Isten halott?

Figyelt kérdés

2013. júl. 31. 09:04
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/78 anonim ***** válasza:

"De hát így járunk, nem tudhatjuk - bár gyanús, a kérdezővel együtt- hogy még nem végeztétek el az általánost. Sebaj! ami késik , nem múlik. Sok sikert!"

Most vettek fel egyetemre, köszi ^^ te gondolom csak takarítani jártál/jársz oda.

"Milyen érdekesen átsiklottatok Hirosímán.. még ma is szedi áldozatait."

A valláskárosodás is (évente megerőszakolt gyermekek tízezrei, vallási okokból meggyilkolt emberek főleg olyan országokban, ahol az iszlám is jelen van, de egyik országot sem kell félteni; melegek népirtása, öngyilkosságba kergetéssel; ateizmus büntetése egyes országokban... hosszú még a lista. Oh, és az atombombát nem a tudományért dobták le, de az előbbi bűnök mind Isten nevében zajlanak :)) és tanulj meg írni. És én különben sem siklottam át felette, csak képtelen vagy megcáfolni.

"Persze, nem érdekes, ők nem számítanak, hisz nem lehet a ker. nyakába varrni, mint a többit."

Dehogy nem lehet, de túl közvetett lenne.

" Abba kéne hagyni a keresztények bűnbakká tételét, mert rohadt primitív és kultúrátlan dolog."

A keresztények több mint ezer évig mindenért a zsidókat okolták, most az ateistákat, feministákat, melegeket, stb. okolnak minden bajért (tornádók, járványok, rossz gazdasági helyzet...). Oh, és a népirtásokat a keresztények kezték, nem az ateisták... az ateizmusért még nem öltek meg senkit. Istenért százmilliókat.

"Az egész eu-i kultúra egyik pillérét bombázzátok (a másim a gör-római) - tessék egy kis művészettörténetet, építészettörténetet, irodalom-, zenetörténetet is tanulni és szociológiát is (később), nem csak informatikát."

Pont azokhoz értek (kivéve a szoiológiát) és ki nem állhatom az infót, ha nekem kell tanulni. A kereszténység alappillér igen. És? Ha már alapból hibásan épült az alap, most meg porladozik, le kell cserélni.

"Mert abból csak az látszik,lényeg, hogy ti 100 évig rohadt egészségesen éltek,meg az okostelefon."

Hazudozol és kiforgatod a szavainkat. Nem kell nekem az okosteló, PC nélkül is jól megvagyok, de ha itt a lehetőség, használom. És mondom: mehetsz imádkozni és meghalni 30 évesen; vagy maradhatsz és élhetsz méltósággal.

"Szívszorító, hány állatnál van kiírva: kihalófélben, erősen veszélyeztetett.. szinte csak a rovarok, rágcsálók nem.."

Tény, hogy az ipari forradalom juttatott ide minket, de nem az ima fog segíteni itt sem ^^ csakis a tudományos eredmények.

És nem akarok szívtelennek tűnni, de a valaha létezett fajok 99,99%-a kihalt. Semmit sem számít, mi hányat irtunk ki. Persze ez a tény felelőtlenségr ad okot, de ne értékeljük már túl magunkat. Nem teszünk tönkre semmit, egyszer még egy fajnak is vége van, velünk is így lesz ez, ahogy a gorillákal is. Ez a lét, kell utána a nem lét is, hogy értelme legyen.

2013. aug. 1. 22:17
 32/78 anonim ***** válasza:
31 ostoba, sötét fajankó vagy, de pontozni azt tudsz. Pontozó szakra nyomtak be? Sok sikert!
2013. aug. 1. 22:23
 33/78 anonim ***** válasza:
0%

"az ateistákat, feministákat, melegeket, stb. okolnak minden bajért (tornádók, járványok, rossz gazdasági helyzet...). Oh, és a népirtásokat a keresztények kezték, nem az ateisták... az ateizmusért még nem öltek meg senkit. Istenért százmilliókat.

- mégis miről beszélsz? Rágalmazol, begörcsöltél az istengyűlöletbe- nehogy beleőrülj, mint Nietzsche.

A vallásellenes komcsik minden képzeletet felülmúlóan rombolták szét a tudatot. Ennek vagy te is áldozata. De nem jogosít fel, hogy rágalmaz.

"A könyv adatai szerint a kommunizmus számlájára mintegy 100 millió áldozat írható (s ezek csak a halálos áldozatok)"

[link]

Egyenlőre ez jobban fáj, mint hogy egy "boszorkányt elégettek.

2013. aug. 1. 23:02
 34/78 anonim ***** válasza:

... és inkább hallgass zenét, éneket. A hívők hite csak erősödik ettől, amit itt kérdező haveroddal együtt műveltek, a kisstílű pontozásoddal együtt, csak az idődet pazarlod. És a hívők is tisztában vannak, soha hit nélkül senki szentkönyvet nem fog megérteni, nem érthet meg. Kezdve a Védáktól - a Szent Quránig- egyiket sem.

