Szerinted mi célból voltak azok a fák, az élet, meg a jó és rossz tudásának fái az Édenben?
Hiszen Isten mindent készre teremtett, még Ádámék is tudtak kapásból beszélni. Miért volt szükség változást hozó dolgokra, ha Isten mindent tökéletesre munkált?
Mindent pont olyannak teremtett, amilyenre akarta, olyan tudással, amilyet csak akart és tudtommal az örök életben is mindenki eleve részesült.
xeniah
Azt ne felejtsd el, vízijárművekre sok szó van, az a kérdés az a szó amit elemeznek mikori!
Pl a hajó jele előtt is volt már hajóra szavuk, vagyis az a jel egy újításnak tűnik.
Ilyen elemzésekre nagyon vigyázni kell, elég könnyen lehet aki írta annak nincs a megfelelő képesítése.
Könnyen lehet újkori jövevény szó,amit akkor alkottak!
Míg aszó ősi eredetét nem bizonyítja az író, addig nem szabad komolyan venni!!!
"ha ugyanaz a motívum megjelenik több mitológiában."
mitológiai elemek nem adódnak kultúráról kultúrára??? Nono!
Emberek egymásra hatnak és történeteket adnak és vesznek át. Kb úgy ahogy jövevényszavak jönnek és adódnak át.
Pl nagyobb áradások mindig voltak,óriási eső lokálisan. Globális özönvízre nincs tárgyi bizonyíték ez tény!
"de arra lehet következtetni, hogy volt valami hatalmas áradat, ami rengeteg embert elpusztított és csak kevesen élték túl."
tárgyi bizonyíték nincs, se genetikai.
innentől mese habbal.
Óriási árvizek lokálisan mindig voltak,az bis elég rémisztő lehetett.
Utánanéztem, és az biztos, hogy nem keresztény betoldásról van szó a kínai "hajó" szónál. A kínaiak elég híresek tengerészeti tevékenységükről, erről elég korai források is vannak, ahol sok különféle hajófajtát is felsorolnak.
Ráadásul, ha az a szó tényleg modern találmány lenne, (a kereszténység kínai elterjedése után jött volna létre), akkor már régen megcáfolták volna azt a feltételezést, hogy a Noé történetére utal. Olvastam több ellenvéleményt, de ebből a szempontból senki nem támadta, tehát nyilván nincs rá alap.
Az a kérdés, hogy mi volt a hajóknak a kínai "jele" akkoriban. mit használtak 14.században kínai névként ezeknél a hajóknál!
Mi nyelvünkben is van tucatnyi szó amit nem használunk, mivel jövevény szó átvette a helyét!!!
Látom továbbra se fogtad fel a problémát.
Fundi oldalak szeretnek lódítani, sokszor nagyon fontos tényt hallgatnak el.
A fák a célból voltak a kert közepében, hogy az ember elbukjon. Ha nincs bűneset, nincs megváltás. Azért kellett elbuknia, hogy meglehessen őt váltani. A megváltott ember, noha vak volt most lát. Akinek több bocsáttatott meg az jobban szeret, stb., stb....
Isten az embert jónak teremtette, aki hallgatott az Úr szavára. Azért kellett mellé Éva, hogy el tudjon esni. Ádám a hallgatott a már megcsalattatott asszony szavára és ő is evett. (az egyház korai és dicsőséges korszakába ezért nem engedték az asszonyt a szószékhez)
A földi lét egy nagy túlélő versenyé vált, brutálus szakaszokkal, aki az Úr nevét hívja segítségül megmenekűl. Aki minvégig kitart üdvözűl.
Kútásó
Mondjuk amit leírsz abból következik hogy Isten legjobb szövetségese és szolgája a Sátán...
Sátán elvégzi a piszkos munkát isten helyett....
Na ne!
Mindent párban teremtett szerintem, hogy szaporodjanak és erről szól is a Biblia.
Ha pedig szándékos volt a bűnbe taszítás, akkor az ember ártatlan!
Áldozat csupán és nem is a sátáné, hanem maga Isten a bűne okozója, ezért csakis saját magát válthatná meg, az embert nem, ha egyszer az ártatlan.
Sráckoromban egyszer teszteltem a kutyánkat, mert kíváncsi voltam, érti e a szavakat, vagy csak a hanghordozásra reagál.
Barátságosan mondtam neki: takarodj, Te pis@zkos dög! Olyan hangsúllyal, mint amikor hívják, amikor kedveskednek, aztán Dühösen ráförmedtem: Drága kis kutyám! Mérgesen mondtam neki becéző szavakat.
Na, mit mondjak, tisztára meg volt zavarodva, jött volna , de visszahúzódott, ment volna, de mégis, egyszer csak a farkát kezdte csóválni, de aztán behúzta, nem értette, mit akarok, tisztára meghülyítettem, mert értette az a szavakat is, meg a hozzátartozó hanghordozást is.
Ezek szerint Isten is csak szórakozott az emberrel? Vásott gyerek módjára?
Nem szövetségese, azvellensége!
A földi élet egyik lefőbb célja: küzdelem a Sátán ellen.
Akik erre még nem jöttej rá, vagy nem ismerik fel, azok a létnek egy alacsonyabb szintjén élnek.
Esznek, isznak, adnak, vesznek, házakatépítenek, házasodnak, férjhez mennek és NEM VESZNEK ÉSZRE SEMMIT.
Az Úr ellenségességet szerzett a Kigyó magva és az Asszony magva között. Ez az emberiség történelmén végighúzódó szellemi konfliktus.
Az asszony nem volt benne az eredeti teremtésben.
Álmot bocsátott az Úr Ádámra és kivette az oldalbordáját és ekkor alkotta meg a segítőtársát.
"Azért kellett mellé Éva, hogy el tudjon esni."
Kútásó, elég sajátos módon értelmezed a Bibliát. Isten szeretetből teremtette az embert, és szeretetből teremtett neki feleséget is, nem azért, hogy legyen, aki elbuktassa.
"Azután ezt mondta az Úristen: Nem jó az embernek egyedül lenni, alkotok hozzáillő segítőtársat." 1Mózes 2:18
A "hozzáillő segítőtárs" azt jelenti, hogy valaki, aki segíti, nem elbuktatja. Isten ezért teremtette a nőt. Az már más kérdés, hogy nem töltötte be ezt a szerepét, amikor bűnre vette rá a férjét, de Istennek nem ez volt az eredeti terve, hogy elbukjon az ember és bejöjjön a bűn által a halál. Ezt az ember saját maga választotta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!