43-as!
"Ez pedig nem tagadható el, régészeti leletek is mind bizonyítják, hogy az aztékok, inkák, maják, mocsikák, kelták (hogy erről a ma új-pogány druidizmus miatt híres európai népről is szó essen) stb. mind folyamatosan háborúztak egymással, hogy legyen elég foglyuk akiket feláldozhatnak a Napistennek, kitépve az élő emberek szívét, aztán kannibalizálva testüket."
"Az ilyen népeket én a helyetekben nem sajnálnám. "
Ez szép. Tehát a kereszténységnek minden el van nézve: Keresztes háborúk, inkvizíció, boszorkányüldözések, antiszemitizmus, rasszizmus, népirtások, homofóbia.
Azonban a másik vallás, mely "kezéhez" még kevesebb vér is tapad, az rossz, primitív és igazából dicső tett volt a követőinek kiirtása. Ez UNDORÍTÓ. Egyes keresztényektől felfordul a gyomrom.
Ha esetleg azt hitted volna, a %-ról kitalálhatod, hogy nem a "pubis" fazon vagyok.
"Hitler és a Birodalma keresztény volt, keverve egy kis germán mitikummal és okkultizmussal."
Gondoltam, hogy felesleges szájtépés lesz, de megpróbáltam. Még mindig nem érted, hogy mi a kereszténység. Ha ezt tudnád, akkor nem említenéd együtt a kereszténységet az okkultizmussal...szerinted a boszorkányokat miért égették meg? A kettő tűz és víz. Mellesleg baptista vagyok, és a baptistákat is ugyanúgy megégették és vízbe fojtották a katolikusok, kálvinisták meg lutheránusok...ennyi.
"Látod, ha egy keresztény bűnt követ el, egyből megtagadjátok a kereszténységét"
Én nem erről beszéltem. Én is követek el bűnt olykor, amikor legyűr a kísértés vagy figyelmetlen vagyok. De más dolog az, amikor egy keresztény nem szándékosan vétkezik, alkalmanként, és más az, amikor folyamatosan csinálja, benne él, és olyan dolgokat hirdet, amik szöges ellentétben állnak a keresztény hittel. Az ilyen nem keresztény. Ha az is volt, megtagadta a hitet.
"de a kommunisták megs zerintetek az ateizmusért öltek meg 70-100 millió embert. Nonszensz."
Először is, egy szóval nem említettem a kommunizmust. Másodszor pedig, mit is mondott Marx? "A vallás a nép ópiuma." Mit csináltak a kommunizmusban? Marx, Lenin és Engels "szentháromságát", polgári esküvőt, polgári temetést, az élet minden területéből próbálták kiirtani a kereszténységet, és megreformálni a társadalmat az ateista vallásra. Nagyjából sikerült is. Jobb lett a világ? A két világháborút nem a keresztények robbantották ki.
"És a "szeresd felebarátod" az egyik fele, utána közvetlenül a "gyűlöld ellenséged" található..."
Ez található:
Máté 5
43. Hallottátok, hogy megmondatott: Szeresd felebarátodat és gyűlöld ellenségedet.
44. Én pedig azt mondom néktek: Szeressétek ellenségeiteket, áldjátok azokat, a kik titeket átkoznak, jót tegyetek azokkal, a kik titeket gyűlölnek, és imádkozzatok azokért, a kik háborgatnak és kergetnek titeket.
Ha olvasnád a Bibliát, talán eredményesebben tudnál érvelni.
"Tisztázzuk azt is, hogy mindenfajta szexuális deviancia (beleértve a homoszexualitást) bűn, természetellenes, és keresztény ember ilyeneket SEM követ el."
"A tények (tudományos eredmények) sem természetellenesnek, sem deviánsnak nem tartják ezt. És milyen furcsa, hogy az istened pont ugyanazt gyűlöli, amit te :) Hitlernek is mázlija volt..."
1. Mielőtt megtértem, nem gyűlöltem a homoszexuálisokat, csak idegesítettek. A boszorkányokkal, megszállottakkal, démonokkal sem volt bajom, vonzottak ezek a dolgok, többeket ismertem, akik ilyenekkel foglalkoztak. Pl. ismertem egy szegedi boszorkányt, aki egyszer lazán bele látott a fejembe, és megmondta, hogy éppen mit képzeltem el, milyen szobát, mi van ott, kivel vagyok ott stb.
