Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Érdemes bibliát kérni a...

JézusOm kérdése:

Érdemes bibliát kérni a Gedeonitáktól?

Figyelt kérdés
Sokan a saját vallásukra, nézeteikre eltorzítják a Bibliát. Nem tudom biztosan, melyik Biblia a legmegbízhatóbb, melyikben nincsenek túlzások és félremagyarázások. Aki tud, segítsen ! Köszi !

2013. aug. 31. 22:03
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

A Károli még a legjobb szerintem.

Persze eredeti nyelven célszerű olvasni. Az a biztos.

2013. aug. 31. 22:10
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszi ! :)
2013. aug. 31. 22:23
 3/8 anonim ***** válasza:

Nincs az annyira eltorzítva, kedves JézusOm, mintamennyire szeretnék itt beállítani a keresztényellenesek (akik persze nem olvassák egyiket sem), jó a Károli is, az Ökummenikus is, a katolikus is. Nekem sokféle van, szoktam ÚSZ részeket egybevetni, van angol, német, francia, néha részeket azokban is megnézek,valamint van latin-görög is azt is megnézem. Jó az.

üdv-aa-

2013. aug. 31. 22:25
 4/8 anonim ***** válasza:
Legjobb, online a párhuzamos:)
2013. aug. 31. 22:27
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

A történelmi egyházak Bibliái nincsenek eltorzítva. A többségük alig tér el egymástól.

A szekták, és ki közösségek Bibliái viszont eléggé torzak.

2013. aug. 31. 22:32
 6/8 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Én személy szerint a 2011-es, Revideált Károlit, vagy az 1990-es Új fordítást ajánlanám. Vagy még szóba jöhet a Csia Lajos féle fordítás. DE csak abban az esetben, ha egybeveted a göröggel. Onnan sok mindent megérthetsz, és észrevehetsz...

Van egy jó program, ami hasznos lehet.

Az a neve, hogy Biblia Felfedező. És ott tudod tanulmányozni az ógörög szöveget. (Nem reklámnak szántam.. :) )

De ha tényleg közeledni kívánsz Istenhez, teljesen mindegy, hogy melyik féle Biblia fordítást olvasod, Isten úgy is megmutatja az Ő akaratát, és tud azon keresztül is szólni hozzád!

Üdv.!

2013. aug. 31. 23:00
 7/8 anonim ***** válasza:
Nekem is több féle van és én az Immanuel.hu-n szoktam még igét ellenőrizni más nyelveken, vagy más kiadásban.
2013. szept. 1. 12:23
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok segítséget ! Most már nagyjából el tudok igazodni, és a jó Bibliát fogom kiválasztani.
2013. szept. 2. 13:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!