Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Szerintetek mikor fog végre...

Szerintetek mikor fog végre eltörlődni az összes vallás, babona és misztikum a Földről?

Figyelt kérdés
A tudomány, ahogy fejlődik, egyre tarthatatlanabbá válik az összes ősi vallás és babona (gondolok itt a szellemekre, démonokra, jósnőkre, stb). Mikor fog az emberiség felvilágosodni és rájönni arra, hogy semmilyen misztikus dolog és istenek nem léteznek, mert bármit meg fogunk tudni magyarázni a tudomány módszereivel? Pár száz év, vagy esetleg több ezer?

2013. aug. 18. 22:13
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
49%

Azért a hit egy nagyon összetett dolog.Olyan mint egy vírus.Ha kell álcázza magát,megváltoztatja a működését,lappang,kiépít magának egy külön kis rendszert amiben vígan élhet,és rendkívül hatékonyan támadja és fertőzi az elméket.

Pont ezért nem lesz rá megoldás.A hit mint a vírusok is mutálódnak.Nézd meg hogy a keresztény istenkép hova eljutott!A kezdeti idegrohamos fura zsidó felhőkön ücsörgő sivatagi viharistentől eljutottunk a másik létsíkon lappangó,érzékelhetetlen,megfoghatatlan,előrejelezhetetlen,gondoskodó racionális istenig.Ez bámulatos,ahogy a kereszténységnek nevezett vírus képes volt a környezet változásaival együtt változni!De minden vallás ugyan ezt csinálja.Változnak,mondhatni fegyverkezési versenybe kezdtek egymással.

És mindnek egy a táptalaja:A felszínesség.

Szerinted lesz idő,mikor az egész Földön,mindenki mélyrehatóan megakarja érteni a világot?Tudni akarja valódi történetét?Nem hiszem.Ez mind szociológiailag mind gazdaságilag kivitelezhetetlen (rosszabb életkörülmények=sekélyesebb emberek)

Afrika örökké a babonák földje lesz,Európa meg történelmét tekintve lehetetlen hogy kilépjen a vallásból.

Ázsia sajnos olyan fokig el van nyomva és szegénység van (olyan lokális térségeket leszámítva mint Japán,Szöul vagy hasonlók) hogy lehetetlen a felszabadulása.

Amerikának még van esélye Ausztráliával együtt.

De szerencsére nem a vallási kábultak fogják meghatározni a jövőt,hanem az értelmiség ami lássuk be:el ateistásodik.

2013. aug. 19. 01:58
 12/27 anonim ***** válasza:
9: Én nem vagyok vallásos, és ufónak sem nézek minden legyet. Sőt! Nem is tudom, honnan szeded, hogy ez a két véglet van :D
2013. aug. 19. 02:17
 13/27 anonim ***** válasza:

Nagyon egyetértek veled sok mindenben, de hogy "Afrika örökké a babonák földje lesz", ezt miért mered kijelenteni?

Egyáltalán nem biztos, sőt!

Az viszont igaz, hogy a tudomány visz előre, mint eddig is, és nem a vallás.

2013. aug. 19. 02:20
 14/27 anonim ***** válasza:
0%

Kedves Kérdező.

Nem sokára, be fog ez is következni.

És érdekesség kép írnám le, hogy maga Isten rendelkezett így és a Jelenések könyvében le is íratta.

Nem lesz pár száz év, hiszen az utolsó napokban élünk.

Hogy pontosan napra órára évre mikor, azt nem mondta meg, ám a jelekből ítélve évek lehetnek hátra.

Katy Weaver

2013. aug. 19. 05:36
 15/27 anonim ***** válasza:

A műszaki/tudományos fejlődés sem old meg mindent.

Ott vannak példul az amishok, akik kb. 300 évvel ezelőtti színvonalon élnek, pusztán vallásos meggyőződésből. Őket nem hatották meg az eddigi felfedezések sem. Persze ez extrém eset, de példának jó. Sorolhatnáma kevésbé visszamaradt felekezeteket, amik ugyanígy elutasítanak tudományos eredményeket. Nem kellene sokat gondolkodnomm A vallásos meggyőződés nem racionális, hanem érzelni. Ezért is lesz mindig.

2013. aug. 19. 10:42
 16/27 anonim ***** válasza:

3

2

1

MOST!

2013. aug. 19. 10:54
 17/27 anonim ***** válasza:
17%

"Olyan mint egy vírus.Ha kell álcázza magát,megváltoztatja a működését,lappang,kiépít magának egy külön kis rendszert amiben vígan élhet,és rendkívül hatékonyan támadja és fertőzi az elméket."

Fertőzi?

Lol de hülye vagy. xD

"A hit mint a vírusok is mutálódnak.Nézd meg hogy a keresztény istenkép hova eljutott!A kezdeti idegrohamos fura zsidó felhőkön ücsörgő sivatagi viharistentől eljutottunk a másik létsíkon lappangó,érzékelhetetlen,megfoghatatlan,előrejelezhetetlen,g

ondoskodó racionális istenig.Ez bámulatos,ahogy a kereszténységnek nevezett vírus képes volt a környezet változásaival együtt változni!"

