Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi az összefüggés az ateizmus...

Girgoy kérdése:

Mi az összefüggés az ateizmus és a trollkodás között?

Figyelt kérdés
Szinte bármelyik valláskritikai topikba nézek be, mindenhol azt látom, hogy van 1-2 értelmes ember mindkét oldalon, de a többség az "ateista troll" haszontalan fajtáját szaporítja (nevezzük AT-nek). Ha a hívők nomrális, színvonalas módon kifejtik álláspontjukat, arra automatikusan 0%-ot kapnak, csak azért, mert hívők. Ezután ha az AT-k még hozzá is szólnak a témához, az nem szól semmi másról, mint hogy fel se fogják, mit írnak a hívők, csak meglátnak benne egy számukra ismerős magyar szót, amit nevezzünk "fehér"-nek és erre rávakkanatják sokszor trágár fűszerezéssel, hogy "nem, fekete!" Erre jön a tönnbi AT és az ilyen értelmetlen trollhozzászólásre rányomja a 100%-ot! És fröcsögnek, hogy hű de megmondtuk, de jól felpontoztuk a baromságot és lepontoztuk az értéket! Tuttira csapatostul csinálják ezek! Részvétem az értelmesen fórumozni tudókhoz (akár ateisták, akár hívők) és gratulálok, hogy az AT-bandák a legszínvonaltalabb fórummá tették a valláskritikai rovatot, csak így tovább!

2013. okt. 24. 10:23
1 2 3 4 5 6
 21/51 anonim ***** válasza:
100%

Azzal egyetértek, hogy az AT mellé kellene a VT rövidítés is. Számomra viszont a 0 értékelés inkább azt jelzi, hogy a válaszadó, akit értékeltek vele, az inkább a troll, esetleg véleménye szélsőséges, hiszen egyik tábor szimpátiáját sem nyeri el a válasza valami miatt. Úgy gondolom, az értékelők nagyon is odafigyelnek az árnyalatokra is.

A vita sajnos valóban elég értelmetlen és a hangnem gyakran túl erős.

Kár.

2013. okt. 24. 13:06
 22/51 izidorkata ***** válasza:

itt az a kérdés amire nem kaptam egy hívőtől se választ:

Az értelmes tervezés elmélet képviselői miért nem beszélnek az értelmes teremtőről?

2013. okt. 24. 13:12
 23/51 synapse11 ***** válasza:

Namost ahogy mondták, hívők között is vannak trollok :) Eléggé egyoldalúan látod a dolgokat, ha róluk eddig valamiért nem ejtettél szót...

Másrészt pedig valóban vannak olyan szinten beszűkült tudatú emberek, akiknek a kommentjei alapján tényleg elgondolkodsz azon, hogy a 21. században vagy-e. Az ilyenekkel pedig nem lehet mit kezdeni.

Amit tudok tanácsolni: ha zavar, vagy ne vegyél róluk tudomást, vagy kattints a képernyő jobb felső sarkában lévő X-re :)

2013. okt. 24. 13:20
 24/51 anonim ***** válasza:
88%

Szerintem ahogy itt a 4-es és 9-es válaszolót lepontozták az, pont a kérdésfelvetésedet kérdőjelezi meg.

Merészelt ide írni két ateista és rögtön meg is lett a "jutalmuk".

Természetesen én is várom a lepontozást ezért az eretnek észrevételért.

"Csak aki szeretetben marad, az marad bennem, és én őbenne"

2013. okt. 24. 13:35
 25/51 anonim ***** válasza:
[22nekem van válaszom erre,de itt erősen off/ha érdekel privben kifejtem-aa]
2013. okt. 24. 13:37
 26/51 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok!

Szoktam olvasgatni a vallás-valláskritika rovatokat de nem szoktam írni. Ennek több oka is van.

Először is úgy látom, hogy az egész GYK-n ez az egyik legmegosztóbb rovat, ahol igen rossz a "légkör". Ennél már csak a politika a rosszabb.

Trollok sajnos mindenhol vannak. Olyan emberek, akik valójában nem kiváncsiak és nem nyitottak semmilyen más véleményre, és csak rontják a levegőt.

Ahogy megfigyeltem, ez teljesen független a világnézettől. Egyetlen dolgot lehet tenni ellenük; nem reagálni a hozzászolásaikra.

Ahogy én látom, itt a vallás-valláskritika rovatban a fő probléma abban áll, hogy sokszor a vitatkozó felek teljesen eltérően gondolkodnak alapvető dolgokról, és pont ez az a másik ok, ami miatt nem érzem fontosnak, hogy hozzászóljak a rovathoz. Mert úgy látom, hogy nincs lehetőség érdemi párbeszédre.

Míg az ateistáknak csak a kézzelfogható tények és bizonyítékok az elfogadhatók egy kérdés eldöntésében, a hívőknek már az is perdöntő bizonyíték egy állításra, hogy ők és a többi hívő hisznek benne, vagy hogy le van írva egy régi könyvben.

Vannak olyan ateisták, akik nem tudják megérteni/elfogadni, hogy a hívők érzelmileg kötődnek egy valláshoz, eszmerendszerhez, és ezt semmilyen racionális érv hatására nem fogják feladni, mert ez a személyiségük része, de ettől még nem szügségképpen hülyék.

És vannak olyan hívők (pl 17-es, anonimanna), aki úgy gondolja, hogy az ateisták azért nem hisznek Istenben, mert azok elvetemült, gonosz kommunisták, leninisták stb.., pedig csak azt kéne megérteni/elfogadni, hogy az ateisták többsége azért nem hisz Istenben, mert számukra egyszerűen NEM HIHETŐ Isten léte, és nem feltétlenül azért, mert romlott és gonosz életet akarnak élni. A liberálisok (17-es, anonimanna-nál liberális = ateista) pedig pláne nem akarják előírni, hogy ki miben higgyen, vagy ne higgyen (ez inkább a kommunistákra volt igaz, hiszen az is egyfajta kizárólagosságra törő vallás volt, akár csak a kereszténység a középkorban) hanem pontosan a vallásszabadság szószólói.

Ameddig az alapok nincsenek letisztázva, addig itt tényleg nem lehet érdemi párbeszédet folytatni, és sokszor ilyenkor következnek a trollkodások, a gyűlölködések, mindkét oldalról.

2013. okt. 24. 14:36
 27/51 anonim ***** válasza:

Girgoy:

Mindkét térfélen vannak trollok, de nem jelenthetjük ki, hogy melyik térfélnél vannak többen (kivéve, ha maguknak az ateistáknak is egyértelmű)

Én pl. több hívő trollt tapasztaltam, de ez azért van, mert ők az ellenzék. Te is azért látsz TÖBB ateista trollt, mert számodra ők az ellenzék. Egyébként meg lehet, hogy rosszul fejtettet ki a kérdést, de a válaszom egyértelműen NEM. Azt azért hozzáteszem, hogy a hit és trollkodás között sincs összefüggés, akkor a hit hiányával, miért lenne? A trollkodás minden világnézetet mellőz, a trollkodásnak nem kell több, mint egy ingerült ember, vagy egy műveletlen kötekedő ember, se több se kevesebb.

2013. okt. 24. 15:22
 28/51 anonim ***** válasza:
4%

Rómabeliekhez írt levél 1. rész:

22. Magokat bölcseknek vallván, balgatagokká lettek

2013. okt. 24. 15:24
 29/51 anonim ***** válasza:
Semmi.
2013. okt. 24. 15:26
 30/51 anonim ***** válasza:
0%
Harcsa fejű libamáj
2013. okt. 24. 16:12
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!