Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Szerinted helyes, hogy Jehova...

Szerinted helyes, hogy Jehova Tanúi a gyerekeiket kötelező érvénnyel viszik a közösségbe, már akár 2-3 éves kortól?

Figyelt kérdés
Van egy ismerősöm, 35 éves,még nem volt barátnője,horgászat,sportok...semmi. Össze van szakadva,szánalmasan,egészségtelenül néz ki. Èlet ez így?5 éves korától rángatták a "közösségbe" most meg egy csődtömeg.

2013. aug. 1. 07:04
1 2 3 4 5
 21/42 A kérdező kommentje:
Vidripi! Te csak szórakozol,vagy ennyire az iskola mellé jártál? József Attila,Thomas Mann ...a sor szinte végtelen maga a társadalmi etika! Vagy ennyire sötét lennél???
2013. aug. 3. 07:58
 22/42 A kérdező kommentje:
Vidripi! Nem akarok személyeskedni,de még mindig nem térek magamhoz. Rövid válaszaid hatalmas döbbenetet okoztak. Fizika,kémia,matematika...vs. vallás;számodra ez érdekes elképzelés a megalapozottságot illetően? Az etika a filozófia szerves része,egy irodalmi mű pedig annál idő és értékállóbb,minél inkább filozófiai. Újra megkérdezem; melyik bolygóról jöttél?
2013. aug. 3. 08:16
 23/42 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Arról a bolygóról ahol egy kicsit nagyobb Biblia ismerettel rendelkeznek mint te.

"Ugye ezt csak viccből kérdezed??"

Nem!

"Miért a Biblia például mi? Egész véletlenül nem szépirodalom"

Bocsánat! Részben igazad van. Definiáld te mit értesz szépirodalom alatt! Mert szerintem a Biblia jóval több mint szépirodalmi alkotás. Viszont ha csak egyetlen könyvét vizsgálod akkor az önmagában már teljes mértékben lehet szépirodalmi alkotás. De ha az egészet veszem alapul akkor már nem ilyen egyértelmű.

"József Attila,Thomas Mann ...a sor szinte végtelen maga a társadalmi etika! Vagy ennyire sötét lennél???"

Hoppá! Most világosodtam meg a Biblia nem csak és kizárólag etikai mű. Neked kevés az ismereted a Bibliát illetően. Fuss neki még egyszer. De csak hogy képben legyél az ismeret megszerzéséhez nincs szükség vallásos hitre. De a megismerés az lehetetlen nélküle.

"Nem akarok személyeskedni,de még mindig nem térek magamhoz. Rövid válaszaid hatalmas döbbenetet okoztak. Fizika,kémia,matematika...vs. vallás;számodra ez érdekes elképzelés a megalapozottságot illetően? Az etika a filozófia szerves része,egy irodalmi mű pedig annál idő és értékállóbb,minél inkább filozófiai. Újra megkérdezem; melyik bolygóról jöttél?"

Hát ha nem akarsz akkor most szólok hogy nagyon rosszul csinálod. Ugyan is személyeskedsz. Ezt csak tényként közlöm ne akadj rajta fenn!

A Biblia nem filozófiai alkotás.

2013. aug. 3. 20:55
 24/42 anonim ***** válasza:
NEM. Tiltani kéne.
2013. aug. 4. 00:40
 25/42 anonim ***** válasza:

Vidiripi

De azért hogy válaszoljak a kérdésre is.

Nem az a baj hogy a gyermekeiket elviszik egy közösségbe. Jobb mint ha egyedül otthon hagynák. A baj ott kezdődik hogy elvárják egy 2-3-4 éves gyerektől hogy nyugton legyen az összejövetel ideje alatt. Na ez a nagy baj. Szerintem.

Kellene egy játszó szoba vagy valami külön helyiség a gyerekeknek ahol rajzolnak vagy játszanak amíg a felnőttek hallgatják az igehirdetést. Mert egy ennyire fiatal gyermek mit ért az egészből? Hát nem sokat. S egyébként is a szülők dolga megtanítani gyermekeiknek az alapokat Istenről és a Bibliáról.

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__4..

Ennél a kérdésnél az 5. válaszoló ezt írja: "Még a legkisebb gyerekek is türelemmel, odafigyeléssel, jegyzeteléssel voltak elfoglalva,...."

Hívő ember vagyok! De ezt egyszerűen nem hiszem el. Azt elhiszem hogy vannak zseni gyerekek akik már 2-3 éves kortól tudnak írni-olvasni de kizárt dolog hogy rengeteg ilyen gyerek van. Ezért aztán ez az írás egyáltalán nem "életszagú" inkább olyan "MŰ" dolog majdhogynem reklám szöveg. Nem életszerű egyáltalán.

Jegyzeteléssel?!!! Na persze! Esetleg kaptak egy papírlapot meg egy ceruzát és firkáltak vagy rajzolgattak na de hogy jegyzeteltek volna. Hát szeretném én látni azokat a jegyzeteket.

2013. aug. 4. 07:05
 26/42 anonim ***** válasza:
71%

Szia!

Jehova Tanúja vagyok.

Édesanyám mindig elvitt az összejövetelekre.

Ma felnőttként /40/ magam járok.

Boldog házasságban élek és a barátaimnál is ezt látom.

Tudom, nem illek a kérdésbe - bocsi.

Lehet lepontozni érte:))

2013. aug. 4. 22:43
 27/42 anonim ***** válasza:
Csak jehova tanúival barátkozol?
2013. aug. 7. 11:49
 28/42 A kérdező kommentje:
Akkor Neked nincsenek természettudományos ismereteid,születésnap,névnap,a gyerekeidet nem a világra,hanem a mesékre neveled. Tudod mi az a Beth Sarim?
2013. aug. 7. 13:38
 29/42 anonim ***** válasza:
Az Ébredjetekből (is) szoktak művelődni.
2013. aug. 7. 14:15
 30/42 anonim ***** válasza:
Sajnos az én nővéremnek is átmosták az agyát :( Azóta bűntudat nélkül hazudik, amikor kérdezzük hogy Jehova szemében ez nem bűn ? akkor azt mondja hogy katolikusoknak hazudni nem az ... -_- Egyszer én is elmentem a szekta gyűlésére megnézzem mi történik a szeánszon, igazából ugyan olyanok mint a normális ember csak rettenetes naivak lettek. Viszont azon kiakadtam hogy csak közösségen belül házasodhatnak, és egy velem egyidős 18 éves lánynak egy 41 éves hapsihoz kellett hozzámennie, mert csak ő volt szabad :O Szerintem azért valamilyen szinten nem normális amit csinálnak, meg azok a zaklatások ha akarok úgyis áttérek ne csöngetgessenek már amikor ebédelek. Hiába mondom el szépen kedvesen hogy írják le a listáról a házunkat 2 hónap múlva újra jönnek.
2013. aug. 10. 14:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!