A Kereszténység, mi olyat tud felmutatni, amit más vallások nem?
"A Kereszténység, mi olyat tud felmutatni, amit más vallások nem?"
inkvizíció, boszorkányüldözés, harácsolás, népirtás, keresztesháború (gyerekekkel is), történelem+isten lopás/hamisítás ....
Igen fáj.
Te tényleg eléggé el vagy veszve a "sötétségben".
titak jól mondja.
De ha azt kérdezed, hogy valami is kiemelné a kereszténységet a többi vallás közül, akkor a válasz, hogy semmi. Ugyanolyan, mint a többi.
na a töménytelen butaság amelyet némelyek fröcsögnek magukból arra késztet, hogy írjak már valamit én is...
A szokásos marhaságot félretéve(invizíció stb.) több vádat nem talált az ellentábor....nem meglepő és nem is túl kreatív, végül is csak 200 éve hajtogatják ezeket melyeknek VAN alapja de többnyire csak mai is köztudatban lévő elferdítések....szomorú! Jól tudom hiszen éppen amiatt a kijelentések miatt már egy jó ideje olvasom a témát és tudom milyen bődületes szellemi sötétségben tud élni némelyik ember..már ami az anti-keresztény(igen ilyen is van :D) kijelentéseket illeti. Igazán kár!
No de mi is teszi egyedivé a kereszténységet...íme pár címszó: filozófia, szellemi kincs, történelmi emlékek, Szentek és vértanúk, egyedi teológia ill. mint történelmi tényező is jelentősen részt vállalt. Ami viszont külön érdekesség: talán egyszerű embereknek nem esik le milyen nagy szó is ez ezért mintegy hitelt adva saját szavamnak nagybetűvel írom:
1. AZ ISTEN EMBERRÉ LETT, HOGY AZ EMBER ISTENNÉ LEGYEN vagy ha jobban tetszik akkor ISTENÉ LEGYEN!
2. A KERESZTÉNYSÉGBEN NEM NEM TE KERESED AZ ISTENT HANEM Ő KERES TÉGED!
Ez meg már teljes káosz szokott lenni az átlag ember fejében ezért hagyok időt megemészteni... :) Ez a két mondat a maga hihetetlen primitizmusával mégis olyan fantasztikus mondanivalót tartogat nekünk ami bárkivel megérteti, hogy miért és miben is különb a kereszténység más vallástól....csak gondolkodjatok el rajta :D
Na ez szép volt.Végre(mondom végre!!!)van itt valaki, aki értelmesen érvel a kereszténység mellett!!!
Nem vagyok vallásos ember, de ez egy szépen felépített érvelés volt.
Szóval akkor lesz Istené, ha istenné válik, de nem kell keresni, majd keres magától az Isten.
Igazad van, ez elég gyermeteg.
Tehát a primitívségben különbözik a kereszténység más vallásoktól?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!