Ezért az egész időpocsékolás. Inkább gyakorold magad valamiben, zenélj, énekelj, rajzolj, annak több hasznát veszed majd.

http://www.youtube.com/watch?v=ela-Z7HqqS8

2013. aug. 1. 23:07
 35/78 anonim ***** válasza:
*hogy rágalmazz
2013. aug. 1. 23:10
 36/78 A kérdező kommentje:

Az a baj,hogy keverve van a politika,gazdaság,ateizmus...a háborúknak politikai,gazdasági okai vannak,nem erőszakos Istenellenesség terjesztés. De vallás miatt sok háború volt.

30-as! Én bamba vagyok az informatikához,de bölcsészkaron végeztem. És a teljességre való törekvés miatt hadd egészítselek ki: az Európai kultúra alappillére a Görög-Római és zsidó-keresztény hagyomány és nemcsak keresztény.

2013. aug. 2. 00:24
 37/78 anonim ***** válasza:

"31 ostoba, sötét fajankó vagy, de pontozni azt tudsz. Pontozó szakra nyomtak be? Sok sikert!"

A mocskolódásod az igazam jele.

"A vallásellenes komcsik minden képzeletet felülmúlóan rombolták szét a tudatot. Ennek vagy te is áldozata. De nem jogosít fel, hogy rágalmaz."

Áh, a régi lemez. A kommunisták a szocializmus építése miatt öltek, nem az ateizmusért. Hazug vagy és ostoba, ha nem tudsz kommunizmus és ateizmus között különbséget tenni.

Amúgy jó, 100 millió kommunista áldozat. Legyen.

- 2. világháború, a keresztény Hitler okozta (plusz kiszolgálta és megállapodott vele maga a Vatikán is, és Hitya maga is a kereszténységé emlegette beszédeiben, mint fontos tényezőjét az antiszemitizmusnak és népirtásnak), és az egyház minden segítségét kihasználta. Az ő bűnének nevezhetjük a 2. világháborút: 40 milliótól 75 millióig becsülik az áldozatok számát.

mindezek alatt az egyház támogatta és tevékenyen benne volt az olaszországi fasiszta és a horvátországi usztasa diktatúrákban is.*

- az egyház a maffia és a szabadkőművesek segítségével dollármilliókat küldött a paraguayi, uruguayi és argentina diktatúrái számára. És fegyvereket.*

- a holokauszt összes áldozatát 11-17 millióra becsülik.

- a keresztes hadjáratok áldozatainak számát 1-3 millióra becsülik.

- Amerikai kontinens elfoglalása és az őslakók kiirtása, itt nagyon nagy a szórás 2-100 milliót is becsülnek, nem vagyok szakértő, így kb. 30 milliót számolok, egy általam (és szakmailag) is nagyra tartott tudós is ennyit vél elképzelhetőnek.

- a boszorkányüldözések áldozatainak számát 5-10 millióra becsülik.

Úgy, hogy csak 0 2-5%-uk jutott máglyára, és azokat vették figyelembe. A többi kínzások közben vagy börtönben halt meg.*

- a 6. és a 19. sz között száznál is több, a zsidókat alítélő iratot adott ki az Anyaszentegyház, erősítve és életben tartva az antiszemitizmust. Hány százezer, esetleg millió legyilkolt, meghurcolt, jogaitól megfosztott zsidót számoljunk ide?*

*a csillaggal jelölteket most illesztettem bele, már bele se számoltam az eredetibe.

És még mindig nem számoltuk bele (a mai napig) valahol kivégzett, valahol meglincselt LMBT emberek számát, és azt sem, hány lesz öngyilkos a vallásos elnyomás miatt...

Összegzés:

Minimum: 59 millió áldozat

Reális (azaz 30 millió amerikai őslakóval számolva): 135 millió áldozat

Maximum: 205 millió áldozat

Vallási áldozatok mind. És ez csak a keresztény vallás.

A proletárdiktatúra áldozatainak száma: 70-100 millió. (a 70 a reálisabb)

Óh, az emlegetett szent Korán, amit magyarul így írnak, és ami miatt a nőket és a melegeket kivégzik, elnyomjá, megkínozzás és 6 éves kislányokat el lehet venni és meg lehet erőszakolni. Allah az igazságos! Valláskárosodásod csodás mértékeket ölt.

2013. aug. 2. 00:43
 38/78 anonim ***** válasza:

37es, molylepke: kifelejtetted Ruandát( közvetve nyilván keresztények)! és Jocót, aki kést szúrt a kocsmában a kedvese hasába, mert nem tudta kirugdalni a kölköt onnan (abszolút keresztény a Jocó, valláskárosult, a Biblia és a papok és főleg Isten miatt van)

Igyekezz, mert, ha ilyen figyelmetlen vagy, csak annyira viszed, mint az a fostalicska a rádióban, aki azt mondta, "kiirtanék minden keresztényt". Ha meg igyekszel, te lehetsz: II.Lenin (VI. már vót), KimIrSzen02. vagy Sztálin reload. A kérdezővel megosztoztok majd a címeken, látom, nagy az egyetértés olyan világrengető kérdésben IS,mint a pontozás.

