Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Téged nem idegesít a templomok...

Téged nem idegesít a templomok állandó és felesleges harangozása?

Figyelt kérdés
2013. aug. 16. 00:50
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
65%

Idegroncs lehetsz, ha a haragozás zavar.

Abszolút nem vagyok vallásos, sőt... szerintem a vallások az emberiség megrontói, de a harangzúgás engem megnyugtat.

Ahogy az előttem szólók megírták, millió más paraszt dolog van, ami inkább zavaró...

2013. aug. 16. 09:29
 12/34 anonim ***** válasza:
33%
De, ha be van zárva az ablak megfulladok, ha nyitva van akkor 5 órakor felkelt a tetves harangszó
2013. aug. 16. 09:59
 13/34 anonim ***** válasza:
80%
Én laktam olyan helyen is, ahol szemben volt egy templom, de ezen kívül 300 méteres körben volt még 4, mindegyikben harangoztak, de soha egyetlen egyszer sem zavart. Egyébként nem vagyok vallásos. Ha téged zavarnak, az már az idegbetegség súlyos foka, fordulj orvoshoz.
2013. aug. 16. 10:20
 14/34 anonim ***** válasza:
38%
Olyan helyen lakom, hogy széliránytól függően három templom harangját is hallgathatom, nem mondom, hogy idegesít, de zavar, mert értelmetlennek tartom. Soha nem fogom megérteni, mi a francnak kell folyton harangozni. Aki annyira hívő, úgyis tudja, mikor kell mennie, nem? Ha már nem tud otthon hinni, csak a templomban... Reggel hétkor ki megy misére? Ráadásul errefelé nem is pontosak a harangok, viszont öt percig konganak :)
2013. aug. 16. 10:39
 15/34 anonim ***** válasza:
78%

Nem zavar, sőt szeretem.

Ha a kertben vagyok, nincs nálam óra. Kondít egyet a harang, tudom hogy valahány óra negyed van, kondít kettőt, tudom hogy fél van, és igyekezzek a munkával, mert mondjuk egész órára oda kell érnem valahova.

A felfúrott kismotorok visítása, autókból dübörgő "tuc-tuc" nagyon zavar, sőt idegesít.Amikor autót még nem is látok, csak a dallam nélküli lüktetést hallani. Ezek mellett a vezető nem hallja a környezetében történő dolgokat, legyen az egy mentő vagy bármi más szirénája, vagy csak egy autóstárs kürtjelzése forgalmi okok miatt.

Az átalakított kipufogók robaja

közúti forgalomban szintén zavar, egy autóversenyen, vagy bármi autós fesztiválon viszont természetesnek tartom.

2013. aug. 16. 11:09
 16/34 anonim válasza:
77%

Neked valami idegbajod van, hogy idegesít a harangszó. Én nem igazán veszem észre pedig 2 templom között lakom. Bár inkább megnyugtató mint idegesítő.

De téged miért idegesít ez?

2013. aug. 16. 11:17
 17/34 A kérdező kommentje:
Nem vagyok idegroncs,sőt,...csak sokszor a nyugalom megzavarására alkalmas eszköznek tartom,persze emellett sok egyéb dolog is van,szomszéd,motorjáratás...stb,csak ez egész lakónegyedeket beterít és olyan nagy szükség nincs a harangszóra. Persze csak szerintem...
2013. aug. 16. 12:00
 18/34 balkalolka ***** válasza:
68%
hidd el nekem hogy a gépmüezzin sokkal irritálóbb.. naponta ötször, jálláááááááááá
2013. aug. 16. 14:32
 19/34 anonim ***** válasza:
68%
EGYET ÉRTEK A4-ES VÁLASZOLÓVAL.A harangszó zavar legkevésbé: szép a hangja,érces dallamos mégis,és néhány prcig szól.Bezzeg akocsikban a mélynyomó,szubláda,vagy ugyan ez házakban.A tum-tum km.re hallatszik,a kutyák csaholása,vicsatolása mikor este aludni szeretnél.Ezek a zajok az idegesítőek.Persze ez inkább vidékre jellemző.
2013. aug. 16. 15:49
 20/34 anonim ***** válasza:
78%
Gondolom, egyenfuggo, hogy mi tetszik es mi nem. En sem szeretem tulzottan a harangozast; hoszabb ideig laktam egy erdelyi varosban, ahol sok katolikus / reformatus templom volt, es sokszor eleg faraszto volt a harangozas. Most Bukarestben lakom, itt a templomokban nem harangoznak, hanem kalapalnak, amit kifejezetten megnyugtatonak talalok (persze van, aki eppen ettol maszik a falra).
2013. aug. 16. 19:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!