Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Kit mi győzne meg a másik...

Kit mi győzne meg a másik oldal igazáról?

Figyelt kérdés

Nem kell vérre menő verbális agresszióba,és komment háborúba kezdeni.Pusztán érdekelne hogy egy vallásost mi győzne meg,vagy egy ateistát mi győzne meg (utóbbit jobban el tudom képzelni mert az vagyok,csak úgy érdekelne mások véleménye is)

Előre köszönöm.

2013. júl. 29. 16:13
1 2 3 4 5
 31/44 Pendulum92 ***** válasza:
Ebcsontnak igaza van, nekem is van egy világnézetem, amit elég nehezen tudna bárki is megdönteni. Más ugyan ilyen biztos a saját világképében. Nem sok értelme van másokat győzködni.
2013. júl. 31. 14:41
 32/44 anonim ***** válasza:
67%

Bocs Pendulum de ezt meg kell válaszolnom.

Az evolúció egy olyan elmélet, amely elsősorban nem önálló tudomány, hanem a biológia önmagában helyes megállapításaiból levont téves következtetések filozófiája.

"Világos amit mondtál, vannak törvények, törvényszerűségek, de miért pont Isten hozta őket létre?

Honnan tudod, hogy nem a mezei mormota volt? Azt még látni is lehet."

Na igen jogos a kérdé.

Ahogy elnézem az ateisták úgy gondolják, hogy Isten helyére bármit nyugodtan be lehet helyettesíteni.

Mormota, medve, a lila elefánt, repülő spagettiszörny.

Azonban ha valmivel be akarjuk helyettesíteni fel kell ruháznunk a bibliából megismert Isten tulajdonságaival.

Jóságos, végtelenül intelligens, szerető stb...

Ezek nélkül butaság lenne azt mondani, hogy egy átlagos mormota teremtette a világot, mert tudjuk hogy nemképes rá.

Ha pedig már azt mondjuk, hogy jó akkor egy végtelenül intelligens mormota teremtette a világot, az semminesem változtat.

Tehát hiába próbálod meg behelyettesíteni bármivel is, ha megvannak benne ugyanazok a tulajdonságok.

Egyébként Pendulum, ha jól tudom te egyszerre hiszel az evolúcióban és a lélekben is.

Elmagyaráznád nekem ez hogyan jött össze?

Úgy értem, ha nincs Isten hogy a túróba kapott az ember lelket?

Azis kifejlődött?

Vagy mi?

De hogy, ha nem is anyagból van? xD

Ha már hiszel a lélekben, vagy megvagy győződve a létezéséről, akkor nem logikusabb lenne azt feltételezned, hogy Isten is létezik?

És ezt nem azért kérdezem, hogy beléd kössek.

Amúgy a 12es vagyok.

2013. júl. 31. 17:20
 33/44 anonim ***** válasza:

"Ateista: Mi a véleményed az evolúciórol?

Vallásos: Nem tudom, de nem hiszek benne!"

Ez le maradt a kommentem legelejéről.

2013. júl. 31. 17:23
 34/44 Pendulum92 ***** válasza:
100%
Pontosítanék: Hiszek Istenben, a lélekben, és az evolúcióban is. Az én fogalmaim szerint a három nem zárja ki egymást. Kiemelném, hogy nem a Bibliában hiszek, nem tartom Isteni eredetűnek.
2013. júl. 31. 19:45
 35/44 Pendulum92 ***** válasza:

Amúgy szerinted mi a helyes elgondolás, ha baromság az evolúció?

A egyszerre teremtés mellett semmi nem szól, kivéve a Bibliát.

2013. júl. 31. 19:46
 36/44 A kérdező kommentje:

"Azonban ha valamivel be akarjuk helyettesíteni fel kell ruháznunk a bibliából megismert Isten tulajdonságaival.

Jóságos, végtelenül intelligens, szerető stb... "

Tényleg,sok mindenben volt logikus elgondolásod.De ebben pont nem.Miért kéne egy teremtőnek jóságosnak lennie?

Vagy szeretőnek?Vagy intelligensnek?

Szerintem elég ha erős.

