Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Milyen alapon mondják egyesek...

Milyen alapon mondják egyesek azt, hogy Isten nem létezik?

Figyelt kérdés
Vannak komoly érveik, bizonyítékaik vagy csak laikussan magyaráznak?
2009. nov. 22. 18:29
1 2 3 4 5 6
 21/53 anonim ***** válasza:

Ha nagyon elméleti, lehetőség szinten közelítjük meg a kérdésed, akkor senkinek nincs alapja KIZÁRNI isten létezését. Ugyanakkor még ennyi alapja sincs a hívőnek/vallásosnak tényként beállítani a hite tárgyát, vagy nehezményezni, ha nem hisznek neki pusztán azért, mert többedmagával úgy döntött, ezután mindenkinek azt mondja van isten.

Egyébként próbáld meg elképzelni - könnyebb, mint istent - hogy egy meg nem történt esemény, vagy meg nem született egyén nemlétét, vagy azt, hogy kismiska mit NEM mondott, kissé nehéz, mondhatni lehetetlen bizonyítani, míg az ellenkezőjükről ez már nem mondható el...

2009. nov. 23. 12:56
 22/53 ceri ***** válasza:

"Én Spinoza Istenében hiszek"

Tehát hisz istenben.

2009. nov. 23. 13:33
 23/53 A kérdező kommentje:
Én hiszek Istenben, nem zavar hogy egyesek nem hisznek benne. Az igen hogy nem a kellő tisztelettel beszélnek róla bizonyos "válasz" adók. A kérdesemben bántottam valamelyikük lelkét?(nem) Mégis olyan szemtelen, tiszteletlen válaszokat írtak egyesek.
2009. nov. 23. 13:52
 24/53 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanolyan alapon, mint ahogy te azt mondod, hogy létezik...neked vannak bizonyítékaid, vagy csak hiszékeny vagy?
2009. nov. 23. 13:58
 25/53 anonim ***** válasza:
70%

"Én hiszek Istenben, nem zavar hogy egyesek nem hisznek benne."

Pedig nagyon úgy tűnik, hogy igenis zavar.

"Az igen hogy nem a kellő tisztelettel beszélnek róla bizonyos "válasz" adók."

Aki nem hisz benne, aszerint nem létezik. Egy nem létező dologról miért beszéljünk tisztelettel? Nem hinném, hogy nehéz lenne a "nem létezik--> nem tisztelem" logikát megérteni.

"A kérdesemben bántottam valamelyikük lelkét?(nem)"

Ááááá, dehogy. Csak úgy tetted fel a kérdést, mintha az lenne a hülye, aki nem hisz egy NEM LÉTEZŐ lényben/dologban.

"Mégis olyan szemtelen, tiszteletlen válaszokat írtak egyesek."

Csak azért, mert te ugyanolyan vagy, mint azok, akik miatt a kérdést feltetted.

2009. nov. 23. 14:05
 26/53 anonim ***** válasza:
100%
Tudod, te iszonyat szemellenzővel nézed a dolgokat. Hozz föl Te pár érvet, bizonyítékot.
2009. nov. 23. 14:12
 27/53 anonim ***** válasza:
100%
Én is várom azt a bizonyos "tudományos bizonyítékot" ! :)
2009. nov. 23. 15:11
 28/53 anonim ***** válasza:

A válasz megírásának időpontja: ma 13:33

Hallod, te rettenet hülye vagy.

Tudod te mit jelent az a szó, hogy agnoszticizmus?

2009. nov. 23. 15:24
 29/53 anonim ***** válasza:
22%

Tudományos bizonyíték az élet csodája, a természet nyugtató ereje, egy kisgyermek mosoly, ez s még sok minden igenis nekem tudományos bizonyíték Isten létéről. A kérdezőnek adtam a választ, nem akartam senkit meggyőzni.

Azok akik lepontoztak, váljék egészségükre-szerintem ez a hely nem vitafórum.Amúgy itt a sok Istenbe nem hívő válasz között fel-fel bukkan egy-egy vallomás, nos ők nem pszichiátriai esetek. A nyílt életbe sem lehet amúgy senkit meggyőzni, a kegyelem útján jutunk el a hithez-ez egy misztérium, aki nem hisz ezt nem érti meg. DE életpéldával igenis lehet másokra, azokra, akik ismernek, lehet hatni. Számomra a hitem, az azt kifejező vallásosságom és magyarságtudatom identitásom fontos részei, ezek határozzák meg életemet. Lehet tudós emberek életrajzát olvasni, akik mélyen vallásosak voltak, pl Bolyai Farkas-az új matematika megalkotója, Teller Ede, Pilinszki, Dsida,Ady, Wass Albert, Koos Károly, Márton Áron-vagy vegyük Mircea Eliade-ők mind hülyék és elmeháborodottak voltak????? Bizony számomra mind bizonyíték, sőt :TUDOMÁNYOS.

2009. nov. 23. 15:44
 30/53 anonim ***** válasza:
78%

15:44-es.

Igazi keresztény vagy. Úgy csűröd-csavarod az igazságot és a tudományt, hogy az hazugsággá és hitté válik.

Amit leírtál az mind-mind úgyanúgy lehet egy Isteni nélküli keletkezés eredménye is.

És válaszolj egy kérdésre:

Mindennek kezdete van, nemde? Istent ki, mi teremtette? Neki is kellene, hogy legyen kezdete. Márha létezik. És 99% hogy nem létezik.

2009. nov. 23. 16:09
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!