Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Isten miért az embert teremtet...

Isten miért az embert teremtette tökéletesnek?

Figyelt kérdés
Sokban hasonlítunk pl. a többi emlős állathoz. Ugyanúgy eszünk, szaporodunk. Miért nem két vaddisznót teremtett a paradicsomba?
2009. okt. 25. 22:06
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
70%
Mert ez az egész egy mese, kb. csipkerózsika szinten van. Nem Isten teremtett minket, mi fejlődtünk ilyennek.
2009. okt. 25. 22:14
 2/29 anonim ***** válasza:
80%
Jaja, 1 kis történelem és földrajztudás nem árt... :P
2009. okt. 25. 22:18
 3/29 A kérdező kommentje:
Gondolom észrevettétek, hova írtam
2009. okt. 25. 22:20
 4/29 anonim ***** válasza:
100%
hol van itt a tökéletes?
2009. okt. 25. 22:20
 5/29 anonim ***** válasza:
100%
Nem tökéletes az ember :D... szóval alapból bukott a kérdés :S
2009. okt. 25. 22:25
 6/29 anonim ***** válasza:
37%
Mert a saját képére formálta az embert és Isten úgy néz ki kb. mint mi és nem úgy Uram bocsáss mint az az állat amit te irtál...
2009. okt. 25. 22:26
 7/29 anonim ***** válasza:
70%

Bár nem tudom fejből idézni a Biblia erre vonatkozó szakaszát, de úgy tudom, Isten az embert nem tudatosan tökéletesen teremtette, hanem "csak" a saját képmására alkotta. A keresztény vallás pedig úgy van felépítve, hogy abban az Isten a tökéletesség megszemélyesítője, ezért lett az ember is tökéletes.

Ha tudományos szempontból nézzük: az ember borzasztó önző lény, ezért magát gondolja tökéletesnek és ha azt vesszük, hogy az egész vallás csak az emberi elme szüleménye, akkor is érthető a dolog, hiszen az ember nem tud magánál tökéletesebb élőlényt elképzelni, tehát számára a legfőbb tökéletesség szimbóluma (jelen esetben az Isten) is emberformájú.

2009. okt. 25. 22:26
 8/29 anonim ***** válasza:
17%

"mi fejlődtünk ilyennek."

Igen? Érdeklődve hallgatnám a történetről szóló részletes mesédet! Ne hagyjál ki belőle izgalmas és fontos, részleteket, melyek összekötik az eseményeket egymással, mert nem tudom követni a cselekményeket, és a poént nem fogom érteni, vagy tán dráma lesz ez a szép történet?

Az állatok most valójában sokkal kevesebb betegséggel rendelkeznek, mint mi, emberek. Tehát jelenleg az ember "tökéletlenebb", mint az állatok.

A kérdés szó szerinti elemzése pedig nem vezet sehova, hiszen milyen választ tud adni az emberek közül valaki erre?

2009. okt. 25. 22:36
 9/29 anonim ***** válasza:
20%
Mert volt fantáziája, arányérzéke és egy egyedüli, csodálatos dolgot akart alkotni. Sikerült is neki!
2009. okt. 25. 22:36
 10/29 anonim ***** válasza:
92%
Az ember tökéletes? Ez nekem új... Pedig én hívő vagyok.
2009. okt. 25. 22:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!