Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Téged nem idegesít a templomok...

Téged nem idegesít a templomok állandó és felesleges harangozása?

Figyelt kérdés
2013. aug. 16. 00:50
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
55%

A harangszó pontosan úgy bele tud illeszkedni a csenbe, mint sok más zaj. Kiskoromban vasútállomás mellett laktunk. Egyfolytában vonatok jöttek, mentek, később hangosbemondó ordította, hogy a harmadik vágányról "orsvonat" indul, a vágány mellett, kérem, vigyázzanak, de sohasem zavart, mert az ember megszokja. Amikor később, a kollégiumból hazamentem, napokig nem tudtam aludni ezek miatt.

Ha elmész egy trágyadomb mellett, az büdös. Ha nekiállsz arrébb lapátolni, két perc múlva már nem érzed, mert belefásul az orrod. Ilyenek a hanghatások is.

2013. aug. 25. 13:04
 32/34 anonim ***** válasza:
35%

Valóban túl sokszor és főleg sokáig harangoznak!

Én mintegy 200 m-re lakom a templomtól és azt mondom már megszoktam. Át kéne gondolni, hogy tényleg kell-e naponta x alkalommal kongatni - hosszú percekig.

Szerintem elég lenne délben és a vasárnapi mise előtt!- Rövidebben.

2013. aug. 25. 19:52
 33/34 anonim ***** válasza:
77%
Három falunak van egy papja,heti egy mise van,a templom egész héten zárva van,de reggel,délben este bekapcsol az automata harang.A papnak bármi kérdést feltenni csak két faluval odébb,hivatali időben lehet,de ilyet még ott sem illik megkérdezni,legalábbis ettől a paptól nem.A templom díszítője és az egyházadó beszedője adta ezt az információt,de a rendszeres harangozás indokát ő sem tudta megmondani,Érdekes,akkor kinek,és miért is szólnak a harangok?
2013. aug. 26. 09:29
 34/34 anonim válasza:
77%
Néha. De ez van.
2013. szept. 1. 17:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!