Ha a Biblia szerint kb.6000 éve lett teremtve a világ, akkor miért van az, hogy 6000 fényévnél távolabbi objektumokat is meg tudunk figyelni a világegyetemben?
Kedves Katy!
... mivel tudjuk, forró volt...( a Föld )
Te ezt honnan tudod? Csak nem a tudósok bizonyították, vagy megírta az Őrtorony?
"Amúgy a Bibliában erősen ott van az allegória!
"
Hát igen, én sem hiszem el a sok mesés történetet.
8as vagyok.
Arra azért felhívom a figyelmeteket hogy a Bibliában 2fele teremtés történet van. Tehát nyilvánvalóan nem lehet egyiket se szó szerint ertelmezni.
8-as! Te nekem még tartozol jó sok pénzzel!
Nem mellékesen nincs két teremtéstörténet. Az IMóz 2;4 feléig tart a hét nap leírása. Innen kezdődik a hatodik nap részletezése, az Éden kertjében történt események leírása.
Aki teremtette a napot, a holdat és a csillagokat, és ezeknek törvényt szabott, az megtudta oldani azt is, hogy mindezek azonnal világítsanak a Földre:
1Móz 1:17 És helyezteté Isten azokat az ég mennyezetére, hogy világítsanak a földre;
Valakinek felelek gyorsan a hat nappal kapcsolatban, kérlek olvasd el a Zsoltárok 90 részét, megtudod, hogy Isten hogyan tekint egy napra.
Olvastad a 4-es verset? Mit gondolsz mennyi ideig tartott egy örjárási idö éjjel? és ha elolvasod ezt a verset, meglátod hogy Isten nincs alárendelve a mi Földünk forgásának....
Katy
Katy! Katy!
A 90-es zsoltár az elmúlásról szól, és nem Isten időn kívül állásáról.
9. Bizony elmúlik minden mi napunk a te bosszúállásod miatt; megemésztjük a mi esztendeinket, mint a beszédet.
4. Mert ezer esztendő annyi előtted, mint a tegnapi nap, a mely elmúlt, és mint egy őrjárási idő éjjel.
Elmúlik minden nap, felemésztjük esztendeinknek számát. Az őrváltás az elmúlás, csupán néhány óra.
Tipikus válaszod, amikor felhozom az ellenpéldáit arra, amit írsz, de nem reflektálsz, hanem mellébeszélsz. A Biblia 100%-osan a teremtési napot kultiválja, és nem a korszakokat. Erre felhoztam három olyan logikai és bibliai kapcsolatot, ami ellene megy a teremtési korszakoknak, és tudatosan kerülöd, mert ezek ellen nincs a jw-org-on magyarázat, így nem tudtok mit kezdeni vele.
Tipikusan jó példa erre ez a kérdés:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__5..
Ahol szintén ezeket az ellenpéldákat hoztam fel, és válaszokon keresztül tudatosan kerültétek a reflektálást erre, annak ellenére, hogy többször felhívtam a figyelmeteket, hogy azokra válaszoljatok.
Tehát az őrtorony korszakos magyarázata megdőlt a Biblia fényében, hazugság, és emberi gondolat, semmi egyéb. A Bibliát nem lehet összekeverni a mai kor (ál)tudományos magyarázataival, mert akkor hatalmas nagy maszlag lesz belőle. Ez a magyarázat hazugnak nevezi Istent.
A fényt még az ember is tudja lassítani, gyorsítani és megállítani. Mi alapján vesztek állandónak bárminek a sebességét, amit még mi is tudunk változtatni? Semmit sem láttok az űrben, csak színek alapján történő feltételezéseket és ezek az elméletek miatt, amik még nem is tények, hisz az égvilágon semmit sem lehet látni egy színen kívül, szekáljétok a keresztényeket, a Bibliát, amit meg még sosem olvastatok.
Az pedig külön szánalmas ahogy a jehovisták lenézik Isten tudását.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!