Hívők! Miért nem fogadjátok el, hogy vannak ateisták, miért akarjátok, hogy higgyen mindenki az istenetekben?
Eddig azt tapasztaltam,hogy bárhol szóba kerül a vallás és én megmondom,hogy én nem hiszek benne,én ateista vagyok,de elfogadom,hogy ők hisznek,rögtön meg akarnak téríteni,mert hinni kell,mert isten megsegít,stb,stb.
(nem,nem krisnások,hanem katolikus,református emberek).
Ha megmondom,hogy eszünkben sem volt templomban házasodni,és a gyerek sem lesz megkeresztelve,máris hallgathatom,hogy fog ropogni a tűz amiben elégünk ilyen bűnért...
Sokszor csak röhögök,mert szánalmas,de sokszor fel is idegesít,miért kell ennyire nyomulni.Őt nem akadályozom,nem mondok rá sértőt,ők meg egyből máglyára vetnének.
Mi értelme ennek?
Nem minden,ez tény,ezért is írtam,hogy eddig ezt tapasztaltam.
10-ből 8 viszont megpróbál meggyőzni.Általában finomabban,de van aki erőszakosabban.
Én is ateista vagyok, de én úgy képzelem, hogy nekik a hit több, mint egy vélemény. Az egész világképük alapul a vallásra és azok tanításaira. Olyan, mintha ők pl. zöld üvegű szemüveget hordanának, mások meg kéket, és azon vitáznának, hogy a világ zöld vagy kék. A hivőknek az istenhit nem a véleményük a világról, hanem az maga a világ, ami körülveszi őket. Az ateistákat pedig olyannak látják ebben a világban, mint a látók a vakokat.
Ezért valószínűleg jóindulatból akarnak "megtéríteni", mert úgy érzik, ateistaként kevesebbek vagyunk. Nem lehet mit tenni ellene, meg kell próbálni türelmesen visszautasítani őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!