Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A Hit gyülekezete miért nem...

A Hit gyülekezete miért nem ismeri el, miért tartja egyenesen bűnnek azt, hogy egy fiatalnak szüksége van a csajozásra?

Figyelt kérdés

Soha nem volt barátnőm még, és ez nyilván nagyon deprimál engem, de a hit gyülekezetében senkivel nem beszélgethetek erről az elég komoly problémáról, mert tabunak kezelik! Miért van ez? Azt hittem, hogy a hit gyülekezete segít megoldani lelkileg túljutnom ezen a problémámon, ehelyett bűnösnek bélyegeztek meg a természetes(!) vágyaim miatt!

Hit gyülisek válaszát várom főleg! Köszönöm!

#magány #probléma #párkapcsolathiány
2013. aug. 31. 17:53
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
34%
Nézd,ne nagyon várd más emberek alkotta vallásoktól,hogy segítenek megoldani a problémádat.A Hit gyülekezete birkanevelő szekta,csakúgy,mint a többi hasonló gyülekezet,amit rosszként tüntetnek fel nekik,azt ítélik el,megdöbbentő agymosás folyik ott.Elnézést kérek a kemény szavakért,de nincs értelme szépíteni a dolgokat.Ne bízz bennük,az ő szeretetük feltételekhez kötött,csak egy valaki van,aki úgy szeret téged,ahogy vagy,és nem ítélkezik fölötted...kár,hogy ők nem ismerik...(Nem Sándor atya az,sejtheted)
2013. aug. 31. 21:37
 12/25 anonim ***** válasza:

12

Ehhez az írásodhoz képest, ma M.o-on a harmadik legnagyobb Egyháza, több 10ezer taggal, és a két másik egyházzal szemben önfentartó. Ami a másik kettőről ez nem mondható el.

Szóval ennyit a hazudozásodról róluk:D

[link]

2013. aug. 31. 21:46
 13/25 anonim ***** válasza:

Szóval a rágalom az mindig hazugságra épül, a tények, megtörtént valós tények pedig az igazságra.

A linken a szintiszta igazság található.

2013. aug. 31. 21:57
 14/25 anonim ***** válasza:
100%

Érdekes, HGY-s vagyok, és mi szoktunk ilyesmiről beszélgetni. Na persze nem csajozásról, hanem párválasztásról...

"Azt hittem, hogy a hit gyülekezete segít megoldani lelkileg túljutnom ezen a problémámon"

Javíts ki, ha tévedek: csak azért csatlakoztál ehhez a gyülekezethez, hogy ez a probléma megoldódjon, vagy csak rosszul fogalmaztad a mondatodat? Mert nagyon könnyen így is lehet érteni.

2013. szept. 1. 01:00
 15/25 kzs ***** válasza:

Csatlakozok az előttem szólóhoz.

A Hit Gyülekezete igenis tisztában van azzal, hogy az ember társas lény. De nem csajozásról/fiúzásról van szó.

A gyülekezet teljességgel ellenzi a flörtölést, mert abból jó nem sül ki. Ehelyett azt hirdeti, hogyan lehet a párválasztást IS Isten szolgálatába állítani.

Több olyan tanítás van (különböző előadóktól), ami konkrétan a párválasztással foglalkozik.

A SzentÍrásban sehol sincs olyan, hogy "Vedd el Zsuzsikát".

A gyülekezet csak annyiban tud segíteni, hogy megismertesse veled, hogyan jöhetsz rá arra hogy ez a valaki Istentől van nem.

Mik a párválasztás Bibiai ismérvei, és ezeket hogyan alkalmazd.

Erről szólnak ezek a tanítások.

Úgyhogy, ha azt hiszed, nem beszélhetsz ilyen témáról, javaslom, hallgass meg egy ilyen tanítást! Eszméletlenül jó! Választ fogsz kapni benne mindenre, ami ezen belül foglalkoztat.

2013. szept. 1. 07:47
 16/25 anonim ***** válasza:

21:46

Miben hazudtam pontosan?

2013. szept. 1. 08:16
 17/25 anonim ***** válasza:
45%

Abszolút egyetértek az előttem szólóval.

Véleményem szerint is a Hit Gyüli egy igazi agymosó, cionista, business szekta, mindegy, hogy mennyi birkájuk van.

Nekem forog a gyomrom tőlük:

Nyálas zene, művirágok, plazmatévék, izraeli zászló, démonűzés, átkozódás, erőltetett jókedve az óriási "Tesco bódéban"; indul a heti népbutítás, a Németh Sanyi Show, akarom mondani a Vidám Vasárnap a szektATV-n!

Nyugodtan le lehet pontozni, nekem ez a véleményem!

2013. szept. 1. 08:38
 18/25 anonim ***** válasza:

Mert a benned polarizáltan jelenlévő alapenergiát csak így lehet sikeresen blokkolni (hogy megtiltják neked az alapvető energetikai jellegű nászt),

ezután már könnyű rajtad uralkodni.

