Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Kedves ateisták, mi a vélemény...

Kedves ateisták, mi a véleményetek erről? A többi lent.

Figyelt kérdés

A hívők azt állítják, hogy Istennel, a fián Jézus Krisztuson keresztül, személyes kapcsolatba lehet kerülni.

Mivel ez kizárólag hit által lehetséges, mert ez a feltétele, akik imában hozzá fordulnak, azoknak Ő kijelenti önmagát. Ő egy reményteljes boldog életet kínál.

Minden félelmet, aggodalmat megbeszélhetsz vele, és Ő kész segíteni, átsegít az élet nehézségein, és végül örök boldogságban lehetsz vele. Nagyon sok a bizonyság erre, hogy ez működik. És még valami, Isten létezésére lehet nem bizonyítékot találsz,(ha nem akarsz) hanem embereket, akik bizonyságok. (ez sokkal értékesebb)

Isten szereti az embert, és kapcsolatban akar vele lenni, de ez csak úgy lehetséges, ha az ember nem ellenkezik vele. Mivel az Ő teremtményei vagyunk, Ő tudja mi a legjobb számunkra. A Biblia minden fontos kérdésre választ ad, ezért bátorítalak, hogy olvasd. A hívők ezért próbálnak Istenről beszélni, mert minden embernek erre van szüksége, még akkor is ha nem tud róla.

Viszont az is az igazság, hogy példát mutatni a legfontosabb. Szeretnétek látni, vagy találkoztatok már olyan emberrel, aki ezt így gyakorolja?

Miért esik rosszul nektek, ha valaki szeretné, hogy boldogok legyetek, és a legfontosabb dologról tájékoztat, ami ráadásul az igazság.

Például ha koldusok lennénk és barátok, és én megtalálnám a kivezető utat, de neked nem szólnák, milyen embernek tartanál?

2014. márc. 19. 21:16
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/76 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az a véleményem, hogy ezek az emberek buták és sokszor nagyon tenyérbemászók. Valami baj lehet az értelmi és érzelmi intelligenciájukkal és/vagy a mentális egészségükkel. Persze ezt nem számítják betegségnek, mivel az esetek nagy részében nem közveszélyesek, vagy nem közvetlenül és az ő mindennapi életükre sincs tűréshatáron kívül negatív hatással.

Én ettől függetlenül ezt egy érzelmi skála egy végletének tartom, amelynek középső része az egészséges, önmagéval és környezetével harmóniában élő ember, egyik vége a depresszió, másik vége meg a kérdésben vázolt bárgyú vallásosság.

Ha azt akarnák, hogy boldog legyek, akkor ne kezdjenek el magyarázni nekem az kori mesehőseikről, amikor én csak csendben élvezném ezt a szép tavaszi napsütést egy parkban.

És itt kikötöm, nem az összes vallásosról szólt a hozzászólásom. Ez a véleményem.

2014. márc. 21. 16:51
 22/76 anonim ***** válasza:
78%

" Ő tudja mi a legjobb számunkra. A Biblia minden fontos kérdésre választ ad, ezért bátorítalak, hogy olvasd."

Minden kérdésre választ ad, de nem hiszem, hogy a legjobb válaszokat adja. Ennyi.

Egyébként a kereszténységben ez a boldogság nagyon kötött, nagyon máshoz viszonyított. Nekem ez a kép jön le:

- Ha nem hiszel => örökre szóló bünti

- Ha hiszel, akkor a célod az, hogy a mennybe juss, de ebben az életedben nem lehetsz biztos abban, hogy tényleg odajutsz...akkor honnan jön a boldogság?

- Szerintem onnan, hogy legalább nem fog büntit kapni. Azért örül, hogy nem büntetik.

- Vagy netán, azért boldog, mert tényleg azt hiszi, hogy jó úton jár, és garanciás a menny?

- Ebben az esetben meg nagyon magabiztos, ami jó, de előhozhat néhány rossz tulajdonságot.

Igazából nem nagyon érdekel. Egy statisztika sem szól amellett, hogy a hívők jelentősen boldogabbak lennének. De szerintem már tuti készült olyan statisztika, hogy "Csesztetnek-e a hívők?" (csak ugye szebb megfogalmazásban)

2014. márc. 21. 19:55
 23/76 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként meg szerintem ne keverjük össze a boldogság szót a vigasszal. Mert az rendben,hogy itt egy viszonylag normális körülmények között élőnek ez boldogságot ad,de azért egy afrikai nyomortelepen élőnek szerintem inkább "csak" vigaszt. Azt,hogy ha most itt a földön neked nem jó,de ha jól viselkedsz (nem lázadsz ,mert azt nem szabad) ,akkor majd ott a túlvilágon neked jó lesz,rendesen ki is használták. Ha reményt adsz a népnek,akkor jobban tűri a szenvedést..
2014. márc. 21. 20:37
 24/76 A kérdező kommentje:

Előszöris, az igazság nem relatív, és a Biblia nem kötelez, hogy higgyj benne. Egyszerüen kijelenti mint igazságot.

Azt ti is tudjátok, hogy minden döntésünknek következménye van. Isten kijelenti a Bibliában leírtakban, az élet értelmét, és amit nem értünk, abban bízzunk benne.

Egy kisgyerek sem tudja, hogy mi a jó számára, és bárhogy is ellenkezik szüleivel, mindig az a legjobb, ha az ő szavukra hallgat. Isten is megmondja, mit vár el az embertől, sőt még a fia is emberré lett, hogy a legérthetőbb módon megismertesse magát az emberrel.

Nem az a lényeg, hogy tetszik nekem vagy nem, hiszem vagy nem. Ezek semmit nem változtatnak a tényeken.

Viszont aki engedelmeskedik neki, az megtapasztalja az Ő létezését. Erre van a sok millió példa, emberek akik bizonyságok. Ha nem működne, az évezredek alatt már rég romba dőlt volna.

De azért van még ma is, mert a keresztyénség nem egy vallás, hanem egy kapcsolat Istennel, Jézus Krisztus által.

2014. márc. 21. 22:09
 25/76 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem értelmetlen itt vitatkozni. Ő úgy se érti meg, hogy mért nem hiszünk és mi meg nem fogunk megtérni...mint már írtuk, az erőszakosságod inkább csak még messzebb lök minket a te célodtól, hogy higyjünk.

Sok millió bizonyság? ...sok millió mese. Azért mert sok millió ember állít valamit, még nem biztos, hogy igaz. Tényekkel kell alátámasztani, fizikai bizonyítékokkal.

Pont a múltkor találkoztam egy esettel, mikor -tök mindegy, hogy hol- egy templomban valaki azt állította, hogy egy szobor literszámra issza a tejet, ezzel ezreket csalva a templomba. Aztán közelebbről is megvizsgálták az esetet és kiderült, hogy átverés, de volt már síró szobor, vérző jézus és mindről kiderült, hogy kamu. Állítlólag hívő emberek találták ki ezeket az átveréseket. Hát kérdem én, nem félnek az isteneiktől, hogy pokolra jutnak?

Egyébként meg a menyország-pokol témára kitérve: Ahogy az egyik válaszoló írta, hogy a hit nem biztosíték rá, hogy a menyországba kerül az ember, szóval nem minden hívő kerül oda? na szép, a hűségüket így jutalmazza az istenük. Ahhoz, hogy a mennybe juss, eszméletlen jónak kell lenned. Hát ki az, akire illik ez? A mennyben csak csecsemők lehetnek:D És ha már az összes haverom, családtagom a pokolra jutott előttem, hát én sem akarok egyedül bulizni a mennyben:D

2014. márc. 21. 22:36
 26/76 anonim ***** válasza:
100%

A hinduk szerint meg neked lesz rossz véged és a te istened a hamis.Szerinted miért a tiedet válasszuk? Mert jobb válaszokat ad? Hát akkor hol van a hit,ha logikusan gondolkodunk,akkor elvész ugye?

Én nem látom,hogy a történelemben bármelyik népnek jobb lett volna vagy rosszabb,mert valamilyen istenben hittek.Az emberek ugyanúgy megbetegedtek, a természeti katasztrófák is megvoltak.Az meg,hogy valaki azt,mondja,majd ha meghalok utána nekem jobb lesz vagy rosszabb..hát,ez bocsi

2014. márc. 21. 22:40
 27/76 anonim ***** válasza:
94%

"Ha nem működne, az évezredek alatt már rég romba dőlt volna. "

Jajj te kis naiv kisfiú/kislány! :D

Bocs,,,talán még nálam is idősebb vagy, de egy ilyen mondat után...áhh hagyjuk! :D

Akkor legyen igazad! Legyen igazad, de tartsd meg magadnak te kis Isten kedvence! :)

Majd csak felnősz. Vagy, ha már felnőtt vagy, akkor majd csak begyógyul a fejed lágya :)

2014. márc. 21. 23:01
 28/76 anonim ***** válasza:
84%

"A zsidó, és keresztyén hit az, amely az Igazságban hisz, mivel minden más vallás felett hatalma van. Gondolok itt a szellemi erejére."

Elképesztően öntelt vagy (vagytok) kérdező! Ez a baj veletek. Egyedül ti tudjátok az igazságot? A többi meg hülye? Semmiben sem különbözöl a kis plázacicától aki állandóan saját magát fényképezi a fürdőszobai tükörben (háttérben a klotyó), és közben azt mondogatja, hogy ő legszebb, a legjobb csaj, a dögös, a bögyös... szóval ennyit érsz te is.

2014. márc. 21. 23:43
 29/76 anonim ***** válasza:
10%

Látod, kérdező, minden mondható, csak azt nem, hogy itt a gyakorin "kedvesek az ateisták". Nem kedvesek, önteletek, pökhendik, hadonásznak itt naphosszat minden vallás kérdésnél - nulla tárgyi tudással persze-, sértegetnek, és pontoznak, mint a baromállatok. Btw, miért is 0 a #4? mert nem hajlandó ásni a vallások sírját. De ez a legszellemibb tevékenységük: ásni a vallások sírját. Addig hadonásznak hónuk alatt kétoldalt az ősrobbanás mankója és az evolúció mankója és hadonásznak, míg bele nem zúgnak a maguk ásta gödörbe. Ja persze addig mind egy szálig rohadt boldogok - legalábbis ezt akarják elhitetni. Ám másik kérdéseknél meg sírnak, mint a fürdős, persze érthető, mert a lét tragikus,azoknál megpróbálok segíteni magam is. Higgyük el, hogy nincs szükség hitre, nem kell elmerengeni a lét nagy kérdésein, elég az ősrobbanás és az evolúció és a napi betevő hamburger.

Neked küldöm Kérdező, a szerencsétlen ateistáknak erre nincs szükségük.

Bach

http://www.youtube.com/watch?v=H6YLHAgCIr8

2014. márc. 22. 19:24
 30/76 anonim ***** válasza:
100%

67%-os

Legalább jó látni, hogy a közhelyes sértegetéseket kreatívan fogalmaztad meg. :D Eddig még nem hallottam olyanról, hogy az ateistának az evolúció meg az ősrobbanás lettek volna a mankói...

Na mind1. ezt csakúgy mondtam.

2014. márc. 22. 20:34
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!