Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hívők! Miért nem fogadjátok...

Hívők! Miért nem fogadjátok el, hogy vannak ateisták, miért akarjátok, hogy higgyen mindenki az istenetekben?

Figyelt kérdés

Eddig azt tapasztaltam,hogy bárhol szóba kerül a vallás és én megmondom,hogy én nem hiszek benne,én ateista vagyok,de elfogadom,hogy ők hisznek,rögtön meg akarnak téríteni,mert hinni kell,mert isten megsegít,stb,stb.

(nem,nem krisnások,hanem katolikus,református emberek).

Ha megmondom,hogy eszünkben sem volt templomban házasodni,és a gyerek sem lesz megkeresztelve,máris hallgathatom,hogy fog ropogni a tűz amiben elégünk ilyen bűnért...

Sokszor csak röhögök,mert szánalmas,de sokszor fel is idegesít,miért kell ennyire nyomulni.Őt nem akadályozom,nem mondok rá sértőt,ők meg egyből máglyára vetnének.

Mi értelme ennek?

2013. szept. 6. 09:52
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
56%
7-es vagyok: Mit is szánok viccnek?
2013. szept. 6. 10:56
 12/24 A kérdező kommentje:

10:40-es: ez tetszik,legközelebb megkérdezem,kíváncsi vagyok a reakcióra.

10:55: erre inkább nem is reagálok,látszik a %-odon is az értelmi szinted

2013. szept. 6. 11:01
 13/24 anonim ***** válasza:
69%
Ja, én is tökre szapulom a nemibetegeket, mert nekem nincs nemibetegségem:D Meg a rákosok is szemétládák, mert rákom sincs!
2013. szept. 6. 11:40
 14/24 anonim ***** válasza:

'Az ember mindig azt szapulja, ami neki nincs, a másik viszont megkapta.'

Az előző kommentem válasz volt erre a tartalmas sorra.

2013. szept. 6. 11:41
 15/24 anonim ***** válasza:
40%

Hogy az igazi hívő leszarja, hogy a többi elkárhozik-e.

2013. szept. 6. 11:44
 16/24 A kérdező kommentje:

És ő hívőként irigy ránk,mert mi a biológiában,evolúcióban "hiszünk",ő meg nem.

ennyit erről.

2013. szept. 6. 11:44
 17/24 anonim ***** válasza:
94%

"Az ember mindig azt szapulja, ami neki nincs, a másik viszont megkapta."

Pl. a felsőbbrendűségi komplexust? :)

Amúgy annyira nevetségesek ezek a viták. Az a helyzet, hogy többségében egyik fél sem hajlandó elfogadni a másikat, egyik sem jobb a másiknál, és mindkettő ismeretlenül ítéli meg a másikat. (Tisztelet a kivételnek.)

2013. szept. 6. 11:57
 18/24 Grielean ***** válasza:
Ateisták, ezotéria hívők, vagy a különféle vallások között is találni ilyen embereket, ez nem valamelyik egyéni világnézet kiváltsága. Egyszerűen csak vannak akik így gondolkodnak, mindenhol, ettől még nem kell kollektívan elítélni valamely embercsoportot, szerintem.
2013. szept. 7. 10:57
 19/24 anonim válasza:
100%
Keresztények én nem értelek titeket! Mér jó az neketek ha az iskolákba bevezetitek a vallásoktokat csak hogy terjesszétek??Mér nem fogadjátok el hogy van aki másba hisz,van aki a tudományba.Ott van példának a keresztes háború ami azért volt mer valami paraszt úgy gondolta hogy aki nem keresztény vagy esetleg ateista mer hogy mindenkinek eredendő bűne van és stb.ezért le kell mészárolni ártatlan emberek asszonyok,gyerekek ezrei mert más a vallásuk vagy éppen ateisták.
2013. szept. 7. 22:26
 20/24 anonim ***** válasza:
0%
Én bevallom én is meg akarom győzni a pogányokat mert ez a küldetésünk. Jézus ezt hagyta rá. Menjetek el e széles világra és hirdessétek az Evangéliumot MINDEN TEREMTÉSNEK. Isten nem akarja, hogy a pokolra kerülj ezért is üzen a szolgái a Keresztyéneken keresztül neked, hogy térj meg :)
2013. szept. 8. 15:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!