Szerinted helyes, hogy Jehova Tanúi a gyerekeiket kötelező érvénnyel viszik a közösségbe, már akár 2-3 éves kortól?
Az ismerősöd helyzetéért nem a vallása (vagy inkább a szülei vallása) a hibás első sorban, hanem ő maga. Gyenge ember, gyenge jellem, ennyi.
Szerintem egyébként nem helyes, ha a szülők bármilyen vallásba is, meg egyáltalán bármibe (pl. sport vagy továbbtanulás) belekényszerítik a gyereket. Én római katolikus neveltetést kaptam, de mindig is ateista voltam, párom is az. A gyerekeinket nem fogjuk megkeresztelni (ez még egy érdekes kör lesz majd a családban, hogy elfogadják, de egyik családtagom sem hívő, csak álhívő, tudod, a külsőség számít), tárgyilagosan be lesznek nekik mutatva a különféle vallások, aztán szíve szerint eldöntheti amikor elég idős hozzá, hogy melyiket szeretné követni, ha szeretné valamelyiket. Tiltva nem lesz. Csak használja a fejét és kerülje a lehúzós szektákat, meg úgy egyáltalán a vallás mögé bújt pénzéhséget... Elvégre szabad akarattal rendelkezik sok vallás szerint is minden ember, akkor miért a szüleik döntsék el a gyerek néhány hónapos korában, hogy megkeresztelik pl.? Ha gazdasági, társadalmi kérdésekben nem szólalhat fel 18 éves koráig, akkor ne legyen már döntőképes vallás tekintetében 2 hónaposan...
Ugyanez, amikor anyuka apuka ügyvéd, orvos, és a gyereknek is annak kell lennie, vagy épp anyuka apuka egy tanulatlan paraszt, de a gyereknek orvosnak kell lennie, hogy többre vigye, holott lehet, hogy ő inkább szeretné továbbvinni a családi gazdaságot, vagy épp elkezdeni gazdálkodni, vagy akármit. Vagy amikor egykor jó sportoló apuka belekényszeríti a fiát a fociba, akármibe, amikor a fiú nem is nagyon tud, nem is nagyon szeret focizni. Nem szabad. Ne a gyerekeinken akarjuk kiélni a saját álmainkat.
Hogy a fenébe ne a vallása lenne a bûnös, ha születése óta azzal tömik a fejét, hogy minden ami élvezetes az bûn és a pokolra kerül èrte...
Esélye sem volt normális emberré válni.
A tanúk beteg emberek, el kell kerülni õket messzirõl, mert úgy sem lehet velük bármit is kezdeni.
Katolikus-református szülö NEM ezt csinálja. Ez a bigottság csak a Jehovákra jellemzö.
Ez nem helyes.
Persze, hogy minden vallásos közösség elrángatja a gyerekeket a szertartásaikra, hiszen ebben a korban a legsebezhetõbbek.
Egy felnõttet már sokkal nehezebb meggyõzni ennyi marhaságról...
Akinek a szülei erőltetik a vallást az többnyire megutálja és amint teheti otthagyja.
Amit maga választ amellett ki szokott tartani.
Én sem kényszeríteném a gyermekem semmilyen vallásba. Elmondanám neki, hogy mit gondolok, ill milyen más vallások vannak még, és majd Ő eldönti mit akar követni. Lényeg, hogy ne "szektásodjon".
Mi a fenének kéne bármilyen vallást is követni??
És az, hogy megutálja, csak az esetek nagyon kis részében igaz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!