Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Szerintetek mikor fog végre...

Szerintetek mikor fog végre eltörlődni az összes vallás, babona és misztikum a Földről?

Figyelt kérdés
A tudomány, ahogy fejlődik, egyre tarthatatlanabbá válik az összes ősi vallás és babona (gondolok itt a szellemekre, démonokra, jósnőkre, stb). Mikor fog az emberiség felvilágosodni és rájönni arra, hogy semmilyen misztikus dolog és istenek nem léteznek, mert bármit meg fogunk tudni magyarázni a tudomány módszereivel? Pár száz év, vagy esetleg több ezer?

2013. aug. 18. 22:13
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem sosem. Én ateista vagyok de mikor van egy baleset rengeteg ember fohászkodik.
2013. aug. 18. 22:25
 2/27 anonim ***** válasza:
89%

Soha.

Az emberek egy jelentős részének szüksége van és lesz hitre.

Én nem vagyok vallásos, de azt érdemes lenne végre elfogadni, hogy a vallások manapság már nem "tudománypótlékok", nem az univerzum tudományos megismeréséről szólnak, hanem egy spirituális igényt töltenek be. Teljesen más a kettő funkciója.

2013. aug. 18. 22:39
 3/27 anonim ***** válasza:
34%

Európában és Amerikában pár száz évet adok a ma ismert vallásoknak, mert annyi idő alatt eljut oda a tudomány, hogy konkrét magyarázatokat ad a természetfeletti dolgokra, és a megmagyarázhatatlan kérdésekre. Ha már mindenki tudja mi az a valóság, képtelenek lesznek hinni bármilyen istenben.

Ázsiában még ennél is kevesebbet, hiszen ott azért fejlettebb a társadalom, és már most is elég nagy a vallástalanok aránya.

Közel-keleten ill. Afrikában tippem sincs, mivel ott ma is nevetségesen elvakultak az emberek, pl. gyakran fordul elő, hogy ateistákat és keresztényeket ölnek, vagy a szíriai sííta-szunnita belharc. Mi már a középkorban kinőttünk az "én istenem jobb ezért megöllek" dumából, ők meg még mindig itt tartanak.

Egyébként a keresztény és zsidó területeken folyamatosan nő az ateisták száma, néhány évtized és mi leszünk többségben :D

2013. aug. 18. 22:56
 4/27 anonim ***** válasza:
4%

2-dik válaszolónak!

Az embereknek mindig is szükségük van és lesz a hitre.

Hit nélkül nincs élet!

Te pedig ne keverd össze a vallást és a hitet.

A vallás a hitt az egyház,ezek mind külön fogalmak csak az emberek sokasága nagyon összekeverik a fogalmakat.

Pl.: a Jézust is összekeverik az Istennek és fordítva vagy, egy és ugyan annak tekintik mind kettőt.

A kérdező kérdésére a válaszom : Magasabb tudatossági szint elérése esetén van rá nagy esély. Tarnóczy Vilmos www. kvantumklub.hu

2013. aug. 18. 23:05
 5/27 acelsziv ***** válasza:
51%

"Mi már a középkorban kinőttünk az "én istenem jobb ezért megöllek" dumából, ők meg még mindig itt tartanak. "

Szóval akkor Srebjenicánál a mohamedán hitük miatt megölt többezer embert nem ezért ölték meg? És ez mindössze 17 éve volt...

2013. aug. 18. 23:24
 6/27 anonim ***** válasza:
54%
Van különbség a vallási háború és a háborús népirtás közt. A srebrenicai mészárlás célja Szerbia araboktól való megtisztítása volt, nem mondom hogy kisebb bűn, de nem ugyanaz. És elmebeteg emberek mindig is lesznek, a vallás csak fokozza ezt, és egy isten nevében nem tűnnek olyan rossznak a rémtettek, mint a keresztes hadjárat tömeggyilkosságai.
2013. aug. 18. 23:50
 7/27 anonim ***** válasza:
Nem fog eltörlődni, de ez addíg nem baj, amíg a babonák alapján nem hoznak súlyos döntéseket. Amíg lesznek a tudomány által meg nem válaszolt kérdések, addíg a hívők magyarázhatják azt a saját elméleteikkel, márpedig akárhogy fejlődik a tudomány, ilyenek midíg is lesznek. A fontos az, hogy ne álljunk meg ott, hogy a magyarázat keresése helyett beérjük egy ál-magyarázattal.
2013. aug. 18. 23:59
 8/27 anonim ***** válasza:

Teljes mértékben soha nem fog eltűnni.

Rengeteg dolgot nem tudunk, amire elméleteket találunk ki, ami vagy igaz, vagy nem.

Lesz még szerintem sok nagy meglepetés a tudományos életben is. Eddig is volt, ezután is lesz. A misztikum nem baj, mert azt jelenti, hogy van, amit még nem tudunk. A baj ott akkor van, ha erősebb lesz, mint a tudomány. De ettől manapság nem kell félni, mert a tudmány erősebb, csak még nem tudni mindent. Valószínűleg, soha nem fogunk tudni mindent. AZ ember meg gondolkodik.

Régi filmek, könyvek, amik a fantázia világában játszódtak, már megvalósultak.

A misztikum és a tudomány kerülgeti egymást. A babona más. Az butaság. Kell a misztika, különben nem fejlődnénk, mert nem szeretnénk gondolkodni, és új dolgokat megismerni.

A kezdő lépcső egy elgondolás, amit csak sejt, érez valaki, és utána jár. A felfedezések vagy ebből alakultak ki, vagy a véletlenből.

2013. aug. 18. 23:59
 9/27 anonim ***** válasza:
Pont a vallás nem fog SOHA eltörlődni... De igazából ezen ne rágódj aki nem hisz és nem vallásos az soha nem fogja ezt megérteni ahogy én sem a sok embert akik egy rossz videóval közelről levideózott legyet is UFO -nak hisznek...
2013. aug. 19. 00:00
 10/27 anonim ***** válasza:

4-es:

Második vagyok, természetesen tudom mi a különbség hit és vallás között, a kérdés nem csak vallásra vonatkozott, de valóban nem fogalmaztam pontosan, spirituális jellegű hitre gondoltam az első bekezdésben, és az azoknak keretet adó vallásokra a másodikban. A vallási intézmények a jelen formájukban nem tudom meddig maradnak fenn, úgy gondolom amíg igény lesz rájuk, de nem hinném, hogy a közeljövőben ez eltűnne az emberekből.

2013. aug. 19. 00:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!