Azt is el tudom képzelni hogy egy tudattalan erőhalmaz,ami annyira erős hogy a természeti törvények felett áll,és mivel nincs tudata,ezért csak össze vissza kicsapongásai vannak,és ezek a kicsapongások okozhatnak a világban,vagy azon kívül változásokat.Azt is lehetségesnek tartom hogy egy ilyen kicsapongásból lett a világegyetem vagy az élet.

Valahogy úgy nézhet ki mint egy neutroncsillag.Hatalmas mennyiségű erő lakozik benne,és egy egy gammasugár kitörésnél ez fel is szabadul,teljesen tudattalan folyamatként.Ha van isten,szerintem a legvalószínűbb hogy egy természetfeletti neutroncsillag.

De ha muszáj hogy legyen tudata,akkor is miért kéne az emberi morál szerint kedvesnek lennie?Miért ne lehetne pont ellentétes , épp hogy ő lenne a leggonoszabb?(ez sokmindent megmagyarázna!)

Miért ne lehetne egy gonosz teremtő?Tudtommal nem csak kedves lehet egy mérnök aki épületeket épít hanem ajjadék is lehet akár.

De hogy ne legyünk extrém végletekben gondolkodóak:Miért ne lehetne teljes mértékben minden és mindenki iránt érdektelen?Na?Miért ne lehetne hogy csak úgy teremt egy világot , és mivel nem igaz fontos a számára (miért is lenne az?) ezért nem is törődik vele,magára hagyja.

Elgondolkodtató,mi!

2013. júl. 31. 21:46
 37/44 anonim ***** válasza:
62%

Nem kérdező, nem elgondolkodtató amit írtál, mert számomra egyáltalán nem logikus.

Megkérdőjelezted, hogy miért kellene jóságosnak, intelligensnek vagy ép szeretőnek lennie a teremtőnek.  Nos lássuk:

-Intelligens: Mert senki sem képes egy önmagánál okosabb valamit létrehozni. Egy program is cask annyira tökéletes, mint annak megalkotója. Egy általános iskolás gyerek aki cask most ismerkedik az alap műveletekkel, képtelen lenne egy többismeretlenes másodfokú egyenlet kigondolására. Egyszerűen képtelenség. Viszont ha szétnézel a világban, olyan megmagyarázhatatlanul bonyolult dolgokkal is találkozol amit a mai tudós emberek nemhogy nem értik, de meg sem próbálnak felállítani elméletet a megmagyarázására sem.  Valamire azt mondják lehetetlen. Persze, a jelenlegi tudásunk szerint. Szóval ahhoz, hogy egy ilyen összetett világot valaki létrehozhasson alap hogy legalább ezekkel a törvényekkel tisztában legyen.

-Jóságos: Nézd meg egy depressziós ember rajzát, egy lázadó kamaszét, vagy egy becsavarodott emberét. Azoknak akiknek nincs minden rendben a lelki világában tisztán megmutatkozik a viselkedésén és a rajzain is. Sötét, komor, ilyesztő, drámai, képekkel állnak eléd. Nézd meg egy lázadó gyermek mit csinál a homokozóban: Nagyobb örömét leli abban hogy szétrombolja a homokvárat, mint az építésében. Ezzel cask arra akarok rámutatni, hogy aki szívesebben rombol az nem valószínű, hogy képes ama csodálatos dolgok megalkotására, mint naplemente, vízesés, vagy akár melyik természetbeli táj(kinek mi tetszik), az őszi lombhullás hangulata, vagy a lágy nyári záporé, esetleg a havazásban való csodálkozás a meleg szobából.  Esetleg ha feltekintesz az égre egy nyári estén, láthatod a csillagtengert is. Gondolod, hogy ezeket megalkothatja valaki aki nem jóságos hanem épp ellenkezőleg: Gonosz? Minek teremtene ilyet egy gonosz lélek?

-Szerető: Nos a szeretet épp a harag és a jó dolgok ellentéte. Ismételten, aki Nem szerető, utálja az egész világot vagy akár közömbös iránta, bajlódna akár egy percig is a megalkotásával, ha tudja, hogy nem is ő fogja kiélvezni a végén, mert nekünk embereknek készít mindent? Ha én közömbös vagyok irántad, esetleg még utállak is, szerinted keresztbe tennék neked egy szalmaszálat is csak úgy szivességből? A válasz nem.

