Az ateistáknak milyen tévtanításaik vannak?
Figyelt kérdés
2013. nov. 27. 17:22
21/27 anonim válasza:
Ennyire nem kell belebonyolódni. Néhány eszmeáramlatot soroltam fel, ami vallásos szemszögből lehet ateista tévtanítás, ha már az ateisták a vallási szemléletet szintén annak tartják. Mert a bizonyított tudományos tényeket nyilván nem lehet tévtanításoknak mondani, persze meg lehet próbálni bizonyítani az ellenkezőjét. De komolyan kíváncsi lennék, milyen tévtanításokra gondolhatott a Kérdező? Arra gondoltam, a társadalmi berendezkedések, eszmék lehetnek ilyenek, mert ott nincs stabilitás és nem kötődnek valláshoz, vallásos szemszögből nézve.
22/27 anonim válasza:
Többnyire az -izmusok.
Mondjuk a teokratizmus se egy leányálom.....
23/27 fairi1 válasza:
filoszmen
"néhány eszmeáramlatot soroltam fel, ami vallásos szemszögből lehet ateista tévtanítás"
csak alapvetően nem ateisták tanítják. pl liberalizmus és főleg feminizmusnál sose hallottam hogy belekeverték volna isten létét vagy nemlétét.
Ez a felhozott érv maximum kommunizmusnál áll meg...
24/27 anonim válasza:
fairi1! Ez igaz, így kell pontosítani.
25/27 FCs válasza:
Ahogy végigolvastam a hozzászólásokat, itt is kiütközik az a kettősség, ami sok ehhez hasonló blogban. Van olyan ateista, akivel lehet logikusan vitázni, és van olyan akivel nem érdemes.
Az ateista nézet híveitől érdeklődnék. Hogyan lettek pl az első rovarok? Hogyan jött létre az első szerves molekula? Mi volt az ősrobbanás előtt?
És van még néhány kérdés.
26/27 anonim válasza:
Az ateista nem tudományos főmunkatársat jelent, hanem olyan felfogást, ami elvet minféle Istenképiséget, transzcendentális tökéletességet, Isteni ideát...Mi volt az ősrobbanás előtt? Hasonlóan értelmes kérdés, mint a " Mi volt veled a születésed előtt? " Ha megválaszolod, megtudod, mi volt az ősrobbanás előtt.
27/27 anonim válasza:
A keresztényeknek milyen tévtanításaik vannak? -> biblia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!