Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A Kereszténység, mi olyat tud...

A Kereszténység, mi olyat tud felmutatni, amit más vallások nem?

Figyelt kérdés
A kérdés adott. A válasz lehet negatív, vagy pozitív a Kereszténységre nézve, ez most nem lényeg.

2013. aug. 25. 15:42
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/72 Pietrosol ***** válasza:

Szia!

Valójában nincs benne semmi plusz, amit más tanításoknál nem találhatnál meg. Ha a hinduizmus, zen, haszid, szufi, hellenizmus vagy egyiptomi alkímia, stb..., szándékát és tanait megérted és tudod a "gyakorlatban" alkalmazni, éppúgy célravezető lehet, mint ahogy a rosszul megértett kereszténység vakvágánnyá válhat.

2013. aug. 25. 18:53
 22/72 anonim ***** válasza:
27%

Az örök élet lehetőségét!

Vallása választ ad a világ elejére, végére. Válasz ad arra, hogy honnan jöttünk, hová tartunk, minek vagyunk itt, mi lesz velünk.

Nem vagyok tájékozott olyan mértékben más vallásokkal, mint a teremtő kinyilatkoztatásaival, de felületesen tájékozódtam egyéb vallások iránt, és nem ad egyik sem olyan messzemenő választ ezekre és hasonló kérdésekre, mint a teremtő Atyának, és a fiának, a szabadító báránynak a kinyilatkoztatásai.

A videóval kapcsolatban Jézus volt az, ki lement érte. Ugyanis értem sem jött egyik világvallás alakja sem, csak Krisztus. Ehhez olyan magyarázat kellene, mint kisgyereknek az orgazmus elmagyarázása, vagy egy születése óta vak embernek a színek elmagyarázása. Aki átélte, tudja, miről beszélek, aki nem tudja, miről beszélek, az nem élte át. Krisztus Urunk él, és teszi a csodákat változatlanul az Atyának dicsőségére!

Zsid 13,8 Jézus Krisztus tegnap és ma és örökké ugyanaz.

2013. aug. 25. 19:03
 23/72 A kérdező kommentje:

Kedves 57%-os!

Nem tudom, hogy te voltál-e az aki a 20-as hozzászólást írta, de ha igen, akkor milyen jogon sértegetsz engem?

Főképp úgy, hogy ló**art sem tudsz más vallásokról.

Egyébként nem tudom miből következtettet ki, hogy minimális tudásom sincs, de hogy neked egy semmilyen sincs azt látom.

HA két külön személy a 20-as és a 22-es válaszoló, akkor az utóbbinak írom a következőt: Sajnos semmi újat és hasznosat nem tudtál írni, ettől függetlenűl értem az álláspontodat. Egyébként nagyon valószínűnek tartom, hogy, azért találtad meg Krisztust, mert csak őt ismerted, és hát Európában, inkább Keresztény az egyén, mint Hindu stb.

2013. aug. 25. 19:32
 24/72 anonim ***** válasza:

Nem én voltam a 20-as válaszoló.

Viszont nincs igazad. Nem ismertem Krisztust, amíg Ő nem akarta megismertetni magát velem. Viszont a felsorolt kérdéseimre nem ad választ az általad említett hindu vallás, és egyik sem, csak a Mennyei Atya, ki teremtett mindeneket.

2013. aug. 25. 20:01
 25/72 Pietrosol ***** válasza:

# 24!

Bocs, hogy közbeszólok, de választ ad. Ha érdekel, a Szánkhja tanokkal ismerkedj meg.

2013. aug. 25. 20:05
 26/72 A kérdező kommentje:
Ha nem is ismered a Hindu vallást, csak felületesen, akkor honnan tudod? :) Engem nem érdekel, örülök, hogy az életet teljes lett a hit által. Jó dolog az, csak ne változzon át valami rosszá, ahogy az régen is történt sok más embernél :) De ez szinte mindennel így van.
2013. aug. 25. 20:06
 27/72 anonim ***** válasza:
A Hindu vallás szerint hogyan keletkezett a világ?
2013. aug. 25. 20:10
 28/72 mustafa33 ***** válasza:
Más valláýsok mit tudnak felmutatni, amit a kereszténység nem?
2013. aug. 25. 20:19
 29/72 A kérdező kommentje:
Visszakérdezni látom mindenki tud, de rendesen válaszolni senki sem. Ezt vehetem úgy, hogy a hívők szerint is, a kereszténység csak egy a sok közül, és semmi különlegesebb sincs benne, mint a többiben?
2013. aug. 25. 20:24
 30/72 anonim ***** válasza:

*kkor milyen jogon sértegetsz engem?

Te honnan veszed a "bátorságot"(mert hogy minden vagy csak bátor nem,) hogy kötözködáést kezd, és provokálj más embereket akik hivők? Pusztán azért mert gyűlölöd a kereszténységet, és kötözködhetméked van.

Nem ez az első kérdésed ez ügyben,ahol ocsmány módón nyilvánulsz meg, csak én most untam meg.

2013. aug. 25. 20:26
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!