Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Az ateisták mire alapozzák...

Az ateisták mire alapozzák azt a kijelentésüket, hogy "az ember is állat"?

Figyelt kérdés

2013. dec. 13. 12:59
1 2 3 4 5 6
 41/52 anonim ***** válasza:
0%

Ez nem az Én válaszom.

Minden esetben Isten gondolatait írom le, ahogy láthatod, a bibliából idézem,

Csak azt nem értem, hogy miért iszonyat nektek az, ha békében élnének az állatok egymással, és az emberekkel?

Nektek az épp eszű, akik marcangolásokat, meg orv támadásokat láthatnak az izgalom kedvéért legyen az állat vagy ember?

Mert a Teremtőnek köze sincs az ilyen felfogáshoz.

S ha megnézzük Isten gondolatait, akkor összehasonlítva, más gondolatokkal, meglehet nézni, hogy ki az ép eszű Isten szerint.

S a 24%- nem Isten gondolatai szerint annyi, hanem emberi szemszögből........

2013. dec. 14. 22:37
 42/52 anonim ***** válasza:
100%

Elnézést!!! Hogy mi a látható és megérthető és logikus természetet vesszük pártfogásba, míg te egy olyan Istenséget, aki a logikát követve, csak azért adott tépőfogakat és mérget, és egyéb kiegészítőket egyes állatoknak, hogy minket és egymást b*szogassák...nem másért hanem azért, mert ő megteheti ezt.

Figyelj...mint Jehova Tanúi szoktátok azt mondani, hogy a bűn következménye és zsoldja a halál...kiegészíteném : nem csak a halál, hanem még -szenvedés-gyötrelem-beforratlan sebek testileg lelkileg-mérgek-tudatlanság-bizonytalanság-betegségek-rövid élet-igazságtalan bíráskodás-veszély minden percben-egyenlőtlenség-és még sorolhatnám...

Biztos azt mondod majd, hogy ezeket az ember hozta magával, de gondold végig.

2013. dec. 14. 22:54
 43/52 Grielean ***** válasza:

"Csak azt nem értem, hogy miért iszonyat nektek az, ha békében élnének az állatok egymással, és az emberekkel?"

Röviden felvázoltam neked, mennyire irreális az általad elképzelt béke. Csak azt nem értem, miért ilyen felfoghatatlan ez számodra?

2013. dec. 15. 00:09
 44/52 anonim ***** válasza:
0%

Miért irreális?

Mert nem fogjátok fel Isten hatalmát.

Vagy nem akarjátok megérteni.

A mérgeket pedig ott nem lesz miért használni ilyesmire, viszont kitudja mire lesznek jók az életbeni felhasználásban, ugyan is a tudománynak nincs ellene a Teremtő.

S ebben nem kívánok vitába szállni, Én részemről maradok Isten ígéreténél, és elhiszem neki azt ahogy mást is.

2013. dec. 15. 13:00
 45/52 anonim ***** válasza:
86%
Csak kár, hogy abban se lehetsz biztos, hogy a Bibliát pont ő ihlette...
2013. dec. 15. 14:14
 46/52 anonim ***** válasza:
0%

Kedves sörpocak barátom:

100%-osan biztos vagyok benne. Sőt 200%-ban tudom és vallom.

2013. dec. 15. 17:36
 47/52 anonim ***** válasza:
100%

Mint más vallások híveinek az ezrei...

Ha még létezik is egy isten és létezik is egy tőle származó szent irat, akkor is a legnagyobb gond az az, hogy nincs különbség hívő és hívő között.

2013. dec. 15. 17:45
 48/52 anonim ***** válasza:
0%

De van, különbség, csak észre kellene venni.

s az tudja észre venni, aki Ismeri Isten szavát, és be tartja, ha a világ utálja azért akkor is.

Istennek mindig is volt választott népe, ma sincs más kép és velük elvégezteti azt a munkát, amit az állítólagos "Isten félők" nem tesznek, mert vagy szégyenlik, vagy úgy gondolják, hogy Isten nem várhat ilyet meg olyat az emberektől.

De bizony elvárhat, sőt azok tartoznak hozzá akik nem óckodnak attól, hogy úgy éljenek és olyan dolgokat tegyenek amiket más ember nem normálisnak tart.

Isten meg azt tartja normálisnak, s evvel különbözteti meg a népét a nem népétől.

(1Korintusz 1:25) 25 Mert az Isten „bolondsága” bölcsebb az embereknél, és az Isten „gyöngesége” erősebb az embereknél.

(1Korintusz 1:20, 21) 20 Hol a bölcs? Hol az írástudó? Hol ennek a világrendszernek a vitázója? Nem tette-e bolondsággá az Isten a világ bölcsességét? 21 Mivel ugyanis — az Isten bölcsességének megfelelően — a világ a maga bölcsessége útján nem ismerte meg az Istent, az Isten jónak látta, hogy a prédikált dolgok bolondsága által mentse meg a hívőket.

S ezt Jézus világméretekben parancsolta a követőinek....

2013. dec. 15. 18:54
 49/52 anonim ***** válasza:
100%

Még mindig ugyanazt mondod, mint más vallások hívei, csak éppenséggel a saját (illetve vallásod) verziójában.

Nincs különbség és nem is lesz. (legalább is, még egyet sem találtam)

2013. dec. 15. 19:25
 50/52 anonim ***** válasza:
100%

" Mivel nem kívánkozok vitát nyitni ezért írtam, hogy nem kötelező elhinni.

Ám a teremtés első lapjain, írva vagyon, hogy a mindenféle "vad" állatok is növényevők voltak.

s nem azért hívták "vadállatnak" mert nem volt szelíd, hanem nem befogásra, vagy munkára hozta létre azt fajt, hanem szabadon a természet szépségéért. "

Én komolyan nem akarok megbántani senkit, de nem lenne jobb, ha inkább mennétek a faluba, öregotthonokba téríteni és nem röhögtetnétek ki magatokat az interneten? Én értem, hogy a térítés a vallásod része, de a gyakorin, ahol általában iskolázott, tájékozott emberek látogatják a vallás témakört, nem kontraproduktív, amit csináltok? Te most komolyan mondod, hogy a Teremtő megteremtette pl. az oroszlánt és a bűnbeesés után teljesen átszervezte az egész fiziológiáját, csak azért, hogy alkalmas legyen a húsevésre?

2013. dec. 15. 20:29
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!