Ateisták! Nem tűnt fel, hogy a nemzeti jelképeinkben és a Himnuszban is rengeteg keresztény jelkép van?
És akkor mi van? Miért kellene "feltűnni"?
Ha nem keresztény vallású írta volna a Himnuszt,akkor meg más lenne benne!
Első: mondjuk Isten áldd meg a magyart... ismerős? :)
Amúgy szerintem az ateistákat pont hidegen hagyja, mondván, hogy régen úgy is mindenki keresztyén volt, ma meg már nem érdekli őket...
"Jól van,csak mikor a kereszténységet szólja le valaki,valahol leszólja a Himnuszunkat,a címerünket stb."
Nem, a kettő elég távol áll egymástól.
Van aki (például én is) kifejezetten az egyházakat szólja le. A vallással önmagában nem lenne gond, de a fanatikusokkal, akik mindenkit meg akarnak téríteni és az egyházakkal, akik az emberek zsebén élősködnek, már inkább bajok vannak.
Jó,az egyházak sokszor nem azt képviselik,amit Jézus akar,de szerintem az se jó,ha mindenki a saját szájíze szerint kezd el értelmezgetni és úgy csűri-csavarja a dolgot,hogy neki minél kényelmesebb legyen.
És egy vers nem lehet olyan értékes,mint egy tudományos értekezés? Egy vers maradandó értékeket hordoz,a tudomány álláspontja napról napra változik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!