Hm, hát kedves szalagocskám én egyszer jó hosszasan elbeszélgettem a "Kit mi győzne meg a másik igazáról" kérdésedben.

Én jó részletesen minden kérdésedet megmagyaráztam, te erre csak annyit tudtál mondani, hogy zárjuk le a vitát mert túlságosan bele bonyolódtam.

Most meg jössz azzal, hogy a hit "fertőzés"

Szégyeld el magad!

"Szerinted lesz idő,mikor az egész Földön,mindenki mélyrehatóan megakarja érteni a világot?"

Ezt pont te kérdezed?

Aki pár csillagból meg néhány földkupacból akarja megismerni a világot.

Egyszer már le írtam neked, hogy ismerd meg vagy, hogy mi az, de mintha a falnak beszélnék állandóan.

Ennyit ér ha egy hívő az ateistának beszél, eggyik fülén be a másikon ki.

"De szerencsére nem a vallási kábultak fogják meghatározni a jövőt,hanem az értelmiség ami lássuk be:el ateistásodik."

Tényleg így gondolod? "El ateistásodik"?

Hát szalag nem vagy piskóta, semmitsem tanultál eddig.

Gondolom ezt te tudud hogy értelmezd, a multkori beszélgetésünk alapján.

2013. aug. 19. 11:18
 18/27 anonim ***** válasza:
53%

Figyi.Amit elmondtál nekem oldalakon át az egy kusza,paradoxonokban fürdő,és logikai bukfencektől megnyomorodott elképzelés.Miért kéne hogy hasson rám?Ha egy A TV-s jósnéni ötszázezertrilliócsillió oldalon keresztül magyarázza nekem a faxságait,akkor az n+1-dik írása se fog érdekelni,mert már alapjaiban hibás és hülyeség.

És különben a múltkorira visszatérve:Ott már eléggé terjengett az égett szag amikor elkezdted vázolni azt hogy Isten a tanár,mi meg iskolások vagyunk...

Akit érdekel maknyiagy kommentje az nézze meg ezt a kérdést:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..

És katy:A JT-sek már vagy több mint 100 éve azt hangoztatják hogy az utolsó napokban vagyunk.Csak hogy egy szép nagy számot mondjak,ez 1881-től számolva körülbelül:48347 nap

HOGY A JÓÉLETBE LENNÉNK AZ UTOLSÓ NAPOKBAN?????!!!!!!!

2013. aug. 19. 15:28
 19/27 Ozmium42 ***** válasza:

Nem jól látjátok a dolgot szerintem. Néha látogassatok el áltudományos, ezotériás, természetgyógyászos oldalakra, és akkor látni fogjátok, amit én. Az esetek többségében nem a tudományos magyarázat hiányáról van szó, vagyis nem a fehér foltokat töltik ki vallásos magyarázatokkal, hanem épp ellenkezőleg: tudományos nyelvezetet használnak, de elvetik a hivatalos tudományos álláspontot. Sok esetben pofátlanul hazudnak!

Jól demonstrálja a jelenséget, amit egy videóban láttam nem olyan rég.

Egy állítólag volt orvos nő azt fejtegeti, hogy az oltásokkal betegséget fecskendezünk magunkba, és micsoda bolondság ez, hogy ettől várjuk, hogy meggyógyuljunk!

Az állítás könnyen cáfolható, van tudományos (pofon egyszerű) álláspont, mégis szenzációsabb, mint az igazság, hogy most aztán lerántjuk a leplet a gonosz gyógyszerlobbiról, és itt van ez a nő, aki egész életében orvos volt, de mégis "kiugrott", mert meglátta az igazságot, és ő biztos jobban tudja, mint te!

Mivel az emberek nem úgy születnek, hogy koruk teljes tudománya a fejükben van, és életük végéig sem fognak eljutni odáig, ezért az ilyen módszereknek mindig számosan be fognak dőlni.

A másik eset a mindent gyógyító csodaszerek listája, ahol a tudatlansághoz a hamis remény is párosul. Vagy a "mérgek", amivel a háttérhatalom ki akarja irtani az emberiséget, itt a tudatlansággal a paranoia párosul.

Ott van még a végtelen ingyen energia története, amiről elég annyi hazudni, hogy az olajlobbi nem engedi teret nyerni, és máris van rá egy csomó vevő.

Egyszerűen reménytelen, hogy valaha is eljön olyan kor, amikor nem lesznek többé naiv, könnyen becsapható, és ravasz, az emberek hiszékenységével visszaélő emberek.

(Én egyébként nem ateistaként írom mindezeket)

2013. aug. 19. 15:43
 20/27 anonim ***** válasza:
Ozmiumnak is igaza van!
2013. aug. 19. 15:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!