Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Amikor valaki éppen a másikat...

Amikor valaki éppen a másikat kioktatva " (élet) bölcsnek pozícionálja magát", akkor őszintén ő is szimpatizál a rossz dolgokkal?

Figyelt kérdés
Gondolok itt az "élet nem sétagalopp" és hasonló jellegű kérdésekre, amikor valaki, aki tapasztaltabb/idősebb, úgy förmed rá az éppen valami gond miatt "nyavalygó" másikra, mintha maga is egyet értene a rossz dolgokkal és még véletlenül sem tesz oda egy "sajnos"-t a végére. Pl.: Szülő a hisztis gyerekének: "nehéz ám az élet!". Többnyire olyan hangsúllyal, mintha egyet is értene, sőt szeretné, hogy pl "nehéz az élet". Holott alapban ő is utálja. Nem biztos, hogy pont a "nehéz az élet" a legjobb példa, de sok hasonló van. Remélem értitek.
2009. okt. 20. 18:30
 1/6 A kérdező kommentje:

Sőt, pl: "Na nehogy azt hidd ám hogy majd negyed óra alatt ripsz ropsz kész lesz a leckéd! Tanulni kell ám, sokat..."

Aztán bezzeg az ő idejében ez meg az. Mintha irigyelné a mai fiatal gondtalanságra való törekvését. Mintha annak idején ő nem rühellte volna mindezt.

2009. okt. 20. 18:35
 2/6 anonim ***** válasza:
Én annyit fogtam fel, hogy bepöccentél. De nagy az Isten állatkertje, ha már a szólásmondásoknál tartunk. Ne izgasd magad!
2009. okt. 20. 18:50
 3/6 anonim ***** válasza:

Hát ezek már így mennek.xd

Á csak viccelek. Annyira jó poénosan írsz.

2009. okt. 20. 18:56
 4/6 anonim ***** válasza:

Ebben az lehet, hogy ő sem tud rá más megoldást, nem Isten ő sem!

Meg az életre akar nevelni, nem?

2009. okt. 20. 18:59
 5/6 anonim ***** válasza:

én értem, mit szeretnél mondani, és azt hiszem tudom is rá a választ...

ezek az emberek nem azzal értenek egyet, ami rossz nekik és másoknak, hanem azzal, hogy ami nekik rossz, az legyen rossz másnak is...tehát hogyha vki ugyanazokkal a gondokkal küszködnek, örülnek neki...pl sajnos én is ilyen vagyok...ha azt olvasom, hogy egy gyerek a tanulással küszködik, ráförmedek, hogy mit nyavajog, kezdjen el tanulni, mert anélkül nem viszi semmire...és ezt azért teszem, mert zavar, hogy én nyavajgás nélkül eljutottam az egyetemig, pedig nekem is ugyanolyan nehéz volt, mint a nyavajgónak...

2009. okt. 20. 19:00
 6/6 anonim ***** válasza:
Eric Berne poppszichológus nem egy könyvet írt arról, hogy az ilyen hozzáállással a szülők hogyan csinálnak lúzereket a gyerekeikből.
2009. okt. 22. 02:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!