2. Akkor is tény, hogy hívő keresztény ilyeneket nem csinál.
3. A tények alapján az Egészségügyi ABC-ben a szexuális aberrációk között találod meg a homoszexualitást, közvetlenül a pedofília, vérfertőzés, mazochizmus és szadizmus társaságában. Az egy dolog, hogy az állatok is csinálják, ettől még nem lesz természetes. Nem értem egyébként, hogy miért kell ezt egyáltalán magyarázni...de ahogy tatám falusi, és meglehetősen vulgáris bölcsességét idézzem: "Kan ba***a a nőstényt." Ezek az ő szavai...természetesen nem keresztény sajnos.
"Ezért vissza kellett szerezni Jeruzsálemet (természetesen az összes ottani zsidót le kellett mészárolni...), és gyermekhadsereget kellett küldeni, mert ugye az a leghatásosabb."
Én is elvetem a fölösleges kegyetlenkedést. Mint ismeretes, keresztény ember ilyet nem csinál.
A gyermekhadseregről én azt olvastam, hogy ők maguk találták ki az egészet, hogy elmennek a Szentföldre...azt már én sem értem, hogy miért engedték el őket...már ha egyáltalán igaz ez a sztori.
"Az iszlám ma pedig pont olyan, mint a középkor kereszténysége. Egykutya a kettő."
Sosem lesz egykutya.
"1, remélem nem gondolod komolyan, hogy Ördög(ök), angyalok és boszorkányok, sőt mágia léteznek..."
Léteznek. Azt te legalábbis elfogadhatnád, hogy vannak olyan emberek, akik boszorkányságot, mágiát gyakorolnak, újpogány wicca, hermetikus rend, aranyhajnal rend és hasonló cégérek alatt, vallás-szerűen, és nem bűvészkednek. Mellesleg a paranormális képességek léte bizonyított tény, ajánlott olvasmány Egely György: Titokzatos Erők?
"2, a sök mágikus baromság helyett le lehet állni a megalapozatlan és primitív gyűlöleteddel."
Nem az én gyűlöletem megalapozatlan (és primitív), hanem a tiéd. Azt gyűlölöd, amiről semmit sem tudsz, csak szubjektív előfeltételezéseid vannak.
"3, a zsidóságról keresztény fundamentalista és szélsőjobboldali (furcsa, milyen sokszor összefügg a kettő...) körök terjesztik ezen "áldozós" hazugságokat"
Miért lenne hazugság? Igaz, hogy nem hoztam érveket ennek az alátámasztására, de te sem hoztál ellenérvet, szóval erről nem győzzük meg egymást. Én fundamentalista vagyok, de amondó vagyok, hogy ha már pártokról van szó, akkor a kisebbik rosszat kell választani...és az nem a szélsőjobb.
"és a csóró csürhe meg el is hiszi. Persze nincs egyre sem bizonyíték, de na, a plebsnek kell a cirkusz."
Szerintem meg van bizonyíték, de én az ilyen zsidókat nem tartom zsidóknak...egyszerűen sátánisták.
"Ez a vallás, kérem szépen. Nem tetszik? A tied passzívan gyilkol mostanában"
Belemagyarázás. Ha egyesek tényleg Krisztus követését élnék meg ahelyett, hogy a maguk értelmezte (és félreértelmezte) módján cselekednének, akkor ilyenekre nem kerülne sor.
"ezelőtt meg minden szélsőjobboldali diktatúrának segédkezet nyújtott."
Melyik egyházról beszélsz? Megint a katolicizmussal akarsz vagdalkozni? Elárulok egy apró titkot. A római egyház nem egyenlő a kereszténységgel...egyik egyház sem. És amelyik magát keresztényként aposztrofáló felekezet keresztény-ellenesen cselekszik, az nem keresztényi. Az hamis egyház...lásd római egyházat, lásd jehovatanúkat, lásd mormonokat, adventistákat, unitáriusokat stb.
"Keresztényi válasz ám! A népirtással nincsen baj!"
Képmutató vagy és elfogult. Az böki a csőrödet, hogy SZERINTED keresztények többszáz millió embert mészároltak le, az viszont nem, hogy a dél-amerikai őslakosok vallási kultuszának része volt a tömeges emberáldozat és kannibalizmus.
Téged valójában nem érdekel, hogy hány millió embert öltek meg és kicsodák minek a nevében, ha nem a kereszténység csinálta. Ha mégis érdekel, akkor pedig csak azért, hogy azokhoz hasonlíthasd a kereszténységet.
"Jól van, a melegeket ne irtsuk ki, Őméltóságodnak? Esetleg a zsidókat, muszlimokat? Hányok tőled."