Örülök, hogy rábuktál Szent Qurán-ra. AL-QURÁN فهرس مواضيع القرآن az arabban nincs "o" a szó recitálás -az olvasással függ össze etimológiailag.

Az egyik szúra - تفسير سورة يوسف بن يعقوب : Aki megöl egy embert, az egész világot öli meg, aki megöli magát az egész világot öli meg.

*

Majd jön (molylepke02, vagy egy világhírű brit kutató) aki bebizonyítja, hogy minden halál oka (közvetve), amióta világ a világ: a keresztények.

Nem fogja érinteni a kereszténység lényegét, a tanítást, a hívőket. A hívő TUDJA (nem hiszi, tudja), hogy aki megöl egy embert (fogantatástól számítva) az nem keresztény. Aki megöl -fogantatástól kezdve- egy embert, az megölte magát. Aki megöli magában Istent, az számíthat arra a végre, ami Nietzschét érte. Találkoztál élő kereszténnyel? Jó az. Én már találkoztam. Amíg nincs ilyen szerencséd, addig ajánlom Albert Schweitzert-olvasásra. Néha hallani a rádióban, Bachot orgonál.

Ezeket gondoltam, amikor átfutottam az előzményeket a forró végigdolgozott nyári nap után. Arra a belátásra jutottam, hogy ez az utolsó szavam itt, a gyk-n. Mindazonáltal én nem haragszom senkire, nem gyűlölök senkit és nem öltem/ölök.

Zelk Zoltán :

Kegyelem

Sohase lép gyíkra csigára

soha egy föltámadt fűszálra

a földön járó Isten lába

de vétkeinket eltapossa

mert vétkeinket megbocsátja.

2013. aug. 2. 22:53
 39/78 anonim ***** válasza:

Ruandát tényleg ki hagytam, ott is fontos ok volt a kereszténység a mészárlásokban. Nem írtam én össze minden bűnt, amit keresztények követtek el, csak párat, ahol Istenért gyilkoltak. De ha a vallásosak annyira jó emberek, nyugodt szívvel össze lehet írni a rossz tetteiket, révén elvileg kevés lesz, és mégiscsak vallásos követte el ;)

Látom, a kommunistázás meg, ez mutatja, hogy nyomi vagy! Az ateizmus még mindig nem kommunizmus, az ateisták nem akarják kiirtani a vallásosokat (de a vallásosok évezredekig irtották az ateistákat).

"Az egyik szúra - تفسير سورة يوسف بن يعقوب : Aki megöl egy embert, az egész világot öli meg, aki megöli magát az egész világot öli meg."

És ez kit érdekel, amíg minden terrorista muszlim földről jön? Amíg 10 körüli kislányokat el lehet venni, és meg lehet erőszakolni? Amígy a nők eszközök, nem vezethetnek, naponta köveznek meg százakat, még nemi erőszak áldozatait is, mert "házasságon kívül éltek nemi életet". Amíg melegeket, nyugatiasan öltözőket, liberálisokat végeznek ki (évente tízezresével) szabadcsapatok és (ezresével) a kormányok maguk. Amíg börtön vár az ateistákra és a máshitűeket hetente mészárolják?

A muszlimokat nem nagyon érdekli ez a szúra.

Amúgy észrevettem, hgy egyre értelmetlenebbül fogalmazol, és egyre inkább csak személyeskedsz, mert a tények ellen te sem tudsz tenni semmit :)

" A hívő TUDJA (nem hiszi, tudja), hogy aki megöl egy embert (fogantatástól számítva) az nem keresztény."

Aki szabbatkor dolgozik, azt kötelességed megölni, pont. Az a keresztény, aki annak mondja magát. Érdekes, hogy az új keresztények mindig megtagadják a régieket bűneikért, és ezt mondják nem keresztények. Évszázadonként váltja egymást így az új meg a régi, de attól még igaz, hogy mind keresztény (volt)!

És a hívő csak azért nem öl, mert fél a Pokoltól. Az ateista tudja, hogy önmagában erkölcstelen tet és azért nem öl.

Érdemes megnézni az USA börtönstatisztikáit. 10%-nyi meggyőződéses ateista van (a sima nemvallásost nem számolom ide most) és a börtönökben 0,02%-ateista van. Ez mindent elmond arról, ki az erkölcsösebb.

2013. aug. 3. 09:09
 40/78 anonim ***** válasza:
Nem az a lényeg, hogy él, vagy hal, hanem az, hogy van, vagy nincs.Aki abból indul, ki, hogy valaki teremtette a világot,az hiszi hogy van, és akkor él, aki nem hiszi, annak az a véleménye, hogy halott. De ha nincs Isten, hogyan halhatott meg?Én azt vallom, hogy mindegy hogyan hívják, Allah, Isten, Jehova, Budha,az emberek hisznek a teremtőben, mert a hit egy fogódzkodó, egy lelki segítség. Akinek szüksége van erre a támaszra, ne szégyellje,vallja, be hogy hívő ember.Jézus azt mondta-Boldogok azok akik nem látnak engem, mégis hisznek bennem-
2013. aug. 3. 17:36
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!