Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Az ateisták mire alapozzák...

Az ateisták mire alapozzák azt a kijelentésüket, hogy "az ember is állat"?

Figyelt kérdés

2013. dec. 13. 12:59
1 2 3 4 5 6
 21/52 anonim ***** válasza:
81%
Én csak annyit kérdeznék, hogy annak mi értelme, hogy valaki havonta új névvel felregisztrál, hogy aztán lenulláztassa magát? Szerintem mindenki tudja, hogy kiről van szó.
2013. dec. 13. 20:08
 22/52 anonim ***** válasza:
100%
Az " illetőtől " ez egy újabb primitív kérdés. Dehát ez van, ha valaki nem tanul eleget és/vagy rosszul értelmezi a világ tényeit.
2013. dec. 13. 20:13
 23/52 Makoscsiga ***** válasza:
100%
Azért nincs ebben semmi különös! Az ember, szaporodik, táplálkozik, összességében egy termodinamikai nyílt rendszert alkot, tehát élőlénynek tekinthetjük. (Vagy a vallásosok szerint fogalom vagy tárgy??) Na, akkor az a kérdés, hogy milyen élőlény. Az biztos, hogy nem baktérium, mivel a sejtjeink tartalmaznak sejtmagot és egyéb sejtalkotókat. Tehát a baktériumok és az ősbaktériumokat is kizárhatjuk. Szóval minden bizonnyal eukarióta (sejtmagvas) élőlények vagyunk, de ettől még állábasok is lehetnénk (bár múltkor láttam egy öregembert, aki a nyugatinál kéregetett, és neki állába volt), szóval szűkítsük a kört. Nyilván valóan sok sejtből áll szervezetünk, nincsenek zöld színtestjeink, tehát növények se vagyunk. A sejtalkotók szintjén vizsgálva megállapíthatjuk, hogy sejtjeinket nem határolja sejtfal, és a sejtek képesek fagocitózisra. Ebből már adódik, hogy az ember az Animalia csoportba, azon belül is Metazoa csoportba tartozik. Mint látod nincs ebben semmi őrdöngősség, holnap tovább haladva leszűkítjük az újszájúakig. ;-)
2013. dec. 13. 21:55
 24/52 Makoscsiga ***** válasza:
100%

"Viszont ha pszichológiai irányból közelítünk, akkor meglehtősen nagy különbséget fedezhetünk fel ember és állat között. "

Ha viszont a pszichológia irányából közelítünk nagy meglehetősen nagy különbségeket fedezhetünk fel ember és ember illetve állat és állat között.

2013. dec. 13. 21:57
 25/52 anonim ***** válasza:
0%

Terület ösztön?

Már elnézést, sem az állatok, sem az emberekbe nem sulykolta, hogy területért harcoljon.

Hanem azt mondta, hogy az ember tegye szép környezetté a lakásául szolgáló földet, és csinált egy "mintát"

Az állatok békében megvoltak egymás mellett, nem voltak területi harcok.

ennek a bűn és a tökéletlenség bejövetele az oka, ilyen Isten új kormányzata alatt nem lesz, mert mindenkinek lesz saját otthona saját területe megelégedésig, és az állatok is békében élnek majd egymás mellett.

Olyan nem lesz, hogy az egyik ember többet halmozzon fel,mint amennyi szüksége van, míg a másik semmit nem kaphat, ott nem emberi kormányzat lesz....

2013. dec. 13. 21:58
 26/52 anonim ***** válasza:
93%

25#!

Csak úgy tobzódsz a téveszmékben és görcsösen áltatod magadat. Szóval az emberi bűn hozta be az állatvilágba a területért való élet-halál harcot és mikor majd a szivárvány befolyik az ablakon, az oroszlán szájon csókolja a gazellát, a grizzly pedig vizisízik a lazaccal?! Gondolom belőled űrhajós lesz, vagy sziklamászó, esetleg karatemester, vagy Nobel-díjas...szóval sokminden, amit csak az álmaidban érhetsz el, mert a tehetségtelenséged sokmindenben megakadályoz. Míg te álmodozol, mások megteszik. Ha valamit el akarsz érni itt és most, de ha csak a téveszméidnek élsz, az életedet lehúzhatod a ......

2013. dec. 13. 22:49
 27/52 anonim ***** válasza:
0%

Kedves Filoszmen Barátom.

Nekem nem téveszme, hiszen gondolom, ha olvastad a bibliát, és ha nem is értesz vele egyet benne van ez az ígéret, és Isten pedig nem hazudik, minden eddig is úgy volt ahogy Ő akarta, ezek után is úgy lesz.

