Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ezeket az idézeteket hogyan...

Ezeket az idézeteket hogyan értelmezitek?

Figyelt kérdés

Olvasgatom itt néha azt a sok összeszólalkozást és kölcsönös hülyézést a vallásosok- szkeptikusok között, s nagyjából ezek a gondolatok vannak az én fejemben is , amiket az alábbi két idézet fogalmaz meg.

Mindkét idézet tudósoktól származik.

„Csak a tudomány vagy a vallás terén iskolázatlan emberek gondolhatják azt, hogy ez a kettő szemben áll egymással.”

Paul Sabatier

„Akik keveset tudnak a tudományról, és akik keveset értenek a valláshoz, vitatkozhatnak egymással, és akik figyelik őket, azt gondolhatják, hogy eza tudomány és a vallás közti vita, de valójában csak a tudatlanság két formája közti összeütközés.”

Robert Millikan

Ebből kiindulva, hogy még merészebbnek tűnjön a kérdés, kíváncsi volnék rá, hogy az itt válaszolóknak mi a foglalkozása és mennyi idő óta, illetve milyen végzettséggel rendelkeznek ( Természetesen fogadni tudnék, hogy 80%-a nem fog erről nyilatkozni , viszonylag érthető okokból ).

2013. nov. 18. 15:43
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:

8/F kémelhárítás, szombaton meg 11/L prostituált.

Egyébként igazad van kérdező. (5000 Ft fő/óra)

Kiszállási díj: 2.500 Ft

Házi kedvenc esetén + 750 Ft.

2013. nov. 18. 19:51
 12/29 anonim ***** válasza:
0%

Bocsi, a kép lemaradt rólam.

[link]

2013. nov. 18. 20:09
 13/29 anonim ***** válasza:
27%

Üdv. Péter

Egyetértek a válaszod elejével, hogy igenis szemben állhat vallás és tudomány, a leírt okok miatt.

Viszont vallásos tudósokkal nem nagyon dobálóznék, mert még egy ellenében felsorolunk százat, akik viszont nem vallásosak (és tudósok).

Foglalkozás: nem lényeges

Végzettség: nem lényeges

Érdekődési kör: szinte születésemtől fogva a tudományok. Minden ága. :) Főleg a csillagászat.

2013. nov. 18. 20:29
 14/29 anonim ***** válasza:
60%

A vallásos tudósokkal én sem foglalkoznék, mert a tudomány csak független lehet.

A tudomány sem mindenható, és soha nem is lesz, de ők legalább keresnek, és nem ezeréves dogmák árnyékában élnek.

2013. nov. 18. 20:35
 15/29 anonim ***** válasza:
45%

"komoly tudós emberek hisznek a bibliai Teremtésben, talán egy jó példa hazánkból"

Ugye nem gondolod komolyan? Csak azért mondták ezt, mert abban a korban ezt kellett mondani, hogy dolgozhassanak tovább.

Na persze,, a Nap forog a Föld körül, sőt, emlékezzünk már kicsit vissza a tudománytörténelemre.

A helyzet az, hogy régen, nagyon nagyon régen a tudományt a papok képviselték, akik úgy alakították, hogy nekik kedvezzen, de ebből a pogány dologból már ki kéne nőni.

És mégis mozog a FÖld! Mi volt ez annó, ha nem szentségtörés?:

Az egyház minidig is megpróbálta megőrizni az ingatag lábakon álló hatalmát. Ami főleg gazdasági volt. Nehezen lehet őket szenteknek nevezni.

2013. nov. 18. 20:51
 16/29 anonim ***** válasza:
38%

és akkor mi van a keresztes hadjáratokkal, inkvizícióvak, boszorkány égestéssel, mind azzal, amit az állítalagos "keresztény" egyház elkövetett, a sok pedofil botrány, mi egyebek.

Én ateista, vagyok, de mélységesen magamnak érzem, hogy szeressük embertársainkat és felebarátainkat. Sajnos az egyház pont ezt felejti el. Megalomán világhatalom még most is, ami, szégyen! És csak a gazdagság és uralom érdekli őket, meg a sok meghűlyített ember.

Na, majd le lehet pontozni, de még új vagyok itt hozzá.

2013. nov. 18. 21:00
 17/29 anonim ***** válasza:
0%

Ne haragudj, de egy dolgot elfelejtessz!

Bármennyire hülye valaki, olyan dolgot nem fog megcsinálni, amit nem akar.

Ez a nem hívők rétegének egy mániája, hogy szükség helyzet esetén megennénk a babánkat is. Na persze.

2013. nov. 18. 21:07
 18/29 anonim ***** válasza:
30%
Bővebben: Ne hülyézz le másokat, ha fogalmad sincs témáról.
2013. nov. 18. 21:08
 19/29 anonim ***** válasza:
30%
Nem vagyok sem gonosz, sem birka, csak mert megsérült a lelked.
2013. nov. 18. 21:10
 20/29 anonim ***** válasza:
55%

Sziasztok!

Még mielőtt más is félreértene: "A vallás és a tudomány valóban nem áll szemben egymással, amennyiben a tudomány alatt nem az eredettudományt, vagyis az evolúciós fejlődéstörténetet érted." Ennek az állitásomnak az álátámasztására hoztam fel a két magyar tudóst...és nem azért, hogy szembeállítsam a sokezer ateista tudóssal...

Üdv. Péter

2013. nov. 18. 23:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!