Miért kellene? Pál Apostol szerint a gyülekezeten kívül valókat (1Kor. 5.) majd Isten ítéli meg. Minden normális keresztény tudja, hogy a zsidók Isten választott népe, egy hívő keresztény nem gyűlöli a zsidókat és nem akarja a halálukat...nyilván az a bajod, hogy a nácizmust egyenlőnek tekinted a kereszténységgel...de ez óriási baromság, már megbocsáss.
A muszlimokra is ugyanaz a parancs érvényes: "Szeressétek ellenségeiteket, áldjátok azokat, a kik titeket átkoznak, jót tegyetek azokkal, a kik titeket gyűlölnek, és imádkozzatok azokért, a kik háborgatnak és kergetnek titeket."
"Ez szép. Tehát a kereszténységnek minden el van nézve: Keresztes háborúk, inkvizíció, boszorkányüldözések, antiszemitizmus, rasszizmus, népirtások, homofóbia."
A kettő nincs egy súlycsoportban. Az említett vallásoknak kultikus része volt az emberáldozat, népirtás és háború az újabb feláldozható emberekért.
A kereszténységnek nem része sem a fölösleges kegyetlenkedés, fosztogatás stb. (keresztes háborúk közben), sem a kínzással kicsikart vallomás és hisztéria (inkvizíciók), sem más vallások követőinek (boszorkányok) leöldösése, sem az antiszemitizmus (lásd ApCsel 2.), sem a népirtás úgy általában.
A homofóbia része a kereszténységnek, és úgy általánosságban a normális emberek értékrendjének. Ez nem betegség, nem genetikai (nem örökölhető nyilvánvaló okok miatt), hanem, ahogy a homók is szeretik hangoztatni, ők választották ezt az életformát, ami természetellenes, és azt hiszem joggal gondolhatom, hogy EZ az UNDORÍTÓ.
"Azonban a másik vallás, mely "kezéhez" még kevesebb vér is tapad, az rossz, primitív"
Azért tapadt hozzá vér, mert erről szólt a vallásuk. Emberi szíveket téptek ki élő emberekből, több ezer emberből évente, és a Nap felé dobálták, majd megették a holttesteket. EZ szintén UNDORÍTÓ, ROSSZ és PRIMITÍV.
"és igazából dicső tett volt a követőinek kiirtása"
Ezt nem állítottam, úgy hogy kár a számba adni a szavaidat.
"Ez UNDORÍTÓ. Egyes keresztényektől felfordul a gyomrom."
Képmutató, nézz inkább tükörbe.
"Ha ezt tudnád, akkor nem említenéd együtt a kereszténységet az okkultizmussal...szerinted a boszorkányokat miért égették meg?"
Hitler nem a legátlagosabb keresztény volt, de attól még keresztény volt. És a keresztény többségő Németország sem ellenkezett a "nem csak keresztényi" megnyilvánulásai ellen.
Hazudozhatsz, amennyit csak akarsz, mindenki keresztény, aki a klérusban van és aki szimplán annak vallja magát.
"Először is, egy szóval nem említettem a kommunizmust. Másodszor pedig, mit is mondott Marx? "A vallás a nép ópiuma.""
A kommunizmus a "nagy ateista" ütőkártyátok, gondoltam megelőzlek. Na, és Marx sosem írt, vagy mondott ilyet. Nézz utána.
"megreformálni a társadalmat az ateista vallásra"
Értelmi kapacitásod itt mutatkozott meg végleg. Ha az ateizmus vallás, akkor a kopaszság hajszín :)
"A két világháborút nem a keresztények robbantották ki."
Eh... A másodikat biztosan DE.
"Ha olvasnád a Bibliát, talán eredményesebben tudnál érvelni."
Ha tudnál olvasni, látnád, hogy a Mesekönyved soronként ellentmond önmagának ^^
.....
Az első pontod bizonyítja elborult és gyűlöletteljes, őrült elmlédet.
A második pontod: hívő keresztény elég sokmindent csinálhat, olvasd el az Ószövetséget, utána nézz körül Máténál, és találsz pár sort, ami megmondja, hogy az Ószövetséget a keresztényeknek is be kell tartani. Azért nem mondok semmi pontosat, hogy egyszer legalább elolvasd a Mesekönyved.
"A tények alapján az Egészségügyi ABC-ben a szexuális aberrációk között találod meg"
Egy könyv, ami 23 éve jelent meg utoljára, akkor is egy homofób környezetben... Hihető, egyetlen fogyatékos rakta össze, a tudományos munkákban Svédországtól az USA-ig bizonyították, hogy semmi baj a homoszexualitással, és semmilyen "betegséglistán" nem szerepel. Sőt, a heteroszexualitással egyenrangó vonzalom a homoszexualitás, a tudósok szerint is.
