Isten halott?

Figyelt kérdés

2013. júl. 31. 09:04
1 2 3 4 5 6 7 8
 1/78 anonim ***** válasza:
69%
Nietzsche is ezt mondta, aztán mégis ő nyúlt ki előbb, ahogy a vicc is mondja.
2013. júl. 31. 09:17
 2/78 anonim ***** válasza:
23%
De sajnos ez egy eldöntendő kérdés, amit törölni kellene az eldöntendősége miatt.
2013. júl. 31. 09:18
 3/78 anonim ***** válasza:
25%
Sosem élt (létezett), így meg sem halhatott.
2013. júl. 31. 09:26
 4/78 anonim ***** válasza:
11%
Vegita elkapta ja
2013. júl. 31. 09:39
 5/78 anonim ***** válasza:
23%
Soha nem is létezett.
2013. júl. 31. 09:43
 6/78 anonim ***** válasza:
89%

Friedrich Nietzsche válasza:

Isten meghalt, mert megöltétek magatokban, ti, emberek!

2013. júl. 31. 09:52
 7/78 anonim ***** válasza:
42%

Nietzsche mondta: "Isten halott!"

Isten mondta: "Nietzsche halott!"

Melyik a biztos?

2013. júl. 31. 10:01
 8/78 Pendulum92 ***** válasza:
64%
Mivel az én fogalmaim szerint Isten maga a létezés, és még érzem, hogy van világ, így nem lehet halott sem.
2013. júl. 31. 10:22
 9/78 anonim ***** válasza:
60%
Íme egy szeretetreméltó keresztény!
2013. júl. 31. 12:00
 10/78 A kérdező kommentje:

Igen,lehet akár eldöntendő is,de a szokásos:hiszem,vagy nem? Egyébként nem hinném,hogy az emberek "egyre szarabbak" lennének. Ókori mondás: " Óh idők,óh erkölcsök". Már a Rómaiak is arra gondoltak egy időszakban,hogy milyen erkölcstelen világban élnek,a régiek sokkal jobbak voltak. Minden kor ezt gondolja. "Az élet nem habostorta Pelikán elvtárs". A 20.sz. talán az emberiség "legnagyobb",legszebb,legellentmondásosabb" százada lesz,nagy erényekkel,nagy bűnökkel. De az emberi jellem jottányit sem változott sem a Rómaiak óta,sem az egyiptomiak óta. Talán ezért is fér be ma is a mai világban az emberek gondolatai közé egy élő Isten,vagy isten...gondolata. Mert egyszerűen ilyenek vagyunk. Az emberiség egy része 100, meg 1000 év múlva is azt fogja sulykolni,hogy micsoda erkölcstelen világot élünk,de a Biblia megmutatja az utat. Vannak akik több vigaszt találnak a Biblia ellentmondásos,valósággal összeegyeztethetetlen történeteiben,mint filozófiai bölcseletekben,persze itt nem Pascalra gondolok,akit előszeretettel idézgeznek,mint "bölcs",Istenhívő tudóst. Tudom,hogy eltértem a kérdéstől,de erre a kérdésre nem is lehet kifejtő választ adni...de azért én inkább Nietzschét olvasok,mint a Bibliát...

Akkor egy biztos: "Isten" nem halt meg.

2013. júl. 31. 13:35
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!