A Kereszténység, mi olyat tud felmutatni, amit más vallások nem?
Kalapácsos ember, örülök, ha így gondolod. :D
Karbonát, annak is örülök, hogy örömet tudtam szerezni neked, legalábbis sokkal jobban, mintha bánatot, vagy haragot.
Az univerzum tágulása nem bizonyított, csupán egy teória arra nézve, hogy a csillagokat tekintve megfigyelhető egyfajta Doppler-effektus. Ha ez által bizonyítható lenne, akkor az effektusnak kiszámíthatónak kellene lennie, és így visszavezethetővé kellene válnia a kiindulópontra. Viszont ez nincs meg. A táguló világegyetem axiómaként való megállapítása vezet egy kiindulópontra, mely megszülte a „nagy bummot”, az ősrobbanás elméletét. De nem tekinthetjük axiómaként, mert a bizonyítására csupán ez az egy megfigyelés van, ami viszont nem vezethető vissza egyetlen kiindulópontra.
De valóban, Isten nem pusztán odabiggyesztette az égre a csillagokat, hanem az eget kifeszítette. Erre többször kitér a Biblia is. Íme egy példa erre:
Ézs 42,5 Így szól az Úr Isten, a ki az egeket teremté és kifeszíté, és kiterjeszté termésivel a földet, a ki lelket ád a rajta lakó népnek, és leheletet a rajta járóknak:
Ezt a cselekedetet négy alkalommal említi a Biblia.
Na akkor szépen sorban.
37-es válaszoló: Köszönöm a válaszod. Bár nem pont ilyenre gondoltam, de ezt az észrevételt hasznosnak tartom.
anyata, 57%-os, 38-as válaszoló
(csak, hogy tuti ne zavarodjak össze:) )
Jogos az álláspontot a vallásokkal kapcsolatban. Megjegyzem nem csak 5 vallás van. Persze minden attól függ, hogy hogyan definiáljuk a vallás szót.
(De ott vannak még a "megszűnt" vallások is, de ezt már csak zárójelben írom, mert erre nem tértem ki a kérdésben)
Azt viszont nem hiszem, hogy a Biblia felér egy természettudományos tankönyvvel. Nem ad magyarázatod egy csomó mindenre. Amiket felsoroltál a földtani rétegektől kezdve a gravitációig az se valami meggyőző. Olvastam a Bibliát és igen voltak benne ilyenek meg olyanok amikben nem tévedett a Biblia, illetve helyesen mutatta be, de van olyan is amiről tévedett. Persze ez megint csak értelmezés kérdése.
Mind ettől függetlenül értem az álláspontodat. Valamilyen szinten tényleg megválaszoltad a kérdést, ezt én most bevallom,de nem tudom eldönteni. Nem vagyok még ennek az 5 kinyilatkoztatott világ vallásnak a szakértője sem, de biztos vagyok benne, hogy mások is megválaszolták már a felvetett kérdéseket. Utána fogok nézni, hogy azok a magyarázatok vallásiak, vagy filozófiaiak, mert ez így tényleg nem mind1.
Lehet egyes részeknél rosszul fogalmaztam, azért bocsi, de remélem érthető volt.
"Jót röhögtem, már bocsánat.Kíváncsi vagyok, a Biblia melyik része ad magyarázatot az univerzum tágulására XD"
Egyik sem, mert nem tágul az sehová.
Kedves Karbonát.
Egység?
Hogyne lenne egység az igaz keresztények között?
Ja, hogy a világban levő "kereszténységben"?
Igen ott nincs egység.
Katy Weaver
"Egyik sem, mert nem tágul az sehová."
Nocsak, megint kezdődik egy Galilei féle per? Ha tehetnéd, biztosan megtennéd, gondolatban már el is végezted. Nem tetszik Neked a csillagászat, hát hazudik, hazudnak a természettudósok, mert a Biblia nem úgy írja.
Ez a vakhit az, amiben talán a kereszténység egyedülálló, saját igazát bizonyítandó nem tűr meg semmi más véleményt. Ebből aztán adódik a rengeteg vértanú, az eretnekek üldözése, az inkvizíció, a máglya.
A gyűlölködés, az öldöklés az, amiben élen jár a keresztény világ és a nyomai ma is érezhetőek.
Szerencsére humanista is akad azért közöttük, akik megértettek egy és mást, vagy legalább is sejtik.
Kár, hogy kevesen vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!