"Nem az én gyűlöletem megalapozatlan (és primitív), hanem a tiéd. Azt gyűlölöd, amiről semmit sem tudsz, csak szubjektív előfeltételezéseid vannak."
Én jobban ismered a vallásod történelmét és a Mesekönyvet, mint te. Attól, hogy hazudozol és próbálsz lejáratni, nem lesz igazad.
"Ha egyesek tényleg Krisztus követését élnék meg ahelyett, hogy a maguk értelmezte (és félreértelmezte) módján cselekednének, akkor ilyenekre nem kerülne sor."
na, most kitől is akarod megtagadni a keresztény létet? Nagyon azt hiszed, hogy te vagy a pápa, és te döntöd el, ki micsoda lehet.
"Az böki a csőrödet, hogy SZERINTED keresztények többszáz millió embert mészároltak le, az viszont nem, hogy a dél-amerikai őslakosok vallási kultuszának része volt a tömeges emberáldozat és kannibalizmus."
Szellemileg korlátolt barátom, pont ugyan olyan megvetéssel írtam le a gyermekáldozatokat, mint a tényt, hogy a keresztény egyház keményen támogatott minden fasiszta diktatúrát, népirtásokat, emberi csoportok elnyomását. Megint csak hazudozol, mert vagy tudatosan, vagy az agyad hiányában, nem veszel tudomást a vallásod történelmi tényeiről.
"Téged valójában nem érdekel, hogy hány millió embert öltek meg és kicsodák minek a nevében, ha nem a kereszténység csinálta."
Pedig érdekel, de az ateizmusért és a tudományért még senki sem halt meg :) Istenért és az egyházért... párszáz millióan.
"nyilván az a bajod, hogy a nácizmust egyenlőnek tekinted a kereszténységgel"
nyilván az a bajod, hogy nem ismered az antiszemitizmus történelmét a kereszténység óta. (csak egy megjegyzés: 6. sz és 19. sz között több, mint 100 keresztény irat jelent meg, ami az antiszemitizmust támogatta és szentesítette)
"A kereszténységnek nem része sem a fölösleges kegyetlenkedés, fosztogatás stb. (keresztes háborúk közben), sem a kínzással kicsikart vallomás és hisztéria (inkvizíciók), sem más vallások követőinek (boszorkányok) leöldösése, sem az antiszemitizmus (lásd ApCsel 2.), sem a népirtás úgy általában."
Isten személyesen művel mindent (a fosztogatáson kívül), amit említettél! Olvass Bibliát, és a kereszténységnek ez is kemény része. Ha nem lenne része, akkor nem történtek volna meg.
"A homofóbia része a kereszténységnek, és úgy általánosságban a normális emberek értékrendjének. Ez nem betegség, nem genetikai (nem örökölhető nyilvánvaló okok miatt), hanem, ahogy a homók is szeretik hangoztatni, ők választották ezt az életformát, ami természetellenes, és azt hiszem joggal gondolhatom, hogy EZ az UNDORÍTÓ. "
Szeretem látni a keresztényi szeretetből, gyűlöletben fortyogó embereket. Mindig drukkolok, hogy agyvérzést, vagy szívrohamot kapjanak.
"EZ szintén UNDORÍTÓ, ROSSZ és PRIMITÍV."
Egy 2000 éves terjedő téveszme (kereszténység) nem rossz, nem primitív? Amikor a védekezésre képtelen gyerekekbe belenevelik az elmebajt, az nem undorító?
Sajnálom, hogy neked is jogod van embernek hívni magad. Minden mocsoknál aljasabb féreg vagy a szememben. A vitát befejeztem.
"Hitler nem a legátlagosabb keresztény volt, de attól még keresztény volt. És a keresztény többségő Németország sem ellenkezett a "nem csak keresztényi" megnyilvánulásai ellen."
Ha igazhitű keresztények lettek volna, akkor ellenkeztek volna. Mivel nem tették, nyilvánvaló, hogy nem voltak azok...tisztelet a kivételnek. Emlékeztetlek rá, hogy számos evangéliumi keresztényt szintén elhurcoltak a haláltáborokba, köztük baptistákat is, akik nem értettek egyet az antiszemitizmussal és fajelmélettel.
"Hazudozhatsz, amennyit csak akarsz, mindenki keresztény, aki a klérusban van és aki szimplán annak vallja magát."
