Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Az ateista ember életének...

Az ateista ember életének középpontjában miért a szex áll?

Figyelt kérdés

2013. nov. 21. 16:24
1 2 3 4 5 6
 11/52 anonim ***** válasza:
100%
Jajj, ez fájt. Képzeld, az ateisták sok más dologgal is foglalkoznak, nem csak a szexszel. És az Istenhívőket is érdekli a szex, így vagyunk megteremtve :-)
2013. nov. 21. 18:53
 12/52 anonim ***** válasza:
100%

Egyrészt: Miért ne állna? A szex nagyon jó dolog tud lenni.

Másrészt: nem áll. Vagy ha igen, nem a vallási nézetei miatt.

2-es válaszolónak pacsi oda.

2013. nov. 21. 18:58
 13/52 Mirk ***** válasza:
88%

Szánalmasak ezek a név nélküli provokáló ateista ellenes kérdések minden nap.

Ha azt akarod, hogy komolyan vegyelek vállald a neved, fejtsd ki a kérdést, sorakoztasd fel az érveidet.

2013. nov. 21. 19:12
 14/52 anonim ***** válasza:
100%

A vallásosak miért kérdeznek mindig hülyeségeket?

Ez persze csak vicc, akinek nem inge ne vegye magára, de a kérdező nyugodtan belebújhatna....:)

2013. nov. 21. 20:19
 15/52 anonim ***** válasza:
81%
Szex, pénz, rock és metal, sport, horrorfilmek, sci-fi, Star Trek, Csillagkapu...sok élvezetes dolog. Ja, meg a mákos beigli. És emellett még etikusan is viselkedek a mindennapokban. A kérdésednek mi az értelme? Vagy elgondolkodtál, hogy bár ateista lennél és végre belső feszültség nélkül, felszabadultan szexelhetnél? Te tudod?
2013. nov. 21. 22:14
 16/52 anonim ***** válasza:
79%

Állj be Tattila ateistának

Jobb dolgod lesz mint apádnak

Nem kell kaszálni kapálni

Csak a lányok után járni-

Éhes disznó makkal álmodik...

2013. nov. 21. 22:47
 17/52 A kérdező kommentje:

"Jajj, ez fájt. Képzeld, az ateisták sok más dologgal is foglalkoznak, nem csak a szexszel. És az Istenhívőket is érdekli a szex, így vagyunk megteremtve :-)"

De én nem így értettem.

Az olyanokkal semmi bajom, aki ugyan házasságon kívűl, de normális párkapcsolatban él.

A normális alatt azt értem, hogy nem csalja meg a párját.

Én az olyanokra gondoltam aki ha teheti, minden szívfájdalom nélkül, az első adandó alkalommal rögtön félre kamatyol.

A haverja csaját megdugja, a szekrénybe ottvan elrejtve a guminő, a szoba szex poszterekkel kiplakátolva.....

Én ismerek 2ilyen embert személyesen.

Egymás közt oda vissza cserélgetni szokták a barátnőiket.

Én ilyenekre sosem lennék képes, nemtudom más, hogy lehet.

Na de mind1 az a lényeg, hogy én nem kaptam keresztény nevelést, és csak később kezdtem el ismerkedni a kereszténységgel.

De mikor már kezdtem kapizsgálni, hogy miről is szólnak a tanításaik, rögtön kereszténynek éreztem magam pedig nem is hittem Istenben.

TEHÁT NEM AZÉRT LETTEM KERESZTÉNY MERT ANNYIRA HITTEM ISTENBEN MEG, AZ ÖZÖNVÍZBEN, HANEM A BIBLIA ERKÖLCSI TANÍTÁSAI MIATT!

A kereszténység mágnesként vonza magához az erkölcsös emberket, az erkölcsteleneket pedig eltaszítja.

Természetesen később már elkezdtem hinni Istenben is.

Írta itt fentebb valaki, hogy "A kérdés egy olyan hívőt feltételez, aki meg van győződve róla, hogy hit nélkül nincs erkölcs. "

Szerintem az erkölcs következménye a hit.

Lényegében aki erkölcsös az hozzám hasonlóan úgyis keresztény lessz, még akkor is ha nem hisz Istenben.

Aki pedig nem eléggé erkölcsös, az meg lessz keresztény.

legfjebb csak akkor, ha bele nevelték, vagy rákényszerítették.