Ezután egy még képtelenebb állítással állsz elő: Egy tudat nélküli valami hoz létre magánál jóval bonyolultabb, intelligensebb dolgokat. Már itt megmutatkozik az ellentmondás.

Ismét visszatérünk arra, hogy miért ne lehetne gonosz, a legonoszabbak leggonoszabbika a teremtő.

A választ ismételten ugyan az mint amit már olvastál korábban: Aki gonosz, rossz, az nem képes szép és jó dolgokat teremteni, hisz ellentétes lenne azzal ami önmaga. Még valami kimaradt az előzőekből: Nézd meg a mai világot. Az egyszerűség kedvéért vegyük ki belőle az embert, hogy könnyebben megérthesd a példát: Mutass egyetlen dolgot ami a teremtő gonoszságára utal. Egyetlen olyan dolgot ami rossz egy emberek nélküli világban. Az, hogy az egyik állat megeszi a másikat? Ez a tápláléklánc lényege, de csakis annyit öl meg ami a fentartásához kell és nem többet.  Ugye semmi rossz nem látható a világban. Minden rossz az emberek által jot a világba: Szenvedés, gyilkolás, kínzás. Ezek mind mind az emberek által kreált dolgok. Mi sem bizonyítja jobban, hogy egy “viszonylag alacsony” intelligenciájú lény mint mi emberek, nem képesek létrehozni egy náluk sokkal jobban működő rendszert.  Így vissza is tértünk az első kérdéshez: Miért kell intelligensnek lennie a teremtőnek? Hát pontosan ezért.

Az utolsó szösszeneted is megválaszoltam már de kitérek rá ismét: Azért nem lehet érdektelen a teremtő, mert akkor nem bajlódott volna ennyit az apró részletekkel és valszeg sokmindennek már meg is találhattuk volna a végét. De nem így van. Mikor felfedezzük hogy vannak kisebb alkotóelemek is mint a sejt, utánna ismét rá kell döbbennünk, hogy a  molekulát is kisebb részek alkotják: atomok. Ugyen ez igaz az univerzumra: Azt hisszük hogy a mi napunk óriási és erre újabb és újabb óriás csillagokat fedeznek fel melynek méreteit még cask elképzelni is nehéz. Vagy a világűr mérete, amire cask becslések vannak, de ha igaz is a feltételezés valaminek lennie kell azon túl is, hisz álítálag a világegyetem folyamatosan tágul. Nem lehet ott semmi. A legapróbbtól a legnagyobbakig szinte mindennek van folytatása. Ha a teremtő érdektelen let volna a világunk iránt, szerinted megalkotta volna nekünk mindezt. Ennyi erővel bezárhatott voln minket egy hógömbbe, mint mi az aranyhalat egy akváriumba, hisz az életét ekkora helyen is le tudja élni. Minek akkora távolságokkal vesződni ahova több emberöltő alatt sem fog elérni?

Szóval én így gondolom. Persze kettőnknek teljesen más a világképe, nem is akarom, hogy elfogadd az enyémet, cask hogy megismerd, ha már kérdezted...

Elgondolkodtató mi? 

2013. aug. 1. 12:49
 38/44 A kérdező kommentje:

Ez a vallás másik nagy ereje:Az egyszerűség!Felszínesen csak a szemünk elé kerülő dolgokat építi be maga kis világába,ezzel egy jócskán le egyszerűsítet világot hoz létre.

Kedves embertársam:A világnak csak egy nagyon kis részét ismered.

Őszi lombhullás?Nyári zápor?Naplemente?Vízesések?Szép tájak?