Én nem hazudok. Elmagyaráztam, hogy hogyan is működik ez. Ha legalább népegyházi szokásokat figyelembe vennéd, akkor azt is tudhatnád, hogy csak az a keresztény, aki meg van keresztelve (ez így persze nem igaz), és gyakorolja a "vallását". Nem elég szimplán annak vallani magadat, ezt bárki megteheti bármiféle valóság alap nélkül is. Ezt hívják úgy, hogy képmutatás és hazugság.
"A kommunizmus a "nagy ateista" ütőkártyátok, gondoltam megelőzlek."
Jó lenne ha arra reflektálnál, amiről beszélek.
"Na, és Marx sosem írt, vagy mondott ilyet. Nézz utána."
Utána néztem, azért állítottam, tehát te vagy hazudsz, vagy félre vagy informálva.
Leírta a Zur Kritik der Hegelschen Rechtsphilosophie (A hegeli jogfilozófia kritikájához) c. könyvében.
Lenin pedig ezt mondta, csak a teljesség kedvéért:
"Aki az ateizmust csak a szocializmus/kommunizmus csökevényének, elfajzásának tekinti, az teljesen félreérti az egészet. Az ateizmus a szocializmusnak/kommunizmusnak lényegi magva, központi eleme."
"Értelmi kapacitásod itt mutatkozott meg végleg. Ha az ateizmus vallás, akkor a kopaszság hajszín :)"
A materialista, betokosodott Tudomány az ateizmus istene. Ateistaként te VALLOD, hogy nincs semmiféle isten. Gyanítom, hogy te abban a "nagyon tudományos tényben" hiszel, hogy a Világ ok nélkül kipattant egy atom méretű pontból vagy semminek nevezett fekete lyukból (Stephen Hawking elmélete). A semmi a semmiért felrobbant, majd lett belőle valami, ami semmiféle okból elkezdte magát szervezni, és a láncreakció végén ott vagy te. Teljesen logikus...higgy ebben ha neked ez jól esik, de ne tégy úgy, mintha sokkal értelmesebb lenne.
"Eh... A másodikat biztosan DE."
Mondod te meg akikkel asszociálsz.
"Ha tudnál olvasni, látnád, hogy a Mesekönyved soronként ellentmond önmagának ^^"
Számos ilyen "ellentmondást" feloldottam már (több mint harmincat...szóval foglalkozok vele), mindet meg lehet magyarázni. Te egyszerűen nem akarod érteni.
"Az első pontod bizonyítja elborult és gyűlöletteljes, őrült elmlédet."
Hogyan bizonyítja a gyűlöletteljességemet az állításom, hogy mielőtt megtértem nem gyűlöltem a homókat??? Nem tudlak követni. Most sem gyűlölöm őket, csak az életformájukat.
Az pedig bárhogy is fáj neked, akkor is léteznek boszorkányok (illetve emberek, akik annak tartják magukat és ez a vallásuk), démonok és szörnyetegek, és ezen nem fog változtatni egy fikarcnyit sem, hogy mit képzelsz róluk. Neked egyetlen tapasztalatod a mesekönyvek, horrorregények, játékok és filmek. Én viszont a valóságban tapasztaltam ezeket. Ajánlom neked az Egely György könyvét, garantáltan átértékeled a világnézetedet, és nem leszel tovább ennyire szűk látókörű.
"A második pontod: hívő keresztény elég sokmindent csinálhat, olvasd el az Ószövetséget"
Az Ószövetséget az Újszövetség fényében kell vizsgálni, sok mindent felülírt Jézus kegyelmi áldozata révén, többek között a varázslók és hamis próféták halálbüntetését is. Ezért volt helytelen, amit az 1Kor. 5:5-öt félreértelmező római egyház ERETNEK- és boszorkányüldözés címén művelt.
"utána nézz körül Máténál, és találsz pár sort, ami megmondja, hogy az Ószövetséget a keresztényeknek is be kell tartani"
Nem mindent, ApCsel 21:
24. Ezeket magad mellé vévén, tisztulj meg velök, és költs rájok, hogy megnyíressék fejöket: és megtudják mindenek, hogy semmi sincs azokban, a miket te felőled hallottak; hanem te magad is úgy jársz, hogy a törvényt megtartod.
25. A pogányokból lett hívők felől pedig mi írtunk, azt végezvén, hogy ők semmi ilyenfélét ne tartsanak meg, hanem csak oltalmazzák meg magokat mind a bálványoknak áldozott hústól, mind a vértől, mind a fúlvaholt állattól, mind a paráznaságtól.
