Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Isten miért az embert teremtet...

Isten miért az embert teremtette tökéletesnek?

Figyelt kérdés
Sokban hasonlítunk pl. a többi emlős állathoz. Ugyanúgy eszünk, szaporodunk. Miért nem két vaddisznót teremtett a paradicsomba?
2009. okt. 25. 22:06
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
0%

"A tegnapi 22:36-os számára pedig erősen ajánlok egy általános iskolás történelem és biológia tankönyvet olvasgatásra. Roppant hasznos, ha már az ember fejlődésére kíváncsi. Abban le van írva részletesen az ember fejlődésének különböző lépései. Ugyan vannak még kérdéses részletek, melyről a biológusok meg a régészek vitatkoznak, de abban egyetért mind, hogy nem 6 nap alatt fejlődött ki az ember. ;)"

Nos én vagyok, akiről írsz. Neked meg azt ajánlanám, hogy alaposan vizsgáld meg a másik oldalt/oldalakat is, mert lehet, hogy lemaradtál valamiről!

Arra kértelek, hogy vezesd le részletesen a törzsfejlődés lépéseit, vagy mutass olyan forrást, ahol ez meg van. Erre te az általános iskolás tankönyvekkel jössz! Akkor nagyon tudlak sajnálni, mert nagyon becsaptak, bár még nem tudsz róla.

Tudod mi az, hogy RÉSZLETES levezetés? Kb. annyi, hogy (a mese szerint) az "anyag sajátosságaiból" hogyan is, minek a hatására szerveződött össze a fizikai világunk olyanná, amilyennek látjuk?! Milyen törvények formálták ilyenné a földet és az életet?! Jó lenne az atomok szintjén, a DNS-t sem kihagyva, bizonyítható tényekkel igazolni, hogy erre az anyag magától képes, mert amíg ez nem megy, addig a mesétek csak tervező pótlék!

Mellesleg, ha volna egy kis rálátásod erre az oldalra is, akkor tudnád, hogy a 6 (24 órás) napos teremtést csak egy elég szűk réteg vallja a hívők közül. Mivel a "nap" szó ez esetben a Bibliában korszakokat jelent.

És a tudósok még abban sem értenek "mind" egyet, hogy lehet-e 6 szó szerinti nap, vagy sem, mint ahogy rengeteg másban sem!

2009. okt. 27. 01:02
 22/29 anonim ***** válasza:
78%

Ugye nem erre az áltudományos maszlagra gondolsz, mikor azt írod, hogy nézzek utána? :)))

[link]

Javaslom hasonló témában az alábbi - szintén gyakorikérdéses - topik elolvasását az elejétől a végéig:

http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__termeszettudomanyo..

Az egyik oldalon (evolúció) érvek sorozatát láthatod. Ellenérvet a másik fél részéről nemigen. De beszállhatsz oda, hátha sikerül megdöntened (igaz, nagyon régóta nem volt ott beszélgetés). ;)

2009. okt. 27. 08:30
 23/29 anonim ***** válasza:
13%

Vagyis sehol sem található olyan részletesen kidolgozott, bizonyító erejű munka, ami levezetné a materialisták filozófiáját?

Erről beszélek én, nem pedig a rengeteg spekulatív "bizonyítékról", amit ezernyi álérv formájában tálalnak az evolucionisták.

Valójában rengeteg érvet felhoztak már ellene, és ezeket nem tudják cáfolni, csak ködösítenek.

És azt a módszert alkalmazzák a legfőbb érvként, amit te is az ÉRTEM oldallal kapcsolatban hangoztatsz. Igyekezel minden lehetséges módon lejáratni, de a legkevesebben tudnak csak ellene bizonyítani valamit az adott tárgyban, és az sem perdöntő.

A ködösítés mesterei vagytok.

Ha részletes bizonyítékokat kér tőletek valaki, akkor porhintés a válasz! És erre nem indok, hogy "Istent" sem lehet fizikai eszközökkel bizonyítani, hiszen ezzel a Biblia is egyetért. Nem is ilyen módszerekkel kell bizonyítani a létét! Más módszerek viszont vannak és cáfolhatatlanok, többek között ezzel foglalkozik az ÉRTEM tudományos közössége!!!

Felismerhető-e valamiről, hogy tervezett? Igen, vagy nem? Egyenes válasz kellene a ködösítés helyett!

