Milyen alapon mondják egyesek azt, hogy Isten nem létezik?
19:05
Biblia
szépen leírja, megindokolja.
Hát ez vicces volt :D
Végigolvastam az összes hozzászólást. Néhány megjegyzésem lenne:
"Filológián tanultam magyar néprajz szakot, s ha most végigfuttatom a tanáraimat, mindegyik mélyen hívő, erkölcsös ember.SZámomra ez már bizonyíték."
Newton például hitt Istenben,megalkotta a fizika alapjait és gyakorlatilag zseninek titulálhatjuk, ugyanakkor alkimista is volt, ez azt jelenti, hogy abban is igaza volt? Hát nagyon nem. Ez mutatja azt, hogy aki zseni egy bizonyos területen teljesen buta és naiv tud lenni más területen. Mai napig nem sikerült közönséges fémből aranyat létrehozni és Isten létét bebizonyítani. Sőt, egyik isten létét sem sikerült bebizonyítani.
---------------------------------
Albert Einstein: "Én Spinoza istenében hiszek."
Spinoza panteista volt, ami mondható egy materiális istenképnek. Istent a természettel azonosítja.
Ez egy mai napig tartható hitrendszer, Einstein e világnézete pedig agnoszticizmusából eredeztethető.
-------------------
"A levegőt sem látjuk." Ez tényleg egy buta érv, bocs. A Levegőt tudjuk vizsgálni tudományosan, tudjuk a levegő koncentráltságát, összetevőit , nyomását, hőmérsékleti viszonyait stb.
A korrupciót ugyancsak tudjuk vizsgálni. Rajta tudjuk kapni az embereket amikor korruptak. Statisztikát tudunk végezni stb.
----------------
"PL: Franciaországban van egy Szent aki az 1800-as években élt és a teste még mindig megvan éppségben! Mondhatjátok erre, hogy Leninnek is van, de az fél évszázaddal utána lett."
még ha ez igaz is lenne, ebből, hogy következik Isten létezése?
----------------------
"Biblia
szépen leírja, megindokolja." Szépen leírja, indokolja, hogy az Ószövetségi Isten egy irigy, kegyetlen, pökhendi paraszt. Bocs, ez kicsúszott.
Sokkal morálisabb személy vagyok mint a Bibliai Isten, sőt te is sokkal erkölcsösebb vagy, mivel nem tartod helyesnek azt, hogy meg kell ölni azokat akik nem tartják be a Sábát napját. Ezt észre kéne venni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!