ApCsel 8 (Simon mágus) és 13 (Barjézus/Elimás) esetében a zsidó-keresztény Pál sem úgy járt el, és az 1Kor. 5. fejezetben sem arról van szó, ami az Ószövetségben, tudni illik hogy az ilyeneket (varázslókat, hamis prófétákat és vérfertőzőket) ki kell végezni. Ők ezt nem tették már meg, mert Isten szigorúsága Jézus kegyelmi áldozatáig volt érvényes, attól fogva viszont Jézus helyettük is meghalt, hogy ha elfogadják a kegyelmet, üdvözülhessenek is.
"Azért nem mondok semmi pontosat, hogy egyszer legalább elolvasd a Mesekönyved."
Azért nem mondasz, mert nem értesz hozzá, nem tudsz példát mondani. Engem viszont nehezen tudsz kioktatni, mivel Teológiát hallgatok.
"Egy könyv, ami 23 éve jelent meg utoljára, akkor is egy homofób környezetben... Hihető, egyetlen fogyatékos rakta össze, a tudományos munkákban Svédországtól az USA-ig bizonyították, hogy semmi baj a homoszexualitással, és semmilyen "betegséglistán" nem szerepel. Sőt, a heteroszexualitással egyenrangó vonzalom a homoszexualitás, a tudósok szerint is."
Kik szerint? Mutass neveket, vizsgálatokat. Elég szomorú, hogy azt ami beteges és természetellenes, egyenrangúan akarod kezelni azzal ami a NORMÁLIS és helyes. Csak azt ne mond, hogy te nem találod undorítónak. És még egyszer mondod, nem őket, mint személyeket gyűlölöm, hanem azt amit csinálnak, amivé váltak.
"Én jobban ismered a vallásod történelmét és a Mesekönyvet, mint te. Attól, hogy hazudozol és próbálsz lejáratni, nem lesz igazad."
Ezt erősen kétlem, tekintve az érveidet. Tanultál Teológiát, Egyháztörténelmet? Mert én igen. Én nem hazudozom.
"na, most kitől is akarod megtagadni a keresztény létet? Nagyon azt hiszed, hogy te vagy a pápa, és te döntöd el, ki micsoda lehet."
Nem a magam véleményét szajkózom, hanem a Bibliáét. A pápával kár összehasonlítanod, mivel a pápa tévedhetetlennek hiszi magát (ez egyik dogmájuk), másrészt a szenthagyomány, ami a római egyház és pápák agyszüleményeiből áll, egyenrangúnak tekintik a Bibliával, ami nonszensz. Én azt mondom, amit Jézus tanít:
Máté 7
16. Gyümölcseikről ismeritek meg őket. Vajjon a tövisről szednek-é szőlőt, vagy a bojtorjánról fügét?
17. Ekképen minden jó fa jó gyümölcsöt terem; a romlott fa pedig rossz gyümölcsöt terem.
18. Nem teremhet jó fa rossz gyümölcsöt; romlott fa sem teremhet jó gyümölcsöt.
19. Minden fa, a mely nem terem jó gyümölcsöt, kivágattatik és tűzre vettetik.
20. Azért az ő gyümölcseikről ismeritek meg őket.
21. Nem minden, a ki ezt mondja nékem: Uram! Uram! megyen be a mennyek országába; hanem a ki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát.
22. Sokan mondják majd nékem ama napon: Uram! Uram! nem a te nevedben prófétáltunk-é, és nem a te nevedben űztünk-é ördögöket, és nem cselekedtünk-é sok hatalmas dolgot a te nevedben?
23. És akkor vallást teszek majd nékik: Sohasem ismertelek titeket; távozzatok tőlem, ti gonosztevők.
Na, ha tanultál teológiát, vagy van némi értelmed ehhez, mond el nekem, mit jelent a gyümölcsfás példázat?
"Szellemileg korlátolt barátom, pont ugyan olyan megvetéssel írtam le a gyermekáldozatokat, mint a tényt, hogy a keresztény egyház keményen támogatott minden fasiszta diktatúrát, népirtásokat, emberi csoportok elnyomását."
Te minősítgetsz engem, de nem tudod felfogni, hogy a római egyház nem A keresztény egyház???? Az Ortodox egyház nem járult hozzá ezekhez, a Baptista egyház meg főleg nem. Még egyszer mondom, hogy érthető legyen: A római katolikus egyház nem A keresztény egyház. Ha tanultál volna egyháztörténelmet, akkor nem általánosítanál így, de mivel tanulatlan vagy és előítéletes gyűlölet-kampányt folytatsz, ezért nem is érdeked, hogy a teljes képet lássad.
"Megint csak hazudozol, mert vagy tudatosan, vagy az agyad hiányában, nem veszel tudomást a vallásod történelmi tényeiről."