Te nem vagy tisztában azzal hogy a világegyetem 99,99999 százalékát mi teszi ki!Lényegében semmi!Szó szerint semmi!(Ha azt a néhány milliomod másodpercre fel fel bukkanó szubatomi részecskét valaminek tekinted akkor nem teljesen semmi,de kétlem hogy most érdekelne egy neutrinó léte vagy nem léte)

Sőt!A megmaradó valami is mi?Atomok halmaza!De mi is az atom?Lényegében 99,999999999% semmi!Az atom csak azért tűnhet szilárd testnek,mert a benne mozgó elektron lényegében egyszerre mindenhol ott van,de mégis csak egy nagyon kis részét teszi ki az atomnak.Mint a forgó ventillátor!Az is elég nagynak néz ki mikor forog,mert azt a viszonylag nagy térrészt a forgás közbeni lapátok kitöltik,de mikor leáll,elég kicsi helyet foglalnak el a lapátok.Szóval még az anyag nagy része is semmi!

De tudod mit!Vizsgáljuk csak az anyagot!

Nem kétlem,ha az élet teremtett dolog valóban összetett és aprólékos.De milyen betzeges formái is vannak?Szociál parazita hangyák ,amelyeknek néhány extrém faja önállóan még táplálkozni se képes,ezért más hangyakolóniákból rabolnak petéket,és rabszolgaként felnevelik őket saját kolóniájuk ellátására!

Parazitoid életmódot élő fürkészdarazsak,melyek a még élő rovarokba petéznek,és belülről falják fel a gazdaszervezetet!

Imádkozó sáskák és rengeteg pók faj,melyeknek párzási rituáléjuk során a nőstény sokszor elfogyasztja a hímet ,ég párzás közben,jobb esetben csak megcsonkítja.

Ez szerinted egy épelméjű lényre utal?A fűrész filmekben nincs ennyi beteges agresszió!Undorító némely állati viselkedés.De ott vannak a leg kézenfekvőbb állati,növényi, vagy bármely más élőlény országbéli tulajdonságok:A mérgek!

Szörmyű mérgek léteznek.Kezdve a hazánkban is élő dajkapókok vagy búvárpókok mérgétől égészen a fekete mamba, vagy tengeri sün mérgén át,egészen a kocka medúza,kúp csiga vagy irukandzsi mérgéig.Ezek szerinted milyen céllal készülhettek?Elárulom:A minél tökéletesebb gyilkolásért!

De szálljunk le az élőlényekről,ugyanis az élőlények a világegyetemből rettentően kis részt vesznek ki.Tulajdonképpen mi is alkotja a világegyetem anyagának nagy részét?Vízesések?Szép havas tájak?Zöldellő őserdők?Nem nem.A világegyetem anyagának 95 százaléka plazma!Úgy pár ezer foktól kezdődően egészen több millió fokig tartó skálán.A világegyetem nagy részét amit látunk,ez az élhetetlen plazma alkot,ami egy század másodperc alatt megölne bármilyen élőlényt!Aztán mi van még?A maradék az főleg bolygók és intersztelláris ködök formájában van jelen.Szerinted mennyire kedves hely mondjuk a Vénusz?A maga szolíd felszíni 450 fokos hőmérsékletével,főleg nitrogén szén dioxid légkörével,90 X-es atmoszférai nyomással,és állandó félhomálybeliségével nem mondanám kedves helynek.Valószínüleg az egyik legsterilebb hely az univerzumban.De körülbelül az összes planétánk ennyire kedvez az életnek.A Mars,a Jupiter,a Szaturnusz,Uránusz,Neptunusz,és ezeknek legtöbb holdja (a mi holdunkat is beleértve) mind mind gyilkos helyek,ahol listát lehet írni azokról a dolgokról amik megölnek.Kezdve a rettentő hőmérsékleti viszonyokkal,az élhetetlen légkörön át,egészen a halálos sugárzásokig.

Ez akar lenni Isten csak az embernek teremtett játszótere?Mintha szögesdrótot,magasfeszültséget,és klórgázt vezetnék be egy bölcsödébe,és csodálkoznék hogy senki se tart jó mérnöknek!Ez egy halálos,nem nekünk teremtett világ.

És ezt az Istent nevezed te precíz mérnöknek?Hogy lehet valaki akkora ökör,hogy a nyelőcsövet ami az emésztési rendszer része,összeköti a légzőrendszerrel?Mintha egy autóba a robbanómotor hője közvetlenül a benzintank falával érintkezne.Nem biztos hogy fel fog robbanni,de ha sokáig megyünk a kocsival,előbb utóbb bekövetkezik.

