Miért nem fogadjátok el az Úr Jézust?
Azért mert nem akarjátok át adni életetek írányítását Istennek?
Miért nem tesztek egy próbát, hogy létezik-e vagy sem?
Azért, amiért nem teszek egy próbát, hogy létezik-e a Nagy Rózsaszín Unikornis. Vagy a Nagy Manitu. Mert nem hiszek benne.
Tőlem más úgy él ahogy akar amíg engem békén hagy és a közösségi együttélési szabályokat betartja, de vegye tudomásul, hogy én is úgy élek, ahogy akarok. Neked miért fáj, hogy mások nem hisznek? Az ő dolguk, nem?
Azért nem mindegy mert Istennek sem mindegy.
Én tudom ,hogy Isten létezik nem csak azért mert olvastam róla hanem meg is tapasztaltam.
És mi van akkor ha Ha még is Isten teremtette a világot ővé a világ?És amikor te meghalsz elé kerülsz és mível nem hittél benne meg sem próbáltad megismerni nem mehetsz be az ő országába hanem a pokolba kerülsz és kínoztatva leszel egy örékké valóságig aminek soha nem lesz vége.
Egyébként második meg harmadik: nem az a kérdés hogy el kell-e vagy nem, hanem hogyha nem akkor miért nem... :D
Jézusnak a magvető példázata elég ismert és akár vallástalanok is elfogadhatják mint okot...
-A mag ami az útra hullott és nem kel ki: az az ember, aki hallja az igét, de nem érti.
-A mag ami kövek közé esett, kikelt, de nem eresztett gyökeret és elhalt: hallja az ember az igét és érti, de mikor már kisebb-nagyobb áldozatokat kéne hozni, már elfogy a hit.
-A mag tövisek közé esik. Növekszik, de mielőtt túlságosan megnőne, a tövisek megfojtják: hallja az ember az igét, és érti. Viszont a világon megtalálható mohóság és becsvágy elfeledteti a hitet.
-A mag jó földbe esik, kikel, és terem: hallja az ember az igét és érti is, és megtartja...
William Wallace után szabadon: majd ha itt áll előttem, a szeme villámokat szór, a seg-ge pedig mennydörgős mennykőt, akkor hinni fogok! Addig azonban nem.
De akarsz normális választ is, mert hiányoltad, akkor tessék: rajtam kívül sok-sok ember még nem kapta meg a hit ajándékát. És tudod, ez nem feltétlenül jelent rosszat, mert ők így is teljesnek érzik az életüket! Nyilván, hisz ami sosem volt az övék, annak a hiányát sem tudják érezni. És ez baj? Szerintem nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!