Tanultam egyháztörténelmet, veled ellentétben. Az Isten nevében elkövetett bűnök (akár igazi keresztények eretnekekként való máglyahalála) nem a keresztény vallás nevében, annak szerves részeként elkövetett cselekedetek voltak, amit te képtelen vagy felfogni. Nem lehet egy súlycsoportba helyezni az azték és a keresztény vallást, példának okáért. Egyiknek része az emberölés, másiknak nem hogy nem része, hanem még az ellenség szeretetét is előírja. Te ezt nem tudod megérteni, mert a gyűlölet hályoga van a szemeiden.
Ha valaki egy vallás nevében olyan dolgot tesz, amit az a vallás nem tanít és elítél, akkor az nem a vallás bűne, hanem az emberé. Hozok egy példát:
Jeremiás 7:31. "És felépítették a Tófet magaslatait, a mely a Ben-Hinnom völgyében van, hogy megégessék fiaikat és leányaikat tűzben, a mit nem parancsoltam, és a mi gondolatomban sem volt."
Ez Isten bűne volt? Az Isten vallásának bűne volt? Vagy az embereké?
"Pedig érdekel, de az ateizmusért és a tudományért még senki sem halt meg :) Istenért és az egyházért... párszáz millióan."
Ez hazugság...maguk a keresztények is ateisták voltak a rómaiak szemében, és rengeteg keresztényt dobtak az arénákba, hogy megöljék, szétfűrészeljék és vadállatok széttépjék őket. A kommunizmus direkte üldözte az igazi keresztényeket, ahogyan a nácizmus is, mint mondtam, evangéliumi, pacifista keresztényeket (pl. baptistákat) is ugyanúgy a haláltáborokba szállíttattak mint a zsidókat, cigányokat stb. A Tudomány hadi találmányai a világháborúk óta szedik áldozataikat. Ahogyan a mérgező vakcinák, génmódosított gabonák, radioaktív hulladékok, vegyszerek, amik kilyukasztják az ózonpajzsot, és emiatt is nőtt a bárrákosok száma...a rengeteg tudományos kísérletezés, amit az USA és más államok végeztek saját polgári lakosságukon, minek következtében vetélések, meddőség és egyéb krónikus betegségek szedték áldozataikat. Mengele emberkísérleteiről már nem is beszélek, amit még bizonyítottan folytatott az USA-ban is. Szerinted biztos ő is keresztény volt mi?
"nyilván az a bajod, hogy nem ismered az antiszemitizmus történelmét a kereszténység óta. (csak egy megjegyzés: 6. sz és 19. sz között több, mint 100 keresztény irat jelent meg, ami az antiszemitizmust támogatta és szentesítette)"
A Biblia nem szentesítette, sem a keresztény vallás mint olyan. Gondolom megint csak a római egyházzal, vagy az abból kivált lutheránusokkal és kálvinistákkal tudsz érvelni...akik szintén gyilkoltak baptistákat, boszorkányokat és így tovább. Mindenkit, aki szerintük nem volt keresztény, miközben anti-keresztény módon jártak el.
Jézus előre megmondta:
János 16:2. A gyülekezetekből kirekesztenek titeket; sőt jön idő, hogy a ki öldököl titeket, mind azt hiszi, hogy isteni tiszteletet cselekszik.
És így volt? Nem.
"Isten személyesen művel mindent (a fosztogatáson kívül), amit említettél! Olvass Bibliát, és a kereszténységnek ez is kemény része. Ha nem lenne része, akkor nem történtek volna meg."
Ahogy mondtam, az Ószövetséget az Újszövetség fényében kell vizsgálni, sok mindent felülírt Jézus kegyelmi áldozata révén, többek között a varázslók és hamis próféták halálbüntetését is. Ezért volt helytelen, amit az 1Kor. 5:5-öt félreértelmező római egyház ERETNEK- és boszorkányüldözés címén művelt.
Az Újszövetségi iratokban (ami a végső kinyilatkoztatás, és magyarázza az Ószövetséget) nem találsz precedenst egyik említett vádra sem, ahogy ki is fejtettem. Még a homók legyilkolásáról sincs szó, semmi efféléről, amiről úgy feltételezed, hogy minden keresztény alig várja, hogy megtegye. Súlyos prekoncepcióid miatt nem vagy képes a tiszta ítélethozatalra.
"Szeretem látni a keresztényi szeretetből, gyűlöletben fortyogó embereket. Mindig drukkolok, hogy agyvérzést, vagy szívrohamot kapjanak."
