ahol legmelegebben süt a nap, ott vannak leginkább, de vannak dolgok amikről, kevest vagy egyáltalán nem ír a Biblia, mert nem fontos mindent tudni.
Én nem szeretnék okoskodni, de a lényegre van válasz, és ez nekem elég.
Mielőtt valótlanságokat állítsz, jobb ha megvizsgálod a tényeket, mert szerintem inkább orvosság a Biblia a lélek szükségeire, mint bedilizés.
A válasz mindenre Jézus Krisztus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!