Szerinted mi célból voltak azok a fák, az élet, meg a jó és rossz tudásának fái az Édenben?
Hiszen Isten mindent készre teremtett, még Ádámék is tudtak kapásból beszélni. Miért volt szükség változást hozó dolgokra, ha Isten mindent tökéletesre munkált?
Mindent pont olyannak teremtett, amilyenre akarta, olyan tudással, amilyet csak akart és tudtommal az örök életben is mindenki eleve részesült.
"Valamit azért gondolhatnál az ominózus fáról, mert az nem túl erős, hogy Isten meg akarta várni, amíg száz éves kamasszá cseperedik az első emberpár."
Nézd, én gondolok valamit, de igazából szerintem nem nagyon számít, hogy mit gondolok, mert ezt valószínűleg csak majd magától Istentől fogjuk megtudni. (Számomra az is jelentőséggel bír, hogy csak a bűneset után olvassuk azt, hogy Ádám "ismerte" a feleségétEzzel kapcsolatban elég kevés információt kaptunk, mint ahogy az angyalokról és a sátán bukásáról sem tudunk mindent, csak annyit, amennyit Isten lényegesnek látott számunkra kijelenteni. De lesz majd egy nap, amikor minden kérdésünkre választ kapunk :)
Ez tuti?
Már ugye, hogy lesz az a nap és választ is fogsz kapni...
"Isten szeretetből teremtette az
embert, és szeretetből teremtett neki
feleséget is, nem azért, hogy legyen, aki
elbuktassa."
A legnagyobb áldás és jó, amit az Úr adni tud az embernek az üdvösség után az Úr az engedelmes, szép és értelmes feleség. A legnagyobb átok pedid az olyan asszony aki, uralkodik a férjén. Salamon szerint ez keserveseb még a haĺálnál is.
Amúgy az állatokat adta eĺőszőr az Úr segítőtársúl Ádámnak.
És mi a helyzet a csillagokkal?
A harmadik nap lettek teremtve.
"Legyenek világító testek az ég
mennyezetén, hogy elválaszszák a nappalt az
éjszakától, és legyenek jelek, és meghatározói
ünnepeknek, napoknak és esztendőknek."
Ünnepeknek???
Az ünnepek mind a megváltással kapcsolatosak.
A megváltás bűn nélkül, olyan értelmetlen lenne, mint pl. a gyógyszer betegség nélkül.
Kútásó, úgy látom, a segítőtárs kérdésében egyetértünk: Isten szeretetből teremtette a nőt feleségnek a férfi számára, és ha betölti ezt a szerepét, akkor különleges áldás, ellenkező esetben pedig nem.
"Amúgy az állatokat adta eĺőszőr az Úr segítőtársúl Ádámnak."
Az állatok erre nem voltak alkalmasak, ezért teremtett Isten igazi segítőtársat Ádámnak Éva személyében.
"Így adott az ember nevet minden állatnak, az égi madaraknak és minden mezei élőlénynek, de az emberhez illő segítőtársat nem talált." 1Mózes 2:20
Az ünnepekről: a zsidó nép ünnepei nagyrészt valóban a megváltásra mutatnak, de ez nem azt jelenti, hogy ha nem lett volna bűnbeesés, akkor nem lenne mit ünnepelni. A 7. nap ünnepe nem a bűnről szól, hanem arról, hogy Isten 6 nap alatt teremtette a világot, és a 7. napon megpihent. Ezt az ünnepet még a bűneset előtt jelölte ki Isten:
"A hetedik napra elkészült Isten a maga munkájával, amelyet alkotott, és megpihent a hetedik napon egész alkotó munkája után. Azután megáldotta és megszentelte Isten a hetedik napot, mivel azon pihent meg Isten egész teremtő és alkotó munkája után." 1Mózes 2:2-3
És ha nem lett volna bűnbeesés, akkor is lehetett volna egy csomó okot találni az ünneplésre a későbbiekben is ;)
"Mert Ádám teremtetett elsőnek, azután Éva.
És Ádám nem csalattatott meg, hanem az
asszony megcsalattatván, bűnbe esett:"
1Tim 2,13
"De ők, mint Ádám, áthágták a szövetséget;..."
Hoseás 6,7
Az első ember Ádám nem csalattatott meg, hanem az asszonyra hallgatott, őt követte a bűnbe, és ezzel áthágta az Istennel kötött szövetséget. (férfi sors) Van ebben valami prófétikus.
"Mivelhogy hallgattál a te feleséged szavára, és ettél arról a fáról, a melyről azt parancsoltam, hogy ne
egyél arról: Átkozott legyen a föld te miattad..."
1 Móz 3,17
Kútásó, nem igazán értem, hogy jön ez a témához, nekem úgy tűnik, mintha párkapcsolati problémád lenne és azért hozod elő. Ha ilyen véleménnyel vagy a nőkről, mint amilyennek tűnik a hozzászólásaidból, szerintem jobban teszed, ha egyedül élsz. Pál is erre biztat (bár nem ilyen okból):
"Ezt pedig kedvezésképen mondom, nem parancsolat szerint.
Mert szeretném, ha minden ember úgy volna, mint én magam is; de kinek kinek tulajdon kegyelmi ajándéka vagyon Istentől, egynek így, másnak pedig úgy." 1Korintus 7:6-7
Nyilván, annak vannak párkapcsolati problémái, akinek van párja, mint ahogy annak vannak csak autós problémái, akinek van autója.
Van akinek az életre van, van akinek a halálra.
"Megnyerte a jót, a ki talált feleséget, és vett
jóakaratot az Úrtól!"
Péld 28,13
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!