Milyen alapon mondják egyesek azt, hogy Isten nem létezik?
Erről a halott Szentről küldj már egy hiteles linket(vallásos weboldal nem hiteles), mert még soha nem hallottam róla. De még lehet ezt is meg lehetne cáfolni, biztos fent lehet tartani egy holttestet ilyen sok ideig mesterséges módon, nemtudom.
A korrupció, meg levegős hasonlatod nagyon gyenge volt.
A példákat folytathatnád, mivel bizonyítod Isten létezését.
"Megkérdezném azoktól akik azért nem hisznek Istenben mert nem látták..."
Miért, te már láttad? Ezen logika alapján előbb saját magaddal kellene elbeszélgetni.
"Vannak utaló jelek a létezésükre, ahogy Istenére is vannak."
Milyen jelek vannak arra, hogy bármelyik, ismétlem bármelyik isten a sokezer közűl amit kitaláltak egyáltalán létezik? Te a zsidók által kitalált istenben hiszel, mások pedig más istenben hisznek. Akkor bizony valakik tévednek vagy hazudnak azzal kapcsolatban, hogy hogyan élik át az éppen aktuális istennel való kapcsolatukat.
"1800-as években élt és a teste még mindig megvan éppségben"
Nem minden keresztény tiszteli a halottakat. Egy egy katolikus tévtanítás, hogy hozzájuk fohászkodtok.
Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, csakis énáltalam. (Jan.14.6)
"Milyen alapon mondják egyesek azt, hogy Isten nem létezik?"
Olyan alapon, hogy az ember szeretne minden kérdésére választ kapni, ha nincs válasz akkor kreál egyet a saját maga megnyugtatására amit időnkén mivel új kérdések merülnek fel, felűl kell bírálnia. A Biblia, és ezzel együtt a keresztény isten is felűl lett bírálva a tudomány által. Ma már a vallásos emberek is azt monják, hogy tele van a Biblia szimbólumokkal. Nos, ez így van. Isten is egy ilyen szimbólum a sok közűl, csak erre még egyesek nem jöttek rá.
Pontosítok: "az ember szeretne minden kérdésére választ kapni"
Ez a hívőkre nem minden esetben vonatkozik, főleg ha a saját vallásukról van szó.
16:43
Katolikus tévtanítás?! Neked ilyet tanítottak akkor tényleg tév! Mi Katolikusok Istent imádjuk és a Szenteket tiszteljük. Hogy milyen jelek vannak Isten létezésére aki megbocsátó és szeret minden embert, például: Nem csap semmi az olyan hitetlen emberekbe mint te! :)
Szerintem ha egy ember nem akarja(tudja) elfogadni egy nála felsőbbrendű "dolog" létezését az saját egoizmusa miatt van.
15:07
Ott van például Szent Miklós püspök, akinek a csontjai nedvet eresztenek. Jók voltak a hasonlataim, csak lyukat keresel és ezért akármilyen hasonlatot írok rámondasz valamit amiért gyenge, de nem indoklod.
15:07 vagyok
Azért gyenge a hasonlat, mert a levegőt érezzük, kimutatható hogy van, attól hogy még nem látjuk van, mert bebizonyították!! Ilyen egyszerű
A korrupciót meg az ember teremtette, nem Isten, mi fogalmaztuk meg mi a korrupció, ENNYI! Erre mondtam hogy gyenge hasonlat, mondj olyat ami erősíti Isten létezését! Úgyse tudsz
Egyébként Szent Miklós püspökről is küldhetnél egy HITELES, tudományos cikket, hogy tényleg nedvet ereszt a csontja..
"Szerintem ha egy ember nem akarja(tudja) elfogadni egy nála felsőbbrendű "dolog" létezését az saját egoizmusa miatt van."
Te akkor miért nem fogadod el a többi isten létezését? Mért nem egy másik istent választottál? Miért abban az istenben hiszel amit a külső környezeted erőltetett rád. Miért nem egy napistenben hiszel? Egoista vagy? A tudja szót gondolom azért írtad le, mert szerinted aki nem hisz a keresztény istenben az tudatlan. Lehet, hogy a élet bizonyos területein tudatlan vagyok, de hogy nem szoktam a képzelt barátommal beszélgetni az egészen biztos.
Richard Dawkins: Isteni téveszme
Szépen leírja, megindokolja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!