Ha a Biblia szerint kb.6000 éve lett teremtve a világ, akkor miért van az, hogy 6000 fényévnél távolabbi objektumokat is meg tudunk figyelni a világegyetemben?
Kedves Katy!
Az a biztos meggyőződésed, hogy a Föld egykor, forró lehetett és az is volt, mint bármelyik kőzetbolygó a sok milliárdból, kialakulása kezdetén mire alapul? Ha elfogadod az Őrtorony és Ébredjetek ezen állítását, akkor cáfolod a Teremtést, hiszen ahonnan származnak ezek a bizonyított tények, azok a tudományos közösségek, a tudósom NEM teremtést bizonyítottak, hanem időben való kialakulást, ami folyamatosan most is zajlik, milliárdnyi Nap körül. Tehát mi alapján fogadod el a forró Föld teóriát???
Filoszmen, én téged igazán nem értelek. Hiszen te is jártál iskolába vagy nem?
Mond te tényleg erröl nem hallottál. hogy a Föld milliárt évekkel ezelött izzó volt? Ugye még a Wikipédián sem olvastad el, amit küldtem neked. Addig meg igazán mondom neked, nincs tovább miröl beszélgetnünk.
Katy
Katy!
filoszmen ezeket nagyon is tudja. Arra akar célozni, hogy valahol Bibliaellenes ezeket a tényeket elfogadni. Gondolom mert, így a Föld egy kicsit sem kap kiemelt szerepet és máris megkérdőjeleződik, hogy a Földet valóban Isten teremtette? (csak tolmácsoltam...nem akarok belefolyni a vitába, viszont előre is bocsi, ha valamit rosszul értelmeztem)
Kedves Sörpocak, ha ezt tudja Filoszmen, hogy a Föld milliárd évekkel ezelött izzó volt, akkor most miért járatja le magát?
Ez igazán NEM Biblia ellenes tény :-)
Talán egyesek /tisztelet a kivételnek/ annyira tudományosak akarnak lenni, hogy átesnek a ló másik oldalára. )
Az egyik helytelen /nem Bibliai/ állítás, miszerint a Föld , a csillagok a galaxisok csupán 6000 évesek. )
A Biblia ezt nem állítja.
Nincs bele írva, mikor kezdte Isten az alkotását. Ha valaki gondolkodik, hát azért adta nekünk Isten az észt, akkor megérti, hogy a galaxisok távolságát ha fényévekben mérjük, aki iskolába járt az tudja, hogy mit jelent a fényév. Tehát logikusan itt év milliárdokról beszélünk.
Hangsúlyozom ujra ez nincs ellentétben a Biblia tanitásával, csak inkább egyeseknek nincsen róla alapos információjuk, aztán lejáratják magukat :-)
Katy
Kedves Katy!
Sörpocaknak igaza van, így értettem. De a te tudásod is ebben a témában ateista tudományra alapszik, amelyik elveti a Teremtést. Nem beszélve arról, hogy a Teremtés egy befejezett tény, márpedig a világegyetemben hol látsz bárminemű befejezettséget, megállapodást. A biblia szerint isten nem folyamatokat teremtett, hanem világot, ami láthatóan kész van. Nyilván az íróknak fogalmuk sem volt a nem látható mikrováltozásokról, ebben az értelemben pedig fel sem merülhet az isteni ihletettség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!