Érdemes bibliát kérni a Gedeonitáktól?
A Károli még a legjobb szerintem.
Persze eredeti nyelven célszerű olvasni. Az a biztos.
Nincs az annyira eltorzítva, kedves JézusOm, mintamennyire szeretnék itt beállítani a keresztényellenesek (akik persze nem olvassák egyiket sem), jó a Károli is, az Ökummenikus is, a katolikus is. Nekem sokféle van, szoktam ÚSZ részeket egybevetni, van angol, német, francia, néha részeket azokban is megnézek,valamint van latin-görög is azt is megnézem. Jó az.
üdv-aa-
A történelmi egyházak Bibliái nincsenek eltorzítva. A többségük alig tér el egymástól.
A szekták, és ki közösségek Bibliái viszont eléggé torzak.
Kedves Kérdező!
Én személy szerint a 2011-es, Revideált Károlit, vagy az 1990-es Új fordítást ajánlanám. Vagy még szóba jöhet a Csia Lajos féle fordítás. DE csak abban az esetben, ha egybeveted a göröggel. Onnan sok mindent megérthetsz, és észrevehetsz...
Van egy jó program, ami hasznos lehet.
Az a neve, hogy Biblia Felfedező. És ott tudod tanulmányozni az ógörög szöveget. (Nem reklámnak szántam.. :) )
De ha tényleg közeledni kívánsz Istenhez, teljesen mindegy, hogy melyik féle Biblia fordítást olvasod, Isten úgy is megmutatja az Ő akaratát, és tud azon keresztül is szólni hozzád!
Üdv.!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!