2013. szept. 1. 09:33
 19/25 kzs ***** válasza:
60%

@ kalapácsos ember (17-es válaszoló)

Óóóó, szóval forog a gyomrod tőlük??

Nekem meg a válaszodhoz hasonló baromságoktól forog a gyomrom:

fogalmuk sincs a SzentÍrás Sionról alkotott álláspontjáról, azt se tudják mi az a szekta, de a hülyeségek írása (átkozódás, népbutítás, stb.) az aztán dögivel megy!

Egyébként mondd már meg nekem, ki a fene kényszerít téged arra, hogy nézd az Istentiszteleteit?

Szabad akaratod van: ha jobban tetszik neked a katolikus, vagy a református, vagy báremelyik más... hát nézd azt!

Viszont jó lenne ha nem alkotnál hülyeségeket egy olyan egyházról (vagy legyen neked "szekta" (ha így jobban tetszik)), ahová soha be nem tetted a lábadat. Te aki - nagy gyanúval - sohasem tértél meg, vízkeresztséged se volt, nem beszélve a SzentSzellem-keresztségről ugyebár...

Ami pedig engem illet, ha nem haragszol:

1. nekem KELL a cionizmus (ami minden tekintetben megfelel a SzentÍrás Sion kijelentéseinek)

2. KELL az "agymosás" (ami teljességgel megfelel annak, amit a SzentÍrás közvetít), KELL a "nyálas zene" (ami ugyebár az a dicséret, ami a zsoltárok könyvében benne van)

3. KELL az az "erőltetett" jókedv, ami pontosan megfelel annak, amiről az 1.Péter 1/8 ír;

4. KELL a démonűzés, ami Jézus teljes szolgálatát végigkísérte, és amit még a Mennybemenetele előtt a Márk 16/17-ben megígért

5. Izraeli zászló - minden bizonnyal elfelejtettél utalni arra, hogy a Biblia hogyan beszél Izraelről: hogy mint választott nemzet, úgy van jelen a SzentÍrásban, és helyszínként Izrael kulcsfontosságú hely a Megváltásban, mivel itt történt

6. Művirágok - érdekes, hogy te látásból megismered a művirágokat. Mivelhogy amilyen művirágok manapság készülnek, a megtévesztésig hasonlóak az élőkhöz. Egyébként teljesen mindegy, hogy az a bizonyos virág élő-e vagy nem.

7. Plazmatévék - semmi kivetnivaló nincs benne, minthogy a kihangosításban sem. Igazodik a gyülekezet létszámához, ez minden.

8. átkozódás - na ez tetszik! Jót röhögtem rajta! :D

Ha leírnád, hogy egészen pontosan MELYIK Istentiszteleten hangzott el ilyesmi... merthogy soha, egyszer sem volt ilyen. Pontosan áldások közvetítése, áldások kérése hangzott el mindeddig folyamatosan.

9. Németh Sanyi Show - ez teljesen megfelel annak, amit Jézus és a korai kereszténység képviselői csináltak: IGÉT HIRDETTEK úgy, ahogy a "Sanyinak" nevezett ember teszi.

Szóval jó lenne, hogy még mielőtt hülyeségeket kreálsz, kinyitnád a Bibliát, és meggyőződnél arról, amiről kell(ene).

Ja, le is pontoztalak, elhiheted!

2013. szept. 1. 10:05
 20/25 anonim ***** válasza:
38%

"Kedves" előző!

Először is azzal kezdeném, hogy semmit sem tudsz rólam. Meg vagyok keresztelve, kaptam vallásos nevelést, olvastam a Bibliát, csak veled ellentétben nekem sikerült felnőnöm, és nincs szükségem mesekönyvre, képzeletbeli barátra és egy jó kis szektára, hogy valahogy elviseljem az életet.

Hidd el, hogy finoman szólva sem vagyok törzsnézője a szektATV vasárnapi agymosodájának, de ha nem láttam volna egy adást sem, véleményt sem tudnék mondani.

Az átkokról annyit, hogy itt van egy interjú egy kilépett taggal, aki beszámol az átkozódásokról (amiket természetesen nem közvetít a szektATV) és a mocskos pénzügyletekről: [link]

Ja, és én nem foglak téged lepontozni, csak azért mert más a véleményed.

Ha valóban Jézus követője lennél és nem csak egy szektás fundi, tudhatnád:

Mt,5 43-44: "Hallottátok, hogy megmondatott: Szeresd felebarátodat és gyűlöld ellenségedet.

Én pedig azt mondom néktek: Szeressétek ellenségeiteket, áldjátok azokat, a kik titeket átkoznak, jót tegyetek azokkal, a kik titeket gyűlölnek, és imádkozzatok azokért, a kik háborgatnak és kergetnek titeket."

2013. szept. 1. 12:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!