Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Szerinted helyes, hogy Jehova...

Szerinted helyes, hogy Jehova Tanúi a gyerekeiket kötelező érvénnyel viszik a közösségbe, már akár 2-3 éves kortól?

Figyelt kérdés
Van egy ismerősöm, 35 éves,még nem volt barátnője,horgászat,sportok...semmi. Össze van szakadva,szánalmasan,egészségtelenül néz ki. Èlet ez így?5 éves korától rángatták a "közösségbe" most meg egy csődtömeg.

2013. aug. 1. 07:04
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
38%

Sziasztok!

"Csak jehova tanúival barátkozol?"

Ez érdekes kérdés, egy mondást juttat az eszembe:

Akinek sok barátja van annak egy sincsen / mielőtt kicsavarná valaki: nem a Jehova Tanúi állították, de benne van az igazság: az embernek csak pár valódi barátja lehet.

Hála Istennek nekem vannak páran és mivel közös az érdeklődésünk és a világról alkotott nézetünk valóban a testvéreim.

Jó ismerősök, persze rengeteg van, sokan a munkámmal kapcsolatban, rokonaim ..., de ők, számomra nem a barát kategória, inkább ismerősök.

"Neked nincsenek természettudományos ismereteid"

Köszönöm, kedves vagy.

Ez tudod attól függ milyen szinten kérdezed, valóban nincsen ilyen diplomám, de azért elég jól átlátom a punktuációs evolúció is.

Pontosan mire irányult a kérdésed / ha nem csak lehülyézni szerettél volna/?

A természettudomány és a születésnap, névnap, mesék .... közötti kapcsolatot sajnos valóban nem látom át, mit akarsz ezzel mondani?

"Beth Sarim"

Igen, tudom mire gondolsz és mire akarod felhasználni - én másképpen gondolkodok róla és nem a Kozák úr tanaiban hiszek ezzel kapcsolatban.

2013. aug. 10. 16:31
 32/42 A kérdező kommentje:

Kedves 31#-es!

Egyszóval a barátaid is J.T.-i. Akkor nálatok mindn szép és minden jó. Egyáltalán miről beszélgettek? Ha mindenről ugyanazt gondoljátok,akkor nincs miről beszélgetni. Hol marad az egyéniségek,néztek különbözősége,hol marad a szellemi fejlődés???Àtlátod az evolúciót? Enyhén szólva is vicces? Akkor hogy-hogy még J. T. vagy? A Beth Sarimot már feltettem egy kérdésemben,hogy történt. Ha nektek mást kommunikálnak lécci írd meg priviben,kíváncsi lennék,benneteket mivel hülyítenek?De tudom,az Armagedonnal való állandó fenyegetés és felszínen tartása a J. T. jolly jókere.

Rossz lehet korlátok között élni,hogy Amerikából egy csapat vénember utasítson arra,mit gondoljatok a világról és önmagatokról. Picit szánalmas...

2013. aug. 12. 08:21
 33/42 A kérdező kommentje:
Csak még annyit,a gyerekeidtől elveszed a születésnap,karácsony..,az ünnepek örömét és emelkedettségét csak azért,mert te tévúton haladsz és a környezetedet is erre akarod kényszeríteni. Mert a gyerekeidet ráerőszakolod erre,úgy,hogy halvány lila f*ngod sincs a világról. Uff...
2013. aug. 12. 08:47
 34/42 anonim ***** válasza:
Szerintem is önző dolog megfosztani őket ilyen élményektől, szegény bemegy az iskolába megkérdezik mit kaptál karácsonyra, erre azt mondja hogy semmit... hát elég lehangoló. Van egy muszlim ismerősünk, amikor ide költöztek Magyarországra a gyerekeik kicsik voltak, átvették az itteni szokásokat hogy a gyerekek ne érezzék magukat annyira idegennek, ezért mindig megtartották az ünnepeket, amikor pedig felnőttek választhattak hogy mit akartak. Végül is ők is vallásos muszlimok lettek, felnőttként nem tartják már az ünnepeket, de a gyerekeiknek ők is fogják. Ez így volt normális szerintem hogy ők dönthették el mit akarnak, nem pedig rájuk tukmálták, hogy már pedig kisfiam te nem karácsonyozol, meg nincs szülinap ...
2013. aug. 12. 12:35
 35/42 anonim ***** válasza:

"Csak jehova tanúival barátkozol?

egy igen-nem kérdésre se tudsz igennel, vagy nemmel válaszolni?

meg eleve feltételezel reakciókat, te se vagy rendben lelkileg, szerintem

2013. aug. 12. 12:51
 36/42 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Kedves kérdező!

"Csak még annyit,a gyerekeidtől elveszed a születésnap,karácsony..,az ünnepek örömét és emelkedettségét csak azért,mert te tévúton haladsz és a környezetedet is erre akarod kényszeríteni."

Tudod én az összes hülye ünnepet elcseréltem volna ha lett volna az életemben egy igazi anya aki tényleg szeret. Gondoskodott ő rólam is ,minden fizikai dolog megvolt. Mert nálunk volt karácsony, szülinap meg a többi és voltak finom kaják, fadíszítés, ajándék stb. Meg nagy volt az érzelmi töltöttség is. De az az igazi családias hangulat az valahogy csak nem akart össze jönni.

Nem a tanúkat védem távol álljon tőlem. De ezek az ünnepek egy kupac trágyát sem érnek ha valami nagyon fontos hiányzik. Na és akkor mi van ha az a gyerek nem ismeri meg ezeket az ünnepeket? De ha megkapja azt a szeretete és törődést ami kell egy gyereknek akkor ez egyáltalán nem lényeg.

De vajon egy állami gondozott gyerek az hogyan éli meg ezeket a nagyon "felemelő" ünnepeket?

2013. aug. 14. 11:35
 37/42 A kérdező kommentje:
Vidripi!Ebben igazad van. A szeretetet semmi sem pótolhatja,de az embernek van egy születésnapja...ez nem fontos? Bár ezi is csak hagyomány...nemcsak ezzel van baj,hanem a sok félretanítással és félreértelmezèssel,amit a tényekre épülő iskolai tananyag ellen tanìtanak egymás közt,aztán a gyerek hülye lesz a világ dolgaihoz!
2013. aug. 14. 12:23
 38/42 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Kérdező!

A félre tanítás alatt nem tudom hogy te mit értesz ,de igen sok dolog van amit szerintem is félremagyaráz az Őrtorony szervezet.

2013. aug. 14. 13:07
 39/42 A kérdező kommentje:

Vidripi!

Nézd meg a "A Jehova Tanúkat nem zavarja.." c. kérdésemet,azokra a félremagyarázásokra,szervezeti hazugságokra gondolok.

2013. aug. 14. 16:39
 40/42 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Kérdező!

Azokról hasonlóan vélekedek én is mint te.

2013. aug. 14. 22:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!