Az írásom nem tükrözte egyáltalán, hogy mérges vagy dühös lennék, és nem is vagyok. Én pedig nem szeretem látni a kárörvendést. Látom te ebben leled örömödet.
Mellesleg javasolnám, hogy szokj le a dohányzásról, mert akármit is gondolsz, egészségtelen, és a pénz amit ráköltesz kárba vész. Az én tatám gyerekkora óta cigizett, és kb. 65 éves korára kilyukadt a tüdeje...most egyharmadnyi légzőfelülettel él lélegeztető gépen.
"Egy 2000 éves terjedő téveszme (kereszténység) nem rossz, nem primitív?"
Szerinted (és a hozzád hasonló gyűlölködők szerint) téveszme, sok százmillió ember számára viszont az örök élet, remény és szeretet forrása.
"Amikor a védekezésre képtelen gyerekekbe belenevelik az elmebajt, az nem undorító?"
Azt undorítónak és bibliátlannak tartom, amikor a gyerekeket hittanra kötelezik illetve már csecsemőként megkeresztelik, és helyettük eldöntik, hogy mit valljon, miben higgyen. Isten ezt szintén nem tanítja, Ő szabad akaratról és választásról tanít.
"Sajnálom, hogy neked is jogod van embernek hívni magad. Minden mocsoknál aljasabb féreg vagy a szememben. A vitát befejeztem."
Sajnálom, hogy ez a véleményed. Tudod, akármennyit is sértegetsz, még az is lehet, hogy bóknak veszem, mint az Apostolok amikor megverték őket a farizeusok, mert Jézusról tettek tanúbizonyságot. Mert Jézusról is ezt írja a 22. Zsoltár:
7. De én féreg vagyok s nem férfiú; embereknek csúfja és a nép útálata.
8. A kik engem látnak, mind csúfolkodnak rajtam, félrehúzzák ajkaikat és hajtogatják fejöket:
9. Az Úrra bízta magát, mentse meg őt; szabadítsa meg őt, hiszen gyönyörködött benne!
10. Mert te hoztál ki engem az anyám méhéből, és biztattál engem anyámnak emlőin.
11. Születésem óta a te gondod voltam; anyám méhétől fogva te voltál Istenem.
12. Ne légy messze tőlem, mert közel a nyomorúság, és nincs, a ki segítsen.
13. Tulkok sokasága kerített be engem, körülfogtak engem Básán bikái.
14. Feltátották rám szájokat, mint a ragadozó és ordító oroszlán.
15. Mint a víz, úgy kiöntettem; csontjaim mind széthullottak; szívem olyan lett, mint a viasz, megolvadt belső részeim között.
16. Erőm kiszáradt, mint cserép, nyelvem ínyemhez tapadt, és a halál porába fektetsz engemet.
17. Mert ebek vettek körül engem, a gonoszok serege körülfogott; átlyukasztották kezeimet és lábaimat.
"Haver,tényleg egy csőlátású keresztény fundamentalista vagy,aki sz@rt sem tud a világának tényeiről. Többet kéne olvasnod,nemcsak majmolni a "Mesekönyved" . Biztos segítesz a rászorulókon,elmész földrengés sújtotta területekre...nem ez a felebaráti szeretet? Látod,értelmes embereknek ehhez nincs szüksége Bibliára, csak az ilyen okkultizmusban és mágiában hívő agyatlan zakkantaknak!!!"
1. Nem vagyok a haverod.
2. Ti vagytok csőlátásúak, nem én.
3. Rengeteget olvasok, ezért vagyok széles látókörű, veletek materialista ateistákkal szemben.
4. A Biblia nem mesekönyv.
5. Honnan veszed, hogy nem gyakorlom a felebaráti szeretetet? Gyermektáborokban tanítok nyaranta, a Vajdaságban, pénzt és időt áldozok rá, hogy elutazzak idősek otthonába vigaszt nyújtani, segítek másokon, és az Úr Jézus örömhírét hirdetem. És azért vagyok itt, hogy hátha felnyitom a szemeteket.
De egyébiránt ki vagy te, hogy számon kérj engem? Te talán segítesz a rászorulókon? Ha igen, örülök neki, ha nem, akkor vesd ki a gerendát szemedből.
6. A Bibliára valóban nincs szükség ahhoz, hogy valaki jó ember legyen, vagy gazdag, vagy egészséges, vagy híres, vagy népszerű. A Bibliára azért van szükség, hogy helyreállíthasd a kapcsolatod a Teremtővel és megismerhesd Őt.
7. Az előítélet és gyűlölködés nem az értelmes emberek ismertetőjegye. Ezt jobb ha bevésed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!