Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztények, a Biblia mely...

Keresztények, a Biblia mely részével nem értetek egyet?

Figyelt kérdés

Kérlek, kedves keresztények, mielőtt válaszolnátok olvassátok el az alábbi szöveget, elkerülendő az értelmetlen és haszontalan "a Biblia minden szava szent és igaz" típusú válaszokat.

Kezdem ott, hogy a Bibliát emberek írták (még ha isteni sugallat által). Ezzel szerintem minden hívő tisztában van. Úgy vélem, még ha valaki egy vallás szerint is próbálja élni az életét, a szabad gondolkodásról nem kell lemondania. Biztos vagyok benne, hogy a keresztények többsége, akik nem a fundi nézeteket vallják, azok nem értenek egyet a Biblia néhány részével. Ez nem baj, ettől még nem lesz eretnek a hívő. Az embernek muszáj kritikusnak lenni mindennel szemben. Mint már említettem a Bibliát emberek írták, így nem biztos, hogy minden megfelelő benne Isten számár, hisz gondolom azzal sem értett egyet, hogy a hívei halomra gyilkolták a más nézeteket vallókat a keresztes és a többi vallás háború során, az inkvizíciót meg már nem is említem.

Ha valaki nem ért a Biblia néhány részével egyet, az nem azt jelenti, hogy elveti az egészet. Tehát a kérdés adott.

2013. aug. 31. 13:03
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Nincs benne olyan, amivel ne értenék egyet. Természetesen ismerem, természetesen olvasom minden nap, így ez a saját véleményem, nem valamelyik weboldalról bemásolt szöveg. Én azt látom, hogy ami pont az ellenkezője a Bibliában leírt parancsoknak, az mind bánatot és szenvedést okoz. Nem tudom miért nem kéne egyetértenem azzal, hogy például ne legyünk irigyek, vagy mértéktelenek, vagy gőgösek, felfuvalkodottak.
2013. aug. 31. 13:10
 2/15 A kérdező kommentje:
Tényleg mindennel? Azzal is, hogy a Hold egy világító égitest? (hogy egy egyszerű példát mondjak)
2013. aug. 31. 13:16
 3/15 A kérdező kommentje:

És mi a helyzet ezzel:

Máté 15 : 24 - Ekkor így szólt: Nem kaptam küldetést máshová, csak Izrael házának elveszett juhaihoz.

Ap. Csel. 10:34-35. Erre Péter beszélni kezdett, és ezt

mondta: "Most kezdem igazán megérteni, hogy nem személyválogató az Isten, hanem minden nép között kedves előtte, aki féli őt, és igazságot

cselekszik."

2013. aug. 31. 13:27
 4/15 A kérdező kommentje:
Mondjuk a Máté 15 amúgy szerintem elég gyomorforgató rész (nekem legalábbis).
2013. aug. 31. 13:29
 5/15 Pietrosol ***** válasza:

Szia!

Csak az utolsó kommentedhez szeretnék hozzászólni.

Izrael nem egy, a mai értelemben használt népet jelent, hanem az embert, aki Istennel jár. Így már érthető Péter reakciója?

2013. aug. 31. 13:30
 6/15 A kérdező kommentje:

Pietrosol!

25 Az asszony mégis odament, leborult előtte és kérte: „Uram, segíts rajtam!”26 Erre így válaszolt: „Nem való elvenni gyerekek kenyerét és odadobni kiskutyáknak.” 27 De az asszony folytatta: „Igen , Uram, de a kiskutyák is esznek a morzsákból, amelyek lehullanak uruk asztaláról.” 28 Erre Jézus így szólt hozzá:” Asszony, nagy a te hited! Történjék veled akaratod szerint!” És abban az órában meggyógyult a lánya.”

Kérlek, magyarázd el, hogy Jézus mit ért kiskutyák alatt!

2013. aug. 31. 13:33
 7/15 A kérdező kommentje:
Asszonynak nagy volt a hite, de Jézus még sem akart neki segíteni, mert ő nem kapott küldetést máshová, csak Izrael házának elveszett juhaihoz. Tehát a te szavaiddal élve azokhoz, akik Istennel járnak, tehát az istenhívőkhöz. Akkor most hogy van ez?
2013. aug. 31. 13:37
 8/15 anonim ***** válasza:

Péld 14,3

A bolondnak szájában van kevélységnek pálczája; a bölcseknek pedig beszéde megtartja őket.

1Kor 1,18

Mert a keresztről való beszéd bolondság ugyan azoknak, a kik elvesznek; de nekünk, kik megtartatunk, Istennek ereje.

Péld 18,7

A bolondnak szája az ő romlása, és az ő beszédei az ő életének tőre.

Préd 10,10

Az ő szája beszédinek kezdete bolondság, és az ő szája beszédinek vége gonosz balgatagság.

2013. aug. 31. 15:41
 9/15 Pietrosol ***** válasza:
Nyilván nem arról van szó, hogy szó szerint kutyának nézi azt, aki nem hívő. Egyébként is, a nő szavainak hatására revideálta az álláspontját.
2013. aug. 31. 19:24
 10/15 A kérdező kommentje:

Pietrosol!

Akkor is az a gond, hogy az asszonynak nagy volt a hite, de mégsem akart neki Jézus segíteni, mert ő csak az istenhívőket segíti. WTF? Miben hitt az az asszony, talán a repülő spagettiszörnyben? Ez így nem áll össze.

Ez a "nyilván" pedig nem győzött meg.

2013. aug. 31. 22:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!