Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Olyan " szakembert" aki sokat...

Utolsó próféta kérdése:

Olyan " szakembert" aki sokat tanulmányozta a Bibliát, de rájött hogy valami nem stimmel, és hogy még nincs megfelelő értelmezés, viszont mindennél jobban szeretné megtudni a helyes értelmezést. Ki tud ilyen emberről?

Figyelt kérdés
2013. ápr. 24. 19:12
 1/7 anonim ***** válasza:
75%

Tényleg semmi bajom a romákkal, de a Biblia valószínűleg nem róluk szól, hanem inkább a zsidókról, akik nem valószínű, hogy romák.

Vagy nem erre tetszett gondolni?

Átkok nincsenek...

2013. ápr. 24. 20:08
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Én tudok egyet, "utolsó próféta" néven van fent a GYIK-en...
2013. ápr. 25. 02:20
 3/7 anonim ***** válasza:
Te vagy a profeta, nem? Mi honnan tudnank hogy letezik-e egy ilyen ember.
2013. ápr. 25. 02:21
 4/7 nagylzs ***** válasza:
100%
Szerintem te feltételezed, hogy a bibliának pontosan egy helyes értelmezése van. Szerintem ez az alapfeltevés egy tévedés. A bibliában is vannak "hibák", ha úgy tetszik. A sok példabeszéd és egyéb benne található történet sokféleképp magyarázható, és sok ilyen magyarázatnak megvan a saját hatásköre amin belül jelent valamit. Ezek között vannak átfedések is. Vannak benne olyan dolgok is amik kétezer évvel ezelőtt fontosak voltak, mostanra kevésbé lényegesek. Szerintem aki "a biblia egyetlen helyes értelmezését" akarja megtalálni, az még nem jött rá hogy nincs ilyen.
2013. ápr. 25. 13:23
 5/7 Pendulum92 ***** válasza:
100%

"Olyan " szakembert" aki sokat tanulmányozta a Bibliát, de rájött hogy valami nem stimmel"

Van, aki rájön, hogy az egész egy ellentmondásokkal teli példa beszéd, történelem-, és fantasy könyv. Ettől függetlenül vannak benne jó dolgok is.

A másik ember pedig bármilyennemű ellentmondást, furcsaságot megmagyaráz magának és másoknak ugyanolyan összevisszasággal,realitásmentesen. ez a vakhit.

2013. ápr. 27. 20:28
 6/7 A kérdező kommentje:
A BIBLIA NEM A ZSIDÓKRÓL SZÓL. IZRAEL NÉPE 12TÖRZSBÖL ÁLL! EBBŐL 1 TÖRZS JÚDA, ÉS ŐKET NEVEZIK A A MGYAR NYELVBEN ZSIDÓNAK IS.
2013. ápr. 29. 07:56
 7/7 A kérdező kommentje:

KIK AZ IZRAELIEK? KIK A ZSIDÓK

Régóta szokás a "választott népet" egyszerűen zsidónak nevezni. Pedig Izrael eredeti 12 törzse közül Júda csak az egyik volt. Maga a zsidó név a Júda törzsnévből ered (a babilóni fogságból hazatért zsidók neve héberül jehudim, görögül judaioi, latinul judaei volt.). Mivel Dávid király Júda törzséből származott, ezért Júdát tekintették egész Izrael vezetőjének.

2013. ápr. 29. 08:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!