Nem, mert nem vagyok idegbeteg. Ha közel lenne is hangos lenne vala, akkor biz östen zavarna e hangos zaj, mely tényleg lenni felesleges és bosszantò. Bár tuti van akit megnyugtat vagy erre alszik el :D Bezony mondom néked.
2013. aug. 16. 00:57
3/34 anonim válasza:
Nem, pedig három házzal odébb van egy harangtorony. Mondjuk csak naponta háromszor harangozik: hajnali ötkor, délben és este hétkor. Én már megszoktam, észre sem veszem.
2013. aug. 16. 01:07
4/34 anonim válasza:
Nem, kedvelem a harangszót. Laktam templom mellett, nem volt semmi bajom.
Most úgy 5 km-re van a legközelebbi templom, de nekem így is jó :)
A magas hangú, állandóan ugató kiskutyák, az 50 köbcentis megfúrt kipufogós p*csköszörűk, az autóriasztók és a mulatós dalok bömböltetése a kertben, ezek tudnak zavarni igen nagyon. Plusz a szúnyogdöngicsélés. A harangszó nem.
2013. aug. 16. 01:12
5/34 anonim válasza:
Nem, pedig nem vagyok vallásos.
2013. aug. 16. 01:19
6/34 anonim válasza:
Sajnos messze lakom a templomtól. Nem vagyok keresztény, de a harangozásnak az a célja szerintem,hogy emlékeztessen Istenre!
2013. aug. 16. 03:46
7/34 anonim válasza:
A harangozást, azért vezették be mert bizonyos alkalmakkor azzal hívják a híveket misére.
De a harangot azért is használták, hogy a veszélyt jelezzék a közelben levőknek, ilyenkor ahogy szokták volt mondani, félre verték a harangot.
Ugyanakkor az időt is ezzel jelzik, némely helyen.
Igazából csak akkor zavar, amikor olyat teszek amihez csendre lenne szükségem.
Az más dolog, hogy magam is feleslegesnek tartom.
De tiszteletben kell tartani a más hitű embereket.
Katy Weaver
2013. aug. 16. 05:14
8/34 A kérdező kommentje:
Nemcsak ...órakor jelez. Hazamegy az ember éjszakásból,vagy csak pihenni szeretne,erre szétterítik a nagy zajt,mintha figyelmeztetne a kereszténység erős hagyományaira. Ezt a kolompolást nem lehet megszokni,mert feleslges,szerintem. Persze más a déli harangszó -Nándorfehérvári diadal-,sokszor már sok.
2013. aug. 16. 05:40
9/34 manufa válasza:
De jó neked, hogy csak ennyi problémád van...
2013. aug. 16. 06:12
10/34 anonim válasza:
Általában reggel és este 7-8 órakor, és délben harangoznak. Vagy akkor, ha halottra harangoznak. Nincs ebben semmi idegesítő.
Sokkal idegesítőbb, ha pihenni szeretnék a motorok-autók zaja, a szomszéd fűnyírója stb.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!