[link]

2009. okt. 27. 14:13
 24/29 anonim ***** válasza:
27%

Ja igen, az ajánlott oldalon Sytka 8 könyvet mutat be nagyon ügyesen. Ezeket neked sem ártana átolvasgatnod, mert nyilvánvalóan kevés a pontos információd a másik oldalról!

Hidd el, a legtöbben nem a beléjük nevelt szolgai vallásosságot terjesztik ezeken az oldalakon, hanem éppen hogy saját meggyőződésből írnak evolúció ellenes kritikát.

2009. okt. 27. 14:18
 25/29 A kérdező kommentje:
A hívők még a bibliát sem tudják egységesen értelmezni. Vitatkoztok a teremtés idejéről, hogy nem 6 napot, hanem korszakot jelöl. Fogalmatok sincs róla hogy néz ki isten. Jöttök azzal, hogy a bibliát már szimbolikusan kell értelmezni. Van nektek valami leírás róla, hogy mi mit jelent benne? Vagy amit te belegondolsz az a jó? Elvárjátok a bizonyítékokat, de ti semmit sem tudtok bizonyítani, mindig csak egy könyvre hivatkoztok, amit mindenki úgy értelmez, ahogy neki megfelel.
2009. okt. 27. 14:48
 26/29 anonim ***** válasza:
27%

Ha kérdéseid vannak, akkor tanulmányozd a Bibliát tudományos igényességgel és objektivitással. Ebben nagy segítségedre lehetnek pl. Jehova Tanúi.

"Elvárjátok a bizonyítékokat, de ti semmit sem tudtok bizonyítani, mindig csak egy könyvre hivatkoztok, amit mindenki úgy értelmez, ahogy neki megfelel."

Ez vallomás és vádaskodás akar lenni egyszerre?

Az zavar, hogy a Biblia értelmezésében is van néhány dezinformáció? Hogy sokan erénytelen okok miatt nem a valóságot tanítják belőle? Attól még egy az igazság.

Különben nagyon egyszerű a hamis állítások, a hazug tanítások leleplezése a bibliából. Ez nem érinti az egész bibliát, csak bizonyos részeit, melyekkel egyesek manipulálnak. Ez azért van, mert sok egyházban fontosabbak a "szenthagyományok", mint az igazság. Ez a híveik cselekedeteiben is jól meglátszik, és lehet ezek miatt a valódi, kezdeti, Krisztusi kereszténységet is elítélni. Pedig ez olyan, mint a amikor a fürdővízzel együtt kiöntik a gyereket is!

Jó lenne tájékozódnia annak, aki a vallás fonákságai miatt elítél minden istenhitet, és elveti a tervezés gondolatát. Tagadhatatlan, hogy nagyrészt ez okból létezik a materializmus!

2009. okt. 27. 15:19
 27/29 anonim ***** válasza:
100%

Komolyan mondom nevetséges. :D

De nem győzködöm a hívőket. Nekem nem érdekem, hogy úgy gondolkodjanak, mint én. A világ sokszinűen szép. És ha nem lennének hívők, röhögni sem tudnék ilyen jóízűeket! ;)))

2009. okt. 28. 08:12
 28/29 anonim ***** válasza:
100%

az evolúciót nagyon elvető hívőnek:

Én azt nem értem, mikor ezzel jöttök, miért nem kér tőletek senki pontos tárgyi bizonyítékot arról, hogy isten van.

Itt egy elmélet, amire ha kis hézagokkal is, de vannak bizonyítékok, meg ott egy másik, amire egyáltalán nincs. Te mégis a másikat fogadod el, arra hivatkozva, hogy az előbbi hiányos.

De lehet hogy csak szerintem hiányzik belőled a logika, persze, szóljatok ha így van.

2009. okt. 28. 16:54
 29/29 anonim ***** válasza:

Az ember tökéletes,ezt most hallom először.

Az egyik ismerősöm ,azt mondta, hogy ha nem lenne hatalom,meg rendőrség,meg megtorlás, ki nem ugorna reá az első nőre ,hogy közösüljön vele akár az állat.

...........

A válaszom arra ,hogy miért az ember..

Mert mi is istenek vagyunk,akik megunták az ambróziát zabálni az istenekkel,ezért lejöttek a földre.

Egyébként milyen hülyeség az,hogy csak egy isten van?

Ahol egy akad ,van ott több is.

2010. nov. 6. 15:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!