Isten miért az embert teremtette tökéletesnek?
Bár nem tudom fejből idézni a Biblia erre vonatkozó szakaszát, de úgy tudom, Isten az embert nem tudatosan tökéletesen teremtette, hanem "csak" a saját képmására alkotta. A keresztény vallás pedig úgy van felépítve, hogy abban az Isten a tökéletesség megszemélyesítője, ezért lett az ember is tökéletes.
Ha tudományos szempontból nézzük: az ember borzasztó önző lény, ezért magát gondolja tökéletesnek és ha azt vesszük, hogy az egész vallás csak az emberi elme szüleménye, akkor is érthető a dolog, hiszen az ember nem tud magánál tökéletesebb élőlényt elképzelni, tehát számára a legfőbb tökéletesség szimbóluma (jelen esetben az Isten) is emberformájú.
"mi fejlődtünk ilyennek."
Igen? Érdeklődve hallgatnám a történetről szóló részletes mesédet! Ne hagyjál ki belőle izgalmas és fontos, részleteket, melyek összekötik az eseményeket egymással, mert nem tudom követni a cselekményeket, és a poént nem fogom érteni, vagy tán dráma lesz ez a szép történet?
Az állatok most valójában sokkal kevesebb betegséggel rendelkeznek, mint mi, emberek. Tehát jelenleg az ember "tökéletlenebb", mint az állatok.
A kérdés szó szerinti elemzése pedig nem vezet sehova, hiszen milyen választ tud adni az emberek közül valaki erre?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!