2013. nov. 21. 23:36
 18/52 anonim ***** válasza:
90%
Haver, mennyi hülyeséget gondolsz, hiszel. Képzeld, rám Szókratész, Platón, Arisztotelész volt nagy hatással, meg Pinokkió kalandjai, Némó kapitány, Az Onedin család...Röhelyes az a gondolat, hogy a Biblia vonzza az erkölcsöt, az ateizmus pedig taszítja...erre aludnom kell egyet, hogy feldolgozzam ezt a marhaságot, mejd holnap...
2013. nov. 21. 23:53
 19/52 anonim ***** válasza:
88%

Szóval van két(!) ilyen ember, a te (!) ismeretségi körödben, és ezt kivetíted a világ összes ateistájára.

Nagyon hülye ember vagy.

2013. nov. 22. 00:25
 20/52 anonim ***** válasza:
91%

Nézzük csak meg jobban a helyzetet. Ki is törődik többet a szexszel?

Az, akit egyszerűen nem zavar a házasság előtti szex, a homoszexualitás, meg alapból senki életébe (kívéve az évente lebukó több tízezer pedofil papéba) nem szól bele.

Vagy az, aki erkölcsi dilemmává teszi a házasság előtti szexet; az azonos neműek közötti szerelmet a szexre degradálja, és gyűlöltté teszi; és védelmezi a pedofil papjait; de persze a feketéknek is tilos kondomot használniuk Afrikában, nehogy már ne terjedjenek tovább egyes nemi betegségek. Plusz évente 5-6 "családvédő", gyűlöletkeltő gyűlést tartanak, kiadnak mindenféle szexszel kapcsolatos dokumentumokat.

"A normális alatt azt értem, hogy nem csalja meg a párját."

Elmondom, hogy a statisztikák szerint a vallásos párok nagyobb eséllyel válnak el és nagyobb eséllyel csalják meg egymást, mint az ateisták. Ezek tények.

"Én ismerek 2ilyen embert személyesen."

Jobb is ez, mint egy tízezres reprezentatív minta...

"De mikor már kezdtem kapizsgálni, hogy miről is szólnak a tanításaik, rögtön kereszténynek éreztem magam pedig nem is hittem Istenben."

Ennyire szereted a diktatúrát, a népirtást és gyilkosságot?

"TEHÁT NEM AZÉRT LETTEM KERESZTÉNY MERT ANNYIRA HITTEM ISTENBEN MEG, AZ ÖZÖNVÍZBEN, HANEM A BIBLIA ERKÖLCSI TANÍTÁSAI MIATT!"

Már unom, amit írok. Tehát: akkor erkölcsös a melegeket és a nem szűzen házasodó nőket halálra kövezni? A Mesekönyv szerint igen. Erkölcsös a rabszolgatartás? A Mesekönyv szerint igen. Erkölcsös kétféle enyagból készült ruhát hordani? A Mesekönyv szerint NEM. Ugyanígy erkölcstelen, ha körülmetélt vagy, ha nem vagy körülmetélt, ha gyermek vagy, ha menstruáló nő vagy. Ez mind a Mesekönyben van. Gondolom, amikor ezeknél a részeknél jártál, akkorlapoztál egy nagyot.

"A kereszténység mágnesként vonza magához az erkölcsös emberket, az erkölcsteleneket pedig eltaszítja. "

Javítás:

A kereszténység mágnesként vonzza magához az agymosott, erkölcstelen embereket, a gondolkodó, erkölcsös embereket pedig eltaszítja.

Miért? Az ateizmusért ki is ölt? Áh, soha senki. A kereszténységért/vallásért és Istenért? Minden háborút ezzel magyaráztak. A vallások kontóján életek százmilliói vannak. Az ateizmusén max a humanizmus meg az oktatás javítása, plusz a tudományok vannak.

"Szerintem az erkölcs következménye a hit."

Kit érdekel, mi van szerinted? Tévedsz. Az erkölcs egy konzervatív értékrend, amit próbál uralni a vallás: tűzzel, vassal, kínzással és börtönnel. De az erkölcs csak egy íratlan szabályrendszer, ami változik és segíti a társadalmat működni.

2013. nov. 22. 08:05
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!