De órákon át tudnám SOROLNI CSAK AZ EMBERI TEST HIBÁIT,ÚGY HOGY NEM VAGYOK ORVOS.

Na ezért nevezik a keresztényeket tanulatlannak!Látják a kertjüket,látják az akváriumban a halakat,látják a cserepesnövényt,és ebből levonnak messzemenő következtetéseket az EGÉSZ UNIVERZUMRA kihatólag.

Ha egy műszaki ellenőr rátekintene a legtöbb dologra a világegyetemben, úgy dobná vissza a tervezőasztalhoz hogy csak nyekkenne!

2013. aug. 1. 14:01
 39/44 anonim ***** válasza:

32es vagyok.

Bocs de nem voltam pár napig, így nem tudtam meglesni a friss kommenteket.

"Amúgy szerinted mi a helyes elgondolás, ha baromság az evolúció?"

Szerintem félre értettél Pendulum.

Az evolúció nem baromság, és hogy mi a véleményem róla, csak magamat tudom idézni.

"Az evolúció egy olyan elmélet, amely elsősorban nem önálló tudomány, hanem a biológia önmagában helyes megállapításaiból levont téves következtetések filozófiája."

Remélem elég érthetőem fogalmaztam.

"Tényleg,sok mindenben volt logikus elgondolásod.De ebben pont nem.Miért kéne egy teremtőnek jóságosnak lennie?

Vagy szeretőnek?Vagy intelligensnek? "

Nem feltétlenül kell annak lennie.

De viszont ha jobban szemügyre veszed a világot, szerintem az derül ki belőle, hogy nem gonosz.

Egyszer elgondolkodtam rajta milyen lenne a világ, ha Isten gonosz lenne.

Szerintem ha az lenne, legelsőnek építtetene magának egy hatalmas várost itt a Földön, ami az összes ember lakhelyéül szolgálna.

Persze velünk emberekkel építettné fel, és mind ezt rabszólga munkával.

Tehát mi emberek lennénk a rabszólgái, és az angyaljai szigorúan ránk lennének tapadva, korbácsokkal ütnének vernének minket,kényükre kedvükre megaláznák az embereket.

És mikor hosszas szenvedés után elkészüne a város, Isten be trónolna a közepére és a királyunk lenne.

Uralkodna felettünk, kényére kedvére kínoztatna minket és mi semmitsem tehetnénk ellene.

De a java még csak most jön, alapból minden ehetőnek rossz íze lenne, tehát nem lennének finom dolgok a filágon.

Minden ami iható rossz ízű, valamint a levegű amit beszívsz állandóan büdös.

A szex sem lenne élvezetes, ellenkezőleg nagyon hosszú és fájdalmas, amit persze muszáj lenne minden embernek mert ha nem, halálra kínozzák.

Na szerintem ilyen egy gonosz Isten.

"Ez a vallás másik nagy ereje:Az egyszerűség!Felszínesen csak a szemünk elé kerülő dolgokat építi be maga kis világába,ezzel egy jócskán le egyszerűsítet világot hoz létre."

Ez egész egyszerűen nem igaz.

"Te nem vagy tisztában azzal hogy a világegyetem 99,99999 százalékát mi teszi ki!Lényegében semmi!Szó szerint semmi!("

ÉS attól szerinted jobb lenne a világ ha 99,99999% ban is lenne valami? Hm?

Nem lenne kicsit túl zsúfolt szerinted?:)

xD

"Sőt!A megmaradó valami is mi?Atomok halmaza!De mi is az atom?Lényegében 99,999999% semmi!"

ÉS ha nem így lenne?

Attól jobb lenne a világ szerinted?

Vagy "tökéletesebb" lenne?

xD

"Imádkozó sáskák és rengeteg pók faj,melyeknek párzási rituáléjuk során a nőstény sokszor elfogyasztja a hímet ,ég párzás közben,jobb esetben csak megcsonkítja.

Ez szerinted egy épelméjű lényre utal?A fűrész filmekben nincs ennyi beteges agresszió!Undorító némely állati viselkedés.De ott vannak a leg kézenfekvőbb állati,növényi, vagy bármely más élőlény országbéli tulajdonságok:A mérgek!