(Ézsaiás 65:25) 25 A farkas és a bárány együtt fog legelni, az oroszlán szalmát eszik, mint a bika, a kígyónak pedig por lesz az eledele. Nem ártanak és nem pusztítanak sehol szent hegyemen” — így szól Jehova.

(Ézsaiás 65:21-24) 21 Házakat építenek majd, és bennük laknak, szőlőskerteket ültetnek, és eszik azok gyümölcsét. 22 Nem úgy építenek, hogy más lakjon ott, nem úgy ültetnek, hogy más egye azt. Mert mint a fának napjai, olyanok lesznek népem napjai, és kezük munkáját teljesen javukra fordítják választottaim. 23 Nem fáradnak hiába, nem veszedelemre szülnek, mert Jehovától megáldott utódok ők, leszármazottaikkal együtt. 24 És úgy lesz, hogy még mielőtt kiáltanának, én már válaszolok, még beszélnek, és én már meghallgattam.

A Tehetségtelenségemről pedig annyit, hogy valószínű, hogy sok mindenhez nem értek, de vannak dolgok amiket Nő létemre különbül elvégzek mint egy férfi.

Képzeld még csempézni, üveget berakni, festeni is tudok, stb mert tanultam...

s csak azért említettem meg, kíváncsi lennék hány Női "szakmában" van jártasságod?

2013. dec. 13. 23:53
 28/52 anonim ***** válasza:
93%

Kedves Előző!

Ha a farkas legelni fog, akkor az már nem farkas, meg kell változnia, akár az oroszlánnak, ha növényevővé válik.

A puha mancs, amely rejti a karmokat elveszti jelentőségét és így más lehetőség vetődik fel, úgymint egy pata, amely cipőként funkcionálva lehetővé tesz nagy területek bejárását, segítve így a túlélést. A fogazat is át kell, hogy alakuljon, tépőfogak helyett az őrlés válik fontossá. Az emésztést tekintve megint csak fontos változások szükségesek, a ragadozók rövid bélcsatornái helyett a növények megemésztésére, a tápanyag kivonására akár kérődzésre is szükség lehet és valóban, mindez lehetséges, ezt hívják evolúciónak és néhány milliárd év alatt be is szoktak következni ehhez hasonló jelenségek, még ennél cifrább is, hiszen szárazföldi állat visszatérhet az óceánba, mint az létezik is a valóságban.

A paradicsomban ezek szerint nem lesz szükség porszívóra, a kígyók elintézik ezt a problémát.

Az oroszlánt viszont sajnálom, mert majd jól megbökdösi a kecske és neki meg tilos lesz a visszavágás és még szarva sincs hozzá.

Ó, szent együgyűség, szóval a Biblia azt tanítja, hogy azért ragadozó a sas, mert az ember almát evett?

Én nem látok abban semmi bűnt, ha a ragadozó széttépi a zsákmányát, mert így fejlődött ki (vagy teremtve lett) és minden az ölésre épül a természetben, az erősebb legyűri a gyengébbet, még a növényeknél is érvényesül a másik rovására való terjeszkedés és számos növény nem is törekszik már az éltető napfény felé, mert elegendőnek tartja, hogy más növényekre fonódva élősködő módon nyerjen tápanyagot.

A rovarevő növények nyilván füstön fognak legelészni, mert hát a bogarak halála is ama bűn következménye, amiről egyetlen ateista sem gondolja, hogy halálos bűn lehetne, legfeljebb apró engedetlenség kategóriája, amit a gyermekeknél sem szokásos világgá kergetéssel, vagy baltacsapással honorálni, még a legnagyobb szeretettől vezérelve sem.

Annak viszont örülök, hogy jártas vagy a burkolásban és a meszelésben, ragyogó teljesítmény, amit természetesen nők is el tudnak végezni, ha kedvük kerekedik ilyesmivel bíbelődni.

Megjegyzem, mivel a Rózsadombnál szegényebb helyen lakom, errefelé szinte senki nem hív tapétázót, meg szobafestőt, mindenki maga oldja meg és valóban, általában a nők viszik a prímet, mivel a férfiak már évtizedek óta túlóráznak, haza szinte csak aludni járnak.

(A ritkás gyermekszaporulatot figyelembe véve néha fel is ébrednek)

Hány hiszekegyet kérsz egy mázolásért? Elkelne némi segítség...

üdv

2013. dec. 14. 05:55
 29/52 anonim ***** válasza:
88%
Azt hiszem, épp azok bizonyítják legjobban, hogy az ember egy állat, akik szerint nem az...
2013. dec. 14. 10:47
 30/52 anonim ***** válasza:
Én kinyomtam 250 kg-t és olyan vagyok néha mint egy puma.Szerintem a test miatt van.De én inkább református párti vagyok mint ateista.
2013. dec. 14. 12:12
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!