Kettő kérdés az ateistáknak?
Hány évesek vagytok?
Ha a Bibliából kivennénk a teremtés történetét és modern nyelven lenne írva akkor az már tetszene?
Fiatal vok.
Nem olvasok törvénykönyveket.
Egyetemista vagyok.
igen, tetszene.
18 éves vagyok.
Nekem a Biblia így tetszik ahogy van. A kultúránk szerves része, de annyira vehető komolyan, mint a görög mítoszok.
20 éves.
Nem igazán tetszene akkor sem, hiszen meleg vagyok és mindenképpen csúszok le a pokolba. A modern nyelvezet nem sokat segít rajtam. Bezony ez van.
21 vagyok.
Ugyanúgy egy érdekes történetnek venném, mint a jelenlegit. Nem igazságnak.
19 vagyok
A mostani verzióval sincs bajom, csupán nem hiszem el
17
És mire lenne átírva?A teremtésbe ez lenne bhogy :"És Isten mondá hogy a Föld kérgének legfelső termőrétegéből az aminósavak,lipidek,és fehérjék alakuljanak dezoxiribonukleoinsavláncba és ezt határoló sejtplazmába és alkossanak eukarióta szervezeteket"?Ez még mindig nagy baromság,csak szép szakszerű bemutatással.
1. Nem, ez a fő kérdéssel együtt nyilvánvalóan három kérdés az ateistáknak.
2. 23.
3. Milyen minőségben kellene értékelnem a teremtéstörténettől megfosztott, modern nyelvezetű bibliát?
Minden bizonnyal "kényelmesebb" lenne olvasni, de komolyan venni akkor sem tudnám.
A teremtés története semmivel sem rosszabb, mint a többi.
Az igazságtartalma is hasonló.
Modern nyelven jobban tetszene, de ennek mi a jelentősége?
A részecske-hullám kettősség pl. nem tetszik egyik tudósnak sem. Utálják, mint a bűnt!
Mégis azzal számolnak - mivel úgy néz ki, hogy az az igazság.
A Biblia 95%-a nem igazság, hanem mese.
Éppen ezért nem is mondjuk rá, hogy igazság lenne.
És nem is tetszik, ha valaki mégis ezt próbálja mondani.
30
Régen nagyon szerettem a gyerekeknek készült képes bibliát és bár akkor sem hittem semmi felsőbbrendű lény létezésében, nagyon tetszett és -mint mindenki- a háttérben magamban a pozitív üzeneteket is eltároltam. Ennyi idős fejjel nem hiszem, hogy a komplett/kivonatolt biblia lekötne, csak ha mondjuk történetekben lenne leírva és nem levelek és kinyilatkoztatások lennének benne.
A vallást alapjában véve jó dolognak tartom -akármelyikról is legyen szó-, aki normális keretek közt űzi és nem szélsőséges, vagy demagóg. Az embernek megnyugvást és támaszt jelent, segít kiegyensúlyozottabbnak lennie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!