Szörmyű mérgek léteznek.Kezdve a hazánkban is élő dajkapókok vagy búvárpókok mérgétől égészen a fekete mamba, vagy tengeri sün mérgén át,egészen a kocka medúza,kúp csiga vagy irukandzsi mérgéig.Ezek szerinted milyen céllal készülhettek?Elárulom:A minél tökéletesebb gyilkolásért!"

Szerintem mindenki tisztában van az e világ tökéletlenségeivel,negatívumaival, és én mondom neked ennyi simán belefér.

Elmesélek neked egy történetet.

A bátyám 5évig kint dolgozott Németországban.

Külföldi munkája során megismerkedett egy négerrel, aki elmsélt neki egy aprócsak részletet az életéből.

Elefántcsontparton született és 11en voltak testvérek, a 11 testvérből 10 éhen halt, csak ő tudott életben maradni.

Ennek ellenére mégis hisz Istenben.

Ha valaki tudja mi a szenvedés ő biztiosan, és mégsem nyavajog, hogy "hű de tökéletlen ez a világ" meg "hű de kontár lehetett az Isten aki teremtette" az a baj veletek ateistákkal, hogy túl kényesek vagytok.

De hisz kérdező, ha nemtudod meg mi a szenvedés úgy hogyan tudnád hogy mi a boldogság?

"És ezt az Istent nevezed te precíz mérnöknek?Hogy lehet valaki akkora ökör,hogy a nyelőcsövet ami az emésztési rendszer része,összeköti a légzőrendszerrel?"

ÚGy, hogy ez az "ökör" eleve úgy teremtette meg ezt a világot, hogy valamiben meg kell halnod.

A félrenyelés is egy jó mód lehet rá.

Gondolj bele, ha Isten olyannak teremti meg ezt a világot, hogy nincs benne halál, nos hát egyhamar ellepnék az emberek és az állatok a Földet. xD

"Na ezért nevezik a keresztényeket tanulatlannak!Látják a kertjüket,látják az akváriumban a halakat,látják a cserepesnövényt,és ebből levonnak messzemenő következtetéseket az EGÉSZ UNIVERZUMRA kihatólag."

Nem az olyanok nevezik őket tanulatlannak, akik nemértik a teologiát.

"Ha egy műszaki ellenőr rátekintene a legtöbb dologra a világegyetemben, úgy dobná vissza a tervezőasztalhoz hogy csak nyekkenne!"

Ha dobálni tudja akkor jobbat is tudjon helytette csinálni, ha nemtud meg ne dobálja.

2013. aug. 3. 22:25
 40/44 A kérdező kommentje:

Jaj,hagyjál már a teológiával?Mit ért el?Lényegében 2000 éve ott toporzékol egy helyben,és még mindig nem tud felmutatni semmi használhatót.

Az erkölccsel és etikával foglalkozó része évszázadról évszázadra alapjaiban vált szemléletet,pusztán azért mert a társadalom változik és ami addig erkölcsös volt,az már nem az.

A vallással foglalkozó része meg...

Szubjektív.Az egyik leg szubjektívebb dolog.Furcsa mód a keresztény teológusok mindig csak saját szemszögükből hasonlítgatják a vallásokat.De ez könyörgöm,még mindig semmi.Ez még mindig csak a bélyeg gyűjtéses rész,ahol szépen kategorizálunk mindent,de velőig hatoló miértekre nincs válasz.

Lépett előre egy árva lépést is a teológia Platóntól kezdve?Nem.Még mai napig egyesek csak platóni elveket kutatnak...Ennyi hatásos a teológia.

Na mindegy.Ennyit a teológiáról,ez az én véleményem.

De itt vannak nagyon durva tévesztések,és logikai tigrisvbukfencek is.

Például ezen nagyot néztem:

"ÚGy, hogy ez az "ökör" eleve úgy teremtette meg ezt a világot, hogy valamiben meg kell halnod.

A félrenyelés is egy jó mód lehet rá.

Gondolj bele, ha Isten olyannak teremti meg ezt a világot, hogy nincs benne halál, nos hát egyhamar ellepnék az emberek és az állatok a Földet. xD "

Na neeeee...Én ateistaként jobban ismerem a Bibliát?A Biblia egy csomó helyen kimondja a Mózes könyvekben hogy amit isten teremtett az jó.

