Kedves ateisták, mi a véleményetek erről? A többi lent.
A hívők azt állítják, hogy Istennel, a fián Jézus Krisztuson keresztül, személyes kapcsolatba lehet kerülni.
Mivel ez kizárólag hit által lehetséges, mert ez a feltétele, akik imában hozzá fordulnak, azoknak Ő kijelenti önmagát. Ő egy reményteljes boldog életet kínál.
Minden félelmet, aggodalmat megbeszélhetsz vele, és Ő kész segíteni, átsegít az élet nehézségein, és végül örök boldogságban lehetsz vele. Nagyon sok a bizonyság erre, hogy ez működik. És még valami, Isten létezésére lehet nem bizonyítékot találsz,(ha nem akarsz) hanem embereket, akik bizonyságok. (ez sokkal értékesebb)
Isten szereti az embert, és kapcsolatban akar vele lenni, de ez csak úgy lehetséges, ha az ember nem ellenkezik vele. Mivel az Ő teremtményei vagyunk, Ő tudja mi a legjobb számunkra. A Biblia minden fontos kérdésre választ ad, ezért bátorítalak, hogy olvasd. A hívők ezért próbálnak Istenről beszélni, mert minden embernek erre van szüksége, még akkor is ha nem tud róla.
Viszont az is az igazság, hogy példát mutatni a legfontosabb. Szeretnétek látni, vagy találkoztatok már olyan emberrel, aki ezt így gyakorolja?
Miért esik rosszul nektek, ha valaki szeretné, hogy boldogok legyetek, és a legfontosabb dologról tájékoztat, ami ráadásul az igazság.
Például ha koldusok lennénk és barátok, és én megtalálnám a kivezető utat, de neked nem szólnák, milyen embernek tartanál?
Kérdező:
én azért, visszakérdeznék - mi a véleményed a Vatikán működésével kapcsolatban? Mi a véleményed a keresztes háborúval kapcsolatban? Mi a véleményed az állam és egyház kapcsolatával, illetve az egyházak támogatásával kapcsolatban?
Protestáns egyházhoz tartozom, ezért különösebben nem foglalkozok a Vatikán működésével.
Nekünk a Biblia az egyetlen mérce a hit szempontjából.
A keresztes háborukkal kapcsolatosan, azt lehet látni, hogy ha nincs minden generációnak személyes találkozása és kapcsolata a Mindenhatóval, értem ezalatt azt az életformát amit Jézus ránk hagyott, mennyire elfajúlhatnak a dolgok.
Azért történnek reformációk és szakadások, mert idővel csak formaságok maradnak az eredetiből, sőt behoznak olyan dolgokat amik már tévtanitások, és akik látják ezt és megmondják, azokat vagy kiközösitik, vagy ki kell váljanak. Így jönnek létre új egyházak, de vannak negatív példák is, amikor felhígitják a tanitást, és azért válnak külön némelyek.
Az állam és az egyház az két különböző dolog.
A Biblia annyit ír, hogy engedelmeskedni kell a felsőbb hatalmasságoknak, ameddig nem kérnek olyasmit amit a Biblia tilt, és megadni nekik amivel tartozunk.
Ha az államnak keresztyén vezetői vannak, és segiteni akarják az egyházakat, én nem ellenzem.
Aki támogatni akarja őket megteheti, de az egyháznak önállóan is működnie kell.
Hogy a Biblia igazat mond e, arról van egy igevers, mégpedig: Jn 7,17 Ha valaki cselekedni akarja az ő akaratát, megismerheti e tudományról, vajjon Istentől van-é, vagy én magamtól szólok?
Tehát ezt leginkább személyesen lehet megtapasztalni, mivel a hit a feltétele.
Persze, hogy lehet úgy is gondolkodni, hogy mi van akkor ha más az igazság, és félrevezetnek.
A legjobb, ha már van valaki aki példája a hitelességének, de mivel Isten minden embert ismer és szeret, és mindenütt jelen van, ott ahol vagy imában kérheted a segitségét, és keresni, hogy mi az Ő akarata. Kezdőknek a János evangéliumát ajánlom olvasni, és ugy olvasni mint ami igaz, mert ezt egy olyan ember írta aki Jézus tanitványa volt.
Már leírtam párszor, de akkor újra:
A vak hit egyáltalán nem erény, hanem a legkárosabb és legveszélyesebb dolog a világon, ugyanis ezzel az értelmesebb embereket is úgy lehet irányítani, ahogy a birkákat.
Aki szerint ez szép dolog, az vagy maga is hatalmas birka már, vagy maga a farkas, aki a bárányhúsra éhezik...
Timike nem kell többet ezt a stupidságot leírnod, lövésed sincs az egészről, hitről, világról, emberről, lélekről, mit "vakhitezel, valláskárosultazol" , csak magadról állítasz ki bizonyítványt. Milyen alapon döntöd el, ki hogy viszonyul a valláshoz - hogy jössz te ahhoz, hogy a csak ma élő ~ hatmillárd hívőt lenézz?
Timike_01
Miért vak, ha ki lehet próbálni?
Ellenkezőleg, mindenki aki követi Jézust, azt állítja, hogy addig volt vak, mert nem ismerte meg az igazságot.
Nemtudom, hogy te miben hiszel, de nem bíztos, hogy értelmesebb dolgokban mint a Biblia.
Idős nagytatákat ismerek, és ismertem akik évtizedeken át hűségesen példát mutattak, és gerinces emberek voltak.
Istenben bízva élni a legbiztonságosabb dolog, és aki úgy él az nem fog csalódni.
Tom Benko
Válaszoltam, csak lehet nem olvastad.
A történelem, és a megváltozott emberi életek.
Ha történelem igazolja a biblia hitelességét, és azt, hogy a ti istenetek az igazi, akkor miért hagyta hogy egy őt imádó országot(Magyarország) 150 évig elfoglalja egy nem őt imádó ország(Törökország, ha valakinek nem esett le).
Miért nem védte meg a hozzá hű embereket, és miért nem büntette meg az őt megtagadó embereket, mint az ószövetségben?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!