Miért próbálják a Jehova Tanúi álkérdésekkel terjeszteni a nézeteiket?
Hát igen , sajna a JT miatt alakult ki ( szerintem ) a hívőkről ez a rossz összkép. Hisz ha hívő vagy akkor mindenkinek a JT jut eszébe rólad és már azonosítanak is a fanatizmussal. Másrészt a JT legidegesítőbb dolga a házalás és a térítés. Jó ,semmi bajom velük, végig hallgatom.
De mikor kérdezgetek vagy bármi más, esetleg ő akar velem beszélni egy témáról már azonnal nyúl a Bibliáért és mutogatja a verseket.
Önálló gondolataik nincsenek?????
Egy kicsit meglepődött az egyik múltkor mikor velem találkozott. Református vagyok és az első 5 percben még rendes kommunikációt folytattunk. Majd mikor is történeteket hozott fel már nyúlt a Bibliáért.
Azt mondtam: Elnézést de én azt a könyvet igen jól ismerem, nem beszélgethetnénk egyszerűen?
Ekkor egy kicsit meglepődött, majd a kedvenc dolgom történt.
Mint minden JT ( megfigyelésem szerint) ,ha ismered a Bibliát akkor letesztel.
Jöttek a kérdések, én álltam a sarat. Sajna ez a beszélgetés kb 1 órát vett igénybe, egy kicsit már untam.
Végezetül megköszönte ,hogy velem beszélhetett és elment.
De, mikor másodjára jött.......na az már egy kicsit felidegelt.
Nem vagyok egy agresszív ember, ( de tényleg) de ott és akkor elküldtem a francba. Az ok egyszerű, erősködött.
Nah ennyi belőlem, itt egy kis wikipédia:
Most probalok en felelni a kerdesedre!Nem vagyok Jehovista, sem Ateista, azert terjesztik a hituket tevesen mert maskeppen nem tudjak !Amikor feltesznek egy kerdest>>>>>>>>>>? Mit tesz az okos zsido?Kerdessel valaszol,Luis de Funes. Jakab rabbi kalandjai>
Na komolyra forditva a szot.Minden egyes ember a husosfazek mellett akar maradni, meg akkor is ha nincs benne hus mar reg. De a tudat ,hogy husosfazek az viszi elore az embert........ Remelem vilagosan beszeltem . ha erdekel tovabb irjal es privatban beszelunk elkuldom az e mailomat
"Miért próbálják a Jehova Tanúi álkérdésekkel terjeszteni a nézeteiket?"
Miért hiszik azt az emberek hogy Jehova Tanúi álkérdésekkel próbálják terjeszteni a nézeteiket?Ezt komolyan nem értem...Ők házalnak!az hogy 1-2 JT "álkérdéseket" tesz fel azt jelenti hogy mostantól nem fognak házalni hanem áttérnek erre a módszerre?NEM!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!