Aztán kimondja azt is hogy a bűn zsoldja a halál.Tehát mielőtt Ádám nem vétkezett nem volt halál,tehát a teremtésnél tuti nem számolta bele isten hogy ezeknek majd meg kell halniuk (vagy mégis?Ajaj,ez már nagyon hasonlít a determinizmusra...)

Aztán ott van az is hogy Isten a még örök életű Ádámnak adta parancsul hogy töltsék be a Földet.Na akkor itt is feltöltődött volna a világ?

Tyű,látom nagyon egyeztetitek ti keresztények a sztoritokat...Min ha nem is ugyan azt a könyvet olvasnátok sokszor.

"Ha dobálni tudja akkor jobbat is tudjon helytette csinálni, ha nemtud meg ne dobálja."

Kezdjük szépen sorjában a két nem anatómiai szarvashibáit.

Nők:a nemi szerveket SOHA (!!!!!) nem szabadott volna ilyen közel rakni a kiválasztó szervekhez.

Persze mint modern európainak,el kell képzelned hogy régen ebből tényleg voltak problémák,az alacsony égügyi és higéniai viszonyok miatt.

Aztán:

Ki az aki képes akkora baklövést csinálni hogy a fül hallókürtjét összeköti az orr üregeivel???Tudod így a döglött és élő bacik egész áradata tud a fikusszal eljutni a hallókürtön át a fül egyes részeibe,és hát az illető egy esetleges fülgyulladásnál megsüketülhet.

Vagy ki az a nem százas aki úgy tervezi meg a gyomrot,hogy a vegetatív idegrendszer elváltozásai (ami lehet egy pusztán stresszesebb időszak is) miatt,a gyomor elkezdi emészteni a saját nyálkahártyáját?Vagy függetlenítse az idegrendszertől,vagy akármi,de ez kivitelezés egyes.

De még sorolhatnám jó hosszan a hülyeségeket,amiket tanulságos lenne megtapasztalnod .

És az hogy kényesebbek lennénk?Már bocs de ha a Biblia tényleg igaz,akkor az univerzum végül is ránk lett szabva.Mi vagyunk a teremtés koronái!Akkor mégis mi a fogamért kéne szenvednünk?

Az ateista ezeket a hibákat azért nem szajkózza,mert tudja hogy még így is piszok nagy mázli az életünk,és örülni kel annak ami van.Na de ha ez egy tervezés,és végül is az én részemre is lett tervezve,akkor már pattoghatok a kivitelezőnél hogy ezt elkúrta.

"ÉS ha nem így lenne?

Attól jobb lenne a világ szerinted?

Vagy "tökéletesebb" lenne?

xD "

Nagyon vicces...De végül is ti érveltek azzal hogy az univerzum nekünk lett teremtve,meg hogy milyen lenyűgöző is.A kOrvanagy semmi?Az lenyűgöző?Egyszerűen az univerzum anyagtartalma nem méltó egy olyan művészhez aki mindenható.Mintha egy világhírű festő legremekebb munkája állna egy üres vászonból,és a közepén egy kis fekete pötty.Méltó lenne ezt nevezni legtökéletesebb munkájának?NEM.Ledegradálnám a tehetségét,mert ennél sokkal több is lehetett volna!

És igen,örülnék ha több anyag lenne,mert ez hogy itt kidobta az emberiséget egy félreeső zugba a semmi közepére...

"Ez egész egyszerűen nem igaz. "

Aha.Mondanál egy olyan igesort a Bibliából ami nem a kaja,pia,gyilkosság,vagy szex témájáról szólna?Nincxs ilyen!Az egész biblia ezekről az unalmas parasztmesékről szól,amik körülbelül annyira bonyolultak mint egy raklap.A vallás egy leegyszerűsített Világ.Ha csak forrongsz ez ellen,de nem tudod bizonyítani,akkor értékeld át magadban a vallást.

És végül is kiegyezhetünk abban hogy ha van is isten,van még tudata is,és nem gonosz,de nagy valószínűséggel érdektelen felénk.

2013. aug. 3. 23:34
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!