Az ateistáknak miért nincsenek egyházaik és házról-házra járó térítőik? Nekik nem érdekük, hogy több ember vallja az ő világnézetüket?
Ember, te miről beszélsz???? :DDD
Előbb olvasd el hogy mi az az ateizmus, mielőtt ekkora bődületes ökörséget kérdezel!
"Az ateisták térítési technikáját iskolának hívják, biztos ismerős számodra is"
Ez nagyon jó gondolat. Van egy megkezdet beszélgetésem egy másik kérdésnél ateista témakörben, de akinek már a tanárnénije azt mondta általános iskolában, hogy úgy alakultak ki a vallások, hogy az emberek féltek a természettől, annak semmilyen régészeti és egyéb bizonyítékot mutatsz nem fogadja be.
"annak semmilyen régészeti és egyéb bizonyítékot mutatsz nem fogadja be."
Milyen régészeti és egyéb bizonyítékokra gondolsz isten létezését illetően? Nem kötekedésből kérdem, hanem komolyan érdekel.
"A válaszíró 59%-ban hasznos válaszokat ad."
Rövid példával kezdem. Restaurátorként kerültem kapcsolatba régészettel. Mivel a restaurátor olyan szakember aki maga is képes megcsinálni a lelethez azonos tárgyat ezért pontosan tudom, hogy hogyan készültek. A régészeti könyvekben más módszer volt leírva, mivel a régész nem kézműves. Kérdeztem, hogy mikor változtatják meg a leírás. A válasz az volt: "A prof. még él!"
Ezzel a mentalitással nagyon elgondolkodtató, hogy más jelentősebb leleteknél is ilyen olyan indokkal nem derül ki a pontos igazság. (A másik, hogy manapság a pénzről szól nem a tudományról, de ez egy másik történet)
Nézzünk nagyobb leletet, pl. :
(2050-ig nem enged senkit oda a kínai kormány)
Biztos észrevetted, hogy régen Danikan volt az úttörője az emberiség nem iskolában tanult történetének kutatásában, viszont most a legtöbb ismeretterjesztő csatorna nagyrészt olyan filmeket mutat be ami valami nem szokványos verzióról beszél. Ez külföldön jobban benne van a közgondolkodásba. Én annyit tettem meg ezen a téren, hogy sokat utazok és eddig is mindent megpróbáltam a saját szememmel megnézni.
Ezek a nyomok nagy része összefoglalva egy előttünk élt globális fejlett civilizáció létét feltételezik. Én ennek az érdekébe eddig annyit tettem, hogy sokat utazok próbálok a saját szememmel megnézni mindent, Egyiptom, Mexico stb, ezen kívül most már könnyen elérhetők ilyen jellegű tartalmak videómegosztókon, rengeteg könyv stb.
Na és hogy jön ide isten és a vallás?
Arra engednek következtetni a nyomok, hogy az előbb említett globális civilizáció életében nagyon fontos volt a vallás, ami nem feltétlen hiten alapult, hanem valamivel tudatosabb lehetett. Spirituális szinten voltak fejlettebbek. Istent valószínűleg Teremtőnek hívták.
Azért is érdemes foglalkozni a vallásokkal, mert nagyon sok közös pontot találunk benne, teremtéstörténet és egyéb vonatkozásokban is. De nem csak a történelem tudományban hanem természettudományokban is sorra jönnek olyan emberek akik a saját szakterületükön találtak érdekességeket: pl.: aranymetszés(szakrális geometria)
Rengeteget lehetne erről beszélgetni és sokan meg is teszik én úgy gondolom, hogy manapság sem az egyháznak sem a világi hatalmaknak nem áll érdekében, hogy kiderüljenek dolgok. A népbutítás közérdek lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!