Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Kettő kérdés az ateistáknak?

Kettő kérdés az ateistáknak?

Figyelt kérdés

Hány évesek vagytok?

Ha a Bibliából kivennénk a teremtés történetét és modern nyelven lenne írva akkor az már tetszene?

2013. ápr. 12. 14:50
1 2
 1/13 schocko ***** válasza:

Fiatal vok.

Nem olvasok törvénykönyveket.

2013. ápr. 12. 14:53
 2/13 anonim ***** válasza:

Egyetemista vagyok.

igen, tetszene.

2013. ápr. 12. 15:04
 3/13 anonim ***** válasza:
86%

18 éves vagyok.

Nekem a Biblia így tetszik ahogy van. A kultúránk szerves része, de annyira vehető komolyan, mint a görög mítoszok.

2013. ápr. 12. 15:48
 4/13 anonim ***** válasza:
74%

20 éves.

Nem igazán tetszene akkor sem, hiszen meleg vagyok és mindenképpen csúszok le a pokolba. A modern nyelvezet nem sokat segít rajtam. Bezony ez van.

2013. ápr. 12. 16:08
 5/13 anonim ***** válasza:

21 vagyok.

Ugyanúgy egy érdekes történetnek venném, mint a jelenlegit. Nem igazságnak.

2013. ápr. 12. 16:20
 6/13 selender ***** válasza:
66%

19 vagyok

A mostani verzióval sincs bajom, csupán nem hiszem el

2013. ápr. 12. 16:30
 7/13 anonim ***** válasza:
68%

17

És mire lenne átírva?A teremtésbe ez lenne bhogy :"És Isten mondá hogy a Föld kérgének legfelső termőrétegéből az aminósavak,lipidek,és fehérjék alakuljanak dezoxiribonukleoinsavláncba és ezt határoló sejtplazmába és alkossanak eukarióta szervezeteket"?Ez még mindig nagy baromság,csak szép szakszerű bemutatással.

2013. ápr. 12. 18:00
 8/13 anonim ***** válasza:
66%

1. Nem, ez a fő kérdéssel együtt nyilvánvalóan három kérdés az ateistáknak.

2. 23.

3. Milyen minőségben kellene értékelnem a teremtéstörténettől megfosztott, modern nyelvezetű bibliát?

Minden bizonnyal "kényelmesebb" lenne olvasni, de komolyan venni akkor sem tudnám.

2013. ápr. 12. 21:04
 9/13 anonim ***** válasza:

A teremtés története semmivel sem rosszabb, mint a többi.

Az igazságtartalma is hasonló.

Modern nyelven jobban tetszene, de ennek mi a jelentősége?

A részecske-hullám kettősség pl. nem tetszik egyik tudósnak sem. Utálják, mint a bűnt!

Mégis azzal számolnak - mivel úgy néz ki, hogy az az igazság.

A Biblia 95%-a nem igazság, hanem mese.

Éppen ezért nem is mondjuk rá, hogy igazság lenne.

És nem is tetszik, ha valaki mégis ezt próbálja mondani.

2013. ápr. 13. 14:25
 10/13 anonim ***** válasza:
74%

30

Régen nagyon szerettem a gyerekeknek készült képes bibliát és bár akkor sem hittem semmi felsőbbrendű lény létezésében, nagyon tetszett és -mint mindenki- a háttérben magamban a pozitív üzeneteket is eltároltam. Ennyi idős fejjel nem hiszem, hogy a komplett/kivonatolt biblia lekötne, csak ha mondjuk történetekben lenne leírva és nem levelek és kinyilatkoztatások lennének benne.

A vallást alapjában véve jó dolognak tartom -akármelyikról is legyen szó-, aki normális keretek közt űzi és nem szélsőséges, vagy demagóg. Az embernek megnyugvást és támaszt jelent, segít kiegyensúlyozottabbnak lennie.

